КМДА Київська міська державна адміністрація


27 квітня 2016

Звіт про проведене громадське обговорення розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) «Про затвердження Положення про проект захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг в місті Києві «Житлово-комунальна інспекція міста Києва»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Управління (інспекція) самоврядного контролю виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

 

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про затвердження Положення про проект  захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг в місті Києві «Житлово-комунальна інспекція міста Києва»

 

3. Інформація про осіб, що взяли участь у обговоренні:

                Мешканці міста Києва – відвідувачі офіційного інтернет-порталу виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). В обговоренні проекту взяли участь 12 користувачів, з яких підтримали проект розпорядження 9 користувачів, не підтримали проект розпорядження – 3, запропоновано пропозицій – 2

 

4. Інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення:

 

№ з/п

Пропозиція

Результат:

враховано / не враховано

Підстава не врахування пропозиції

1.

ЖЕДи/ЖЕКи слід реорганізовувати, а не знищувати: в моєму будинку, точніше хрущовці, де я мешкаю, відсутні бажаючи очволювати ОСББ. Така інспекція має приймати скарги на роботу ЖЕДів та їх перевіряти, а не тривати пересилка скарг з КМДА до РДА, а потім до самих ЖЕДів.

Враховано частково

Не стосується проекту розпорядження, оскільки зазначеним розпорядженням не регулюється питання реорганізації комунальних підприємств сфери обслуговування житлового фонду. Разом з тим, надана пропозиція вже врахована в проекті розпорядження, оскільки контрольні заходи з реалізації проекту «Житлово-комунальна інспекція міста Києва» передбачають недопущення вирішення підприємствами, установами і організаціями та їх посадовими особами скарг на їх дії

2.

Я против создания дублирующих,контролирующих непонятного кого и что органов .Это прямое разбазаривание денег.Достаточно тех законов .которые сейчас существуют в этой сфере. Ведь КГГА  "добровольно"отдала формирование тарифов ,соответствующим комиссиям:НКРЭ,НКРЭКП,НКРСИ и другим.

Не враховано

У зв’язку з ліквідацією Державної житлово-комунальної інспекції, контроль у сфері дотримання стандартів благоустрою та житлово-комунальних послуг фактично не здійснюється. Проект «Житлово-комунальна інспекція міста Києва» є не новим контролюючим органом, а проектом захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг в місті Києві, що реалізує Управління (інспекція) самоврядного контролю виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за участі представників громадськості

 

5. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

 Вказані пропозиції опрацьовані. З урахуванням зазначено, проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про затвердження Положення про проект  захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг в місті Києві «Житлово-комунальна інспекція міста Києва» буде видано в редакції, яка запропонована для громадського обговорення. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.