КМДА Київська міська державна адміністрація


10 грудня 2021

Повідомлення про оприлюднення проєкту рішення Київської міської ради про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент муніципальної безпеки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проєкт рішення Київської міської ради про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки

3. Альтернативні варіанти вирішення питання:

Схвалення громадськістю проєкту рішення Київської міської ради про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки

4. Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія документа, що планується подати на затвердження Київради за результатами консультацій з громадськістю:

• територіальна громада міста Києва;

• Структурні підрозділи виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районні в місті Києві державні адміністрації, підприємства (установи, організації), Київський міський та районні в місті Києві територіальні центри комплектування та соціальної підтримки

5. Можливі наслідки проведення в життя кожного альтернативного рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін:

Проєктом рішення пропонується затвердити міську цільову програму з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки. Метою програми є забезпечення заходів пов’язаних з ефективною реалізацією державної політики з питань організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони на території міста Києва.

Програма розроблена на середньостроковий період і є важливим інструментом реалізації стратегічної цілі «Формування згуртованої держави в соціальному, гуманітарному, економічному, екологічному, безпековому та просторовому вимірах», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2020 року № 695 та відповідає пріоритетним напрямкам розвитку міста Києва.

Державна стратегія регіонального розвитку на 2021–2027 роки, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2020 року № 695

Завдання за напрямом «Розвиток інфраструктури безпеки»

Програмою визначено такі оперативні цілі:

  • Реалізація завдання «Розвиток інфраструктури та цифрова трансформація регіонів»
  • Реалізація завдання за напрямом «Розвиток інфраструктури безпеки».

Для кожної з визначених оперативних цілей розроблено низку завдань та заходів, орієнтованих на розвиток та вдосконалення заходів з мобілізаційної підготовки, мобілізації, призову громадян військову службу, вдосконалення та підвищення ефективності організації та функціонування системи територіальної оборони міста Києва.

6. Спосіб забезпечення участі в обговоренні представників визначених соціальних груп населення та заінтересованих сторін:

Публікація проєкту рішення Київської міської ради про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки на єдиному веб-порталі територіальної громади міста Києва.

7. Терміни проведення публічного громадського обговорення:

з 10.12.2021 року по 22.12.2021 року

8. Форма громадського обговорення:

Електронні консультації

9. Подання пропозицій і зауважень за формою:

Просимо відповідні пропозиції подати до 22 грудня 2021 року, зазначивши свої персональні дані:

Прізвище_______________________________________________________________________

Ім’я____________________________________________________________________________

По батькові_____________________________________________________________________

Тел./факс/e-mail_________________________________________________________________

Пропозиції_____________________________________________________________________

Пропозиції приймаються в електронній або паперовій формі.

10. Адреса подання пропозицій до проєкту рішення, що винесено на громадське обговорення:

Департамент муніципальної безпеки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), 04074, м. Київ, вул. Вишгородська, 21, е-mail: [email protected]

11. Прізвище, ім’я, по батькові відповідальної особи:

Щербіна Михайло Юрійович, заступник директора Департаменту муніципальної безпеки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), тел. 430-23-31.

12. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному порталі Києва в підрубриці «Звіти» рубрики «Громадське обговорення проєктів нормативно-правових актів» не пізніше, ніж за два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.