КМДА Київська міська державна адміністрація


12 квітня 2016

Повідомлення про проведення громадського обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) «Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 30 січня 2015 року № 66 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

 

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 30 січня2015 року № 66 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху».

Зазначеним проектом розпорядження передбачено встановлення вартості єдиного разового проїзного квитка на перевезення пасажирів у міській електричці, яка працює у звичайному режимі руху, та у трамваях на маршрутах № 4, 5 або у автобусах № 59, 60, 61, які працюють у звичайному режимі руху на маршрутах загального користування, у розмірі 6,00 грн.

 

3. Альтернативні варіанти вирішення питання:

а) не запроваджувати єдиний разовий проїзний квиток на перевезення пасажирів у міській електричці, яка працює у звичайному режимі руху, та у трамваях на маршрутах № 4, 5 або у автобусах № 59, 60, 61, які працюють у звичайному режимі руху на маршрутах загального користування,

б) запровадити єдиний разовий проїзний квиток та встановити його вартість у розмірі, меншою ніж сума вартості проїзду по кожному виду транспорту.

 

4. Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюються дія прийняття розпорядження:

  • населення, яке користується міською електричкою та трамваями на маршрутах № 4, 5 або автобусами № 59, 60, 61
  • комунальне підприємство «Київпастранс».

 

5. Можливі наслідки проведення в життя кожного альтернативного рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін:

а) не запроваджувати єдиного разового проїзного квитка на перевезення пасажирів у міській електричці, яка працює у звичайному режимі руху, та у трамваях на маршрутах № 4, 5 або у автобусах № 59, 60, 61 є:

- не бажаною для населення, яке немає переваг щодо користування запропонованими маршрутами перевезень пасажирів;

- неприйнятною альтернативою для комунального підприємства «Київпастранс», оскільки підприємство недотримує доходи внаслідокзменшення попиту та завантаженості рухомого складу, який випускається на трамвайні, автобусні маршрути та міську електричку. 

б) запровадження єдиного разового проїзного квитка на перевезення пасажирів у міській електричці, яка працює у звичайному режимі руху, та у трамваях на маршрутах № 4, 5 або у автобусах № 59, 60, 61 є:

- бажаною альтернативою для населення, оскільки запровадження єдиного разового проїзного квитка є зручною та вигідною системою оплатою проїзду пасажирами, що користуються міською електричкою та трамвайними маршрутами № 4, 5 або автобусами № 59, 60, 61;

-  бажаною альтернативою для комунального підприємства «Київпастранс», оскільки сприятиме привабливості проекту «Міська електричка» та збільшує кількість пасажирів, які скористуються цими видами транспорту, та доходи підприємства.

 

6. Спосіб забезпечення участі в обговоренні представників визначених соціальних груп населення та заінтересованих сторін:

Надання пропозицій та зауважень до оприлюдненого на офіційному Інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації проекту розпорядження.

 

7. Терміни проведення публічного громадського обговорення:

З 12 квітня 2016 року по 26 квітня 2016 року

 

8. Форма громадського обговорення: 

Електронні консультації

 

9. Подання пропозицій і зауважень за формою:

До26 квітня 2016 року прохання подавати відповідні пропозиції або зауваження.

Прізвище ________________________________________________________

Ім’я _____________________________________________________________

По батькові _______________________________________________________

Організація (установа) _____________________________________________

Посада ___________________________________________________________

Тел./факс/e-mail ___________________________________________________

 

10. Адреса подання  пропозицій і зауважень, що винесені на громадське обговорення:

Управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій, 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, cinpolit@ kievcity.gov.ua

 

11. Прізвище, ім’я, по батькові відповідальної особи:

  • Стрижиус Олена Володимирівна, заступник начальника управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій;
  • Бєлова Ірина Миколаївна, тел. (044) 529 92 44, головний спеціаліст відділу ціноутворення на соціально значущі товари та послуги управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій

 

12. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговореннябуде оприлюднений на офіційному Інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації не пізніше, ніж за два тижні після закінчення обговорення.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.