КМДА Київська міська державна адміністрація


22 жовтня 2021

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування та Звіту про стратегічну екологічну оцінку «Схема оптимізації систем водопостачання та водовідведення міста Києва»

1. Повна назва документу державного планування (далі – ДДП), що пропонується та стислий вклад його змісту:

Схема оптимізації систем водопостачання та водовідведення (далі – Схема)  – це комплексний документ, в якому на підставі вивчення та аналізу стану систем централізованого водопостачання та водовідведення в цілому та їх окремих елементів розробляються заходи з усунення виявлених недоліків та розвитку систем централізованого водопостачання та водовідведення з метою підвищення якості питної води, ефективності очищення стічних вод, надійності роботи систем забезпечення раціонального використання  матеріальних і енергетичних ресурсів.

Схема розробляється на підставі Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», Закону України «Про Загальнодержавну цільову програму «Питна вода України» на 2011-2020 роки та наказу Міністерства з питань житлово-комунального господарства України № 316 від 06.09.2010 року.

Стратегічна екологічна оцінка (далі – СЕО) до Схеми розроблена у встановленому порядку на виконання вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

2. Орган, що приймає рішення про затвердження ДДП:

Київська міська рада

3. Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі:

а) дата початку та строки здійснення процедури: громадське обговорення починається з 22.10.2021 до 21.11.2021 (30 календарних днів);

б) способи участі громадськості: надання письмових зауважень і пропозицій у друкованому та електронному вигляді;

в)орган, від якого можна отримати інформацію та адреса, за якою можна ознайомитися з проєктом ДДП, звітом про СЕО та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується ДДП: Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), м. Київ, вул. Велика Житомирська, 15-А (відділ водопровідно-каналізаційного господарства) та на офіційному порталі Києва.

г) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, поштова та електронна адреса – Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації); 01001, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 15-А,

[email protected] , (044) 270 56 41;

ґ) строки подання зауважень і пропозицій: з 22.10.2021 до 21.11.2021 включно;

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується ДДП: Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), м. Київ, вул. Велика Житомирська, 15-А (відділ водопровідно-каналізаційного господарства)

4. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проєкту ДДП: не потребує



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.