1. Орган виконавчої влади, який проводить консультації з громадськістю:
Департамент охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).
2. Назва проекту документа, винесеного на консультації з громадськістю:
Проєкт Міської цільової програми "Громадське здоров'я" на 2026 - 2028 роки
3. Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюється дія документа, що планується подати на затвердження Київради за результатами консультацій з громадськістю:
- громадянки/громадяни міста Києва;
- громадські організації та об’єднання;
- підприємства, організації, установи;
- бізнес-кола;
- виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація).
4. Можливі наслідки прийняття документа для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін:
Проєкт Міської цільової програми "Громадське здоров'я" на 2026 - 2028 роки:
- враховує сучасний стан та потреби міста в наданні та отриманні медичних послуг щодо профілактики та раннього виявлення захворювань, заохочення населення до здорового способу життя, відповідає вимогам нормативно-правових актів та узгоджується з державними документами стратегічного характеру, зокрема, Концепцією реформи фінансування системи охорони здоров’я України, Цілями сталого розвитку України на період до 2030 року», Державною стратегією регіонального розвитку на 2021–2027 роки, Стратегією розвитку міста Києва до 2027 року;
- заходи спрямовані на збільшення можливостей для своєчасного виявлення та профілактики захворювань у населення, підвищення рівня ефективності забезпеченості пацієнтів необхідною медичною допомогою, а відтак на покращення здоров’я населення, підвищення якості життя мешканців міста Києва.
Реалізація Програми сприятиме:
- зміцненню здоров’я мешканців міста Києва, зниженню рівня поширеності як інфекційних, так і неінфекційних захворювань;
- зменшенню показників смертності та інвалідизації населення;
- створенню сприятливого середовища для формування культури відповідального ставлення до власного здоров’я серед усіх верств населення.
- забезпечує реалізацію оперативної цілі, визначеної Стратегією розвитку міста Києва до 2027 року:
оперативна ціль 1 - «Профілактика та раннє виявлення захворювань, заохочення до здорового способу життя»
5.Термін проведення консультацій з громадськістю:
- З 30 травня 2025 року по 19 червня 2025 року
6. Форма консультацій з громадськістю:
- Електронні консультації з громадськістю.
7. Спосіб забезпечення участі в консультаціях з громадськістю представників визначених соціальних груп населення та заінтересованих сторін:
Пропозиції та зауваження учасників електронних консультацій з громадськістю подаються в письмовій формі на електронну адресу, вказану в інформаційному повідомленні, та на єдиному вебпорталі територіальної громади міста Києва в розділі «Громадськості» рубрика «Консультації з громадськістю».
Інститути громадянського суспільства, наукові та експертні організації, інші юридичні особи під час подання пропозицій і зауважень у письмовій формі зазначають своє найменування та місцезнаходження.
Анонімні зауваження та пропозиції не реєструються і не розглядаються
8. Адреса подання пропозицій і зауважень, що винесені на електронні консультації з громадськістю:
Департамент охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), вул. Прорізна, 19, м. Київ, 01001, Е-mail: [email protected]
9. Прізвище, ім’я, по батькові відповідальної особи (осіб) органу виконавчої влади:
тел.: 044 284 08 75, 044 284 08 02
10. Строк і спосіб оприлюднення результатів консультацій з громадськістю:
Звіт за результатами обговорення у визначений законодавством строк буде оприлюднено на єдиному вебпорталі територіальної громади міста Києва органом виконавчої влади після прийняття рішення за результатами обговорення.