КМДА Київська міська державна адміністрація


22 лютого 2016

Звіт про проведене громадське обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 24.09.2014 № 1055 «Про встановлення тарифів на платні послуги зі стоматологічної допомоги, які надаються державними та комунальними закладами охорони здоров’я у м. Києві»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 24.09.2014 № 1055 «Про встановлення тарифів на платні послуги зі стоматологічної допомоги, які надаються державними та комунальними закладами охорони здоров’я у м. Києві»

3. Інформація про осіб, що взяли участь у обговоренні:

Мешканці міста Києва – відвідувачі офіційного Інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації. В обговоренні проекту прийняли участь 48 користувачів, з яких підтримало проект розпорядження 47 користувачів 

4. Інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення:

 

№№ п/п

Пропозиції

Результат:

враховано/

не враховано

Підстава не врахування пропозиції

1.

Важливо розуміти, що у 2016 році в Україні продовжує функціонувати успадкована після розпаду СРСР державна система охорони здоров’я, Через це в Україні досі немає чітко визначеного обсягу державних гарантій щодо забезпечення громадян безоплатною медичною допомогою. Не обмежений законом обсяг цих гарантій неможливо покрити за рахунок публічних фінансів…Як наслідок, в умовах реформування охорони здоров’я в Україні є яскрава виражений запит на чітке визначення зобов’язань держави щодо надання медичних послуг: громадяни хочуть знати, що вони мають отримати безоплатно, а за які медичні послуги необхідно сплатити – скільки, і за яких умов…

Враховано

 

2.

Сплачувати лише за ті послуги, які офіційно є платними та врегульовані на законодавчому рівні відповідними органами виконавчої влади

Враховано

 

3.

За прозорість і підзвітність, зрозумілість зобов’язань усіх сторін та відкритість у використанні публічних фінансів.

Враховано

 

4.

В сучасних умовах із застосуванням найновітніших технологій та високоякісних матеріалів, як для профілактики стоматологічних захворювань, так і лікування, протезування тощо є нагальна потреба в донному проекті. Насамперед, в умова недофінансування лікувально-профілактичних закладів покращення рівня матеріально-технічного забезпечення.

Враховано

 

5.

На мою думку, з прийняттям даного проекту розпорядження буде упорядковано роботу в медичних закладах м. Києва в частині надання якісних медичних послуг.

Враховано

 

6.

Актуально на даний час… Оскільки відповідно до постанови КМУ від 17.09.1996 № 1138, кожен медичний заклад затверджує список платних послуг, які він надає, виключно у межах, визначених вищезазначеною постановою. Перелік є вичерпний… Крім того, у разі наполягання від Вас оплатити послуги, які не зазначені у цьому переліку, Ви маєте цілковите право відмовитись від їх оплати посилаючись на згадану постанову КМУ.

Враховано

 

7.

Варто зазначити, що реалізація даного проекту розпорядження дозволить забезпечить прозору систему розрахунку за надані послуги зі стоматологічної допомоги (що вкрай необхідно в сучасних умовах), а також покращити умови надання відповідних платних послуг.

Враховано

 

8.

Пропоную виділяти кошти інвалідам, Ветеранам праці цільовим на безоплатну чи пільгову стоматологічну допомогу через ваучер, яким повністю чи частково можна буде розрахуватися у приватній стоматклініці чи стоматцентрі вишу.

Не враховано

Не стосується проекту розпорядження

9.

Час виготовлення фасетки зубним техніком у 2 рази більший ніж литого зуба, з урахуванням додаткових матеріалів, а тариф у пільговиків вищий, раніше тарифи відрізнялися.

Не враховано

В тарифах враховані пропорції співвідношення норм витрат часу, на які посилається громадянин

10.

Всі інші мешканці підтримали проект розпорядження без пропозицій та зауважень.

 

 

 

5. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

Вказані пропозиції опрацьовані та вже передбачені у проекті розпорядження. З урахуванням зазначено, проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 24.09.2014 № 1055 «Про встановлення тарифів на платні послуги зі стоматологічної допомоги, які надаються державними та комунальними закладами охорони здоров’я у м. Києві» буде видано в редакції, яка запропонована для громадського обговорення. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.