КМДА Київська міська державна адміністрація


15 листопада 2021

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифу на ритуальну послугу, яку включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, Товариству з обмеженою відповідальністю «ПОХОРОННИЙ ДІМ «ПАМ’ЯТЬ»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

2. Питання або назва проєкту акта, винесеного на обговорення:

Проєкт розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифу на ритуальну послугу, яку включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, Товариству з обмеженою відповідальністю «ПОХОРОННИЙ ДІМ «ПАМ’ЯТЬ».

3. Альтернативні варіанти вирішення питання:

а) не встановлення тарифу на ритуальну послугу, яку включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, Товариству з обмеженою відповідальністю «ПОХОРОННИЙ ДІМ «ПАМ’ЯТЬ»;

б) встановлення тарифу на ритуальну послугу, яку включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, Товариству з обмеженою відповідальністю «ПОХОРОННИЙ ДІМ «ПАМ’ЯТЬ».

4. Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюються дія прийняття розпорядження:

  • споживачі, які отримують ритуальні послуги;
  • Товариство з обмеженою відповідальністю «ПОХОРОННИЙ ДІМ «ПАМ’ЯТЬ»;
  • виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація)

5. Можливі наслідки проведення в життя кожного альтернативного рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін:

а) не встановлення тарифу на ритуальну послугу, яку включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, Товариству з обмеженою відповідальністю «ПОХОРОННИЙ ДІМ «ПАМ’ЯТЬ» є:

- неприйнятною альтернативою для населення у зв’язку з тим, що це призведе до необґрунтовано збільшеної плати за ритуальну послугу;

- неприйнятною альтернативою для Товариства з обмеженою відповідальністю «ПОХОРОННИЙ ДІМ «ПАМ’ЯТЬ», так як зазначене суперечить вимогам  законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про поховання та похоронну справу» та Необхідному мінімальному переліку окремих видів ритуальних послуг, затвердженому наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19 листопада 2003 року № 193;  

- неприйнятною альтернативою для органів виконавчої влади у зв’язку з невиконанням владних повноважень;

б) встановлення тарифу на ритуальну послугу, яку включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, Товариству з обмеженою відповідальністю «ПОХОРОННИЙ ДІМ «ПАМ’ЯТЬ» є бажаним для всіх соціальних груп та заінтересованих сторін, сприятиме запровадженню розрахунків із споживачами, у відповідності до вимог діючих нормативно-правових документів, не потребує бюджетного фінансування та дозволяє врахувати інтереси міста Києва, Товариства з обмеженою відповідальністю «ПОХОРОННИЙ ДІМ «ПАМ’ЯТЬ»  та споживачів.

6. Спосіб забезпечення участі в обговоренні представників визначених соціальних груп населення та заінтересованих сторін:

Надання пропозицій та зауважень до оприлюдненого на офіційному порталі Києва (Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації) проєкту розпорядження.

7. Терміни проведення публічного громадського обговорення:

З 15 листопада 2021 року по 29 листопада 2021 року

8. Форма громадського обговорення:

Електронні консультації

9. Подання пропозицій і зауважень за формою:

До 29 листопада 2021 року прохання подавати відповідні пропозиції або зауваження.

Прізвище ________________________________________________________

Ім’я _____________________________________________________________

По батькові _______________________________________________________

Організація (установа) _____________________________________________

Посада ___________________________________________________________

Тел./факс/e-mail ___________________________________________________

10. Адреса подання пропозицій і зауважень, що винесені на громадське обговорення:

Управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій, 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, cinpolit@ kievcity.gov.ua

11. Прізвище, ім’я, по батькові відповідальної особи:

  • Бойко Ірина Петрівна – заступник начальника управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій тел. (044) 202-60-80.
  • Полуляхова Наталія Василівна головний спеціаліст відділу ціноутворення у сфері житлово-комунальних послуг управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій тел. (044) 202-60-86.

12. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному порталі Києва (Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації) не пізніше, ніж за два тижні після закінчення обговорення.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.