КМДА Київська міська державна адміністрація


2 червня 2016

Звіт про проведене громадське обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) «Про встановлення вартості єдиного разового квитка на перевезення пасажирів у міській електричці, яка працює у звичайному режимі руху, та у трамваях на маршрутах № 4, 5 або автобусах № 59, 60, 61, які працюють у звичайному режимі руху на маршрутах загального користування»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

 

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення вартості єдиного разового квитка на перевезення пасажирів у міській електричці, яка працює у звичайному режимі руху, та у трамваях на маршрутах № 4, 5 або автобусах № 59, 60, 61, які працюють у звичайному режимі руху на маршрутах загального користування»

 

3. Інформація про осіб, що взяли участь у обговоренні:

Мешканці міста Києва – відвідувачі офіційного Інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації. В обговоренні проекту прийняли участь 59 користувачів, з яких підтримало проект розпорядження 37 користувачів, не підтримали проект розпорядження – 21, запропоновано пропозицій - 4.

 

4. Інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення:

№ №

п\п

Пропозиції

Результат:

враховано/

не враховано

Підстава не врахування пропозиції

 

1

Пропоную зробити цей проект для всіх киян. Наприклад вартість квитка для власників киянина залишити 3 гривні а для гостей міста підняти вартість.

 

Запровадження єдиного квитка запропонованою вартістю 3,00 грн не є можливим, оскільки згідно чинного законодавства  витрати підприємств транспорту, мають бути відшкодовані за рахунок міського бюджету, що не є доцільним.

2

Что быдо ехать, например, до метро Крещатик, жителям Троещины нужно потратить 7 грн (троллейбус -3 + метро 4). А на электричке при цене: 6 грн.- общая цена составит 10 грн (6+4). Дороговато! Мы, жители Троещины, постоянко чувствуем себя обманутыми в вопросе, касающемся транспорта. О нас всегда так "заботятся" власти. Нам регулярно обещают построить метро, особенно, в канун очередных выборов, рассказывают о нових улучшенных транспортных схемах. Очередное улучшение мы почувствовали, когда запустили Городскую электричку с единым билетом за 4 грн. Поездка до пересадочной станции Петровка двумя видами транспорта (трамвай-электричка) была не очень удобна, но приемлемахоть по цене. 
Предлагаю установить стоимость единого проездного билета не более 5 грн.

 

Запровадження єдиного квитка запропонованою вартістю 5,00 грн не є можливим, оскільки згідно чинного законодавства  витрати підприємств транспорту, мають бути відшкодовані за рахунок міського бюджету, що не є доцільним.

 

3

Слід створити проїзний квиток для тих, у кого немає пільг на проїзд: місячний, квартальний, річний.

 

Розпорядженням від 30.01.2016 № 66 введені в обіг проїзні квитки на місяцьна різні види транспорту. Попередній досвід запровадження різних видів квитків   свідчить про відсутність попиту на довготривалі (на квартал та рік) проїзні квитки

4

Підтримую пропозицію Олени Демчук про те, що вартість єдиного разового проїзного квитка на перевезення пасажирів у міській електричці, яка працює у звичайному режимі руху, та у трамваях на маршрутах № 4, 5 або у автобусах № 59, 60, 61, які працюють у звичайному режимі руху має бути не більше, ніж 5 грн.

 

Запровадження єдиного квитка запропонованою вартістю 5,00 грн не є можливим, оскільки згідно чинного законодавства  витрати підприємств транспорту, мають бути відшкодовані за рахунок міського бюджету, що не є доцільним.

5. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

Вказані пропозиції опрацьовані. З урахуванням зазначено, проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення вартості єдиного разового квитка на перевезення пасажирів у міській електричці, яка працює у звичайному режимі руху, та у трамваях на маршрутах № 4, 5 або автобусах № 59, 60, 61, які працюють у звичайному режимі руху на маршрутах загального користування»

буде видано в редакції, яка запропонована для громадського обговорення. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.