КМДА Київська міська державна адміністрація


28 грудня 2015

Звіт про проведене громадське обговорення проекту рішення Київської міської ради «Про затвердження Правил торгівлі на ринках у місті Києві»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

2. Питання або назва проекту акту, винесеного на обговорення:

Рішення Київської міської ради «Про затвердження Правил торгівлі на ринках у місті Києві».

3. Інформація про осіб, що взяли участь в обговоренні:

Відвідувачі офіційного інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації - мешканці міста Києва. В обговоренні проекту взяли участь 22 користувача, надано 4 пропозиції.

4. Інформація щодо пропозицій, які надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення:

 

№ з/п

Пропозиція

Результат

Підстава

для не врахування пропозиції

1

2

3

4

1.

Тетяна Толкачева: «Необхідно суворо регулювати продаж молочних та м’ясних продуктів. На сьогодні торговці в антисанітарних умовах торгують сиром, м’ясом у переходах, на вулицях міста. Необхідно заборонити»

Пропозицію не може бути враховано, тому що вона стосується врегулювання  несанкціонованої торгівлі, а не торгівлі на ринках

Проект нової редакції Правил торгівлі на ринках у місті Києві розроблено з метою приведення їх до вимог діючого законодавства шляхом виключення посилань на нормативну документацію, дію якої скасовано.

Вимоги щодо продажу молока, м’яса свіжого, молочної та м’ясної продукції, а також щодо здійснення контролю за допущенням до реалізації на ринках якісних та безпечних продуктів харчування визначено у проекті нової редакції Правил торгівлі на ринках у місті Києві, Ветеринарно-санітарних правилах для ринків, Правилах роботи дрібнороздрібної торговельної мережі.

Торгівля у невстановлених для цього місцях відповідно до законодавства України заборонена та є правопорушенням.

2.

Роман Левицький: «Заборонити продаж молока та харчових олій у ПЕТ-пляшках»

Пропозицію враховано

Умови до тари, в якій покупцеві на ринках відпускаються молоко, молочні продукти, олія, визначено відповідно до Ветеринарно-санітарних правил для ринків, на підставі яких (в тому числі) розроблено проект нової редакції Правил торгівлі на ринках у місті Києві

 

3.

Галина Хромушкина: «Вирішити проблеми, пов’язані зі «стихійною» торгівлею»

Пропозицію не може бути враховано, тому що вона стосується несанкціонованої торгівлі, а не торгівлі на ринках

У проекті нової редакції Правил торгівлі на ринках у місті Києві визначено вимоги щодо функціонування створених в  установленому порядку ринків усіх форм власності на території міста Києва.

Торгівля у невстановлених місцях відповідно до вимог законодавства України заборонена та є правопорушенням.

4.

Володимир Безбах:

- щодо вимог до влаштування та утримання територій ринків;

 

 

- щодо посилення контролю за продажем на ринках фізичними особами, які не є суб’єктами господарювання, кулінарної, консервованої продукції власного виробництва тощо.

Враховано

 

 

 

 

 Не враховано

У проекті нової редакції Правил торгівлі на ринках у місті Києві в частині вимог до влаштування та утримання територій ринків у наявності посилання на діючі норми та правила.

 

 

Відповідно до Ветеринарно-санітарних правил для ринків на ринках забороняється продаж   виготовлених у домашніх умовах кондитерських і кулінарних виробів, напівфабрикатів із м'яса і риби, а також консервованих продуктів (овочі, м'ясо, риба, ікра та інші консерви).

 

 

5. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

Пропозиції, які надійшли під час громадського обговорення на офіційний інтернет-портал Київської міської державної адміністрації та відповідають вимогам чинного законодавства України, враховано.

             



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.