КМДА Київська міська державна адміністрація


16 серпня 2021

Повідомлення про проведення громадського Обговорення проєкту рішення Київської міської ради «Про затвердження міської цільової програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві «Безпечна столиця» на 2022‒2024 роки»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент муніципальної безпеки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

2. Питання або назва проєкту акта, винесеного на обговорення.

Проєкт рішення Київської міської ради «Про затвердження міської цільової програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві «Безпечна столиця» на 2022‒2024 роки».

Проєкт міської цільової програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві «Безпечна столиця» на 2022‒2024 роки схвалено розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 11.08.2021 № 1760.

3. Альтернативні варіанти вирішення питання:

Схвалення громадськістю проєкту рішення Київської міської ради «Про затвердження міської цільової програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві «Безпечна столиця» на 2022‒2024 роки» із урахуванням отриманих пропозицій та зауважень.

4. Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія прийнятого рішення:

- органи виконавчої влади та місцевого самоврядування;

- територіальна громада міста Києва..

5. Можливі наслідки проведення в життя кожного альтернативного рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін:

Результатом прийняття проєкту рішення є затвердження міської цільової програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві «Безпечна столиця» на 2022‒2024 роки (далі – Програма), яка є документом державного планування місцевого рівня. Метою Програми є забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері профілактики правопорушень шляхом здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов вчинення протиправних діянь, а також налагодження дієвої співпраці правоохоронних органів, органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських формувань та створення належних умов для ефективної роботи правоохоронних органів.

Програма розроблена на середньостроковий період і є плановим документом реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року. Відповідно до Стратегії передбачається підвищення ефективності функціонування системи безпеки, здійснення заходів з профілактики правопорушень та подальше покращення забезпечення сучасною матеріально-технічною базою для зниження рівня злочинності в столиці.

6. Спосіб забезпечення участі в обговоренні представників визначених соціальних груп населення та заінтересованих сторін.

Пропозиції та зауваження учасників електронних консультацій з громадськістю подаються в письмовій формі на електронну адресу, вказану в інформаційному повідомленні, та на єдиному вебпорталі територіальної громади міста Києва в розділі «ГРОМАДСКОСТІ» рубрика «Консультації з громадськістю».

Інститути громадянського суспільства, наукові та експертні організації, інші юридичні особи під час подання пропозицій і зауважень у письмовій формі зазначають своє найменування та місцезнаходження.

Анонімні зауваження та пропозиції не реєструються і не розглядаються.

7. Термін проведення громадського обговорення:

З 16 серпня 2021 року до 30 серпня 2021 року.

8. Форма громадського обговорення.

Електронна консультація.

9. Подання пропозицій і зауважень за формою:

До 30 серпня 2021 року прохання подати відповідні пропозиції або зауваження до проєкту:

Прізвище __________________________________________________________

Ім’я ______________________________________________________________

По батькові ________________________________________________________

Організація (установа) _______________________________________________

Посада ____________________________________________________________

Тел./факс/ e-mail ____________________________________________________

Пропозиції _________________________________________________________

10. Адреса подання пропозицій і зауважень, що винесене на громадське обговорення.

Департаменту муніципальної безпеки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), 04074, м. Київ, вул. Вишгородська, 21, е-mail: security@kyivcity.gov.ua

Також ознайомитись та залишити відповідні пропозиції або зауваження до проєкту рішення Київської міської ради «Про затвердження міської цільової програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві «Безпечна столиця» на 2022‒2024 роки» можна в рубриці «Громадське обговорення проєктів нормативно-правових актів» на офіційному порталі Києва за посиланням: http://projects.kievcity.gov.ua/.

11. Прізвище, ім'я, по батькові відповідальної особи:

Куявський Олег Юрійович, перший заступник директора Департаменту муніципальної безпеки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), тел. (044) 202 74 16, 430 00 16.

12. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному порталі Києва в підрубриці «Звіти» рубрики «Громадське обговорення проєктів нормативно-правових актів» не пізніше, ніж за два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.