КМДА Київська міська державна адміністрація


11 грудня 2019

Звіт про проведене громадське обговорення проєкту рішення Київської міської ради «Про встановлення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, енергетики, кабельної каналізації електрозв’язку, будинкової розподільної мережі комунальної власності територіальної громади міста Києва»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

 

2.Питання або назва проєкту акта, винесеного на обговорення:

Проєкт рішення Київської міської ради «Про встановлення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, енергетики, кабельної каналізації електрозв’язку, будинкової розподільної мережі комунальної власності територіальної громади міста Києва».

 

3Інформація про осіб, що взяли участь у обговоренні:

Мешканці міста Києва – відвідувачі офіційного Інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації. В обговоренні проєкту прийняли участь 4 користувача, з яких підтримало проєкт рішення 3 користувача, не підтримали проєкт рішення – 1, запропоновано пропозицій - 1.

 

4. Інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення:

№ п/п

ПІБ, дата та час отримання зауваження або пропозиції

Текст зауваження або пропозиції

Результат:

враховано/

не враховано

Підстава не врахування пропозиції

1.

Володимир

Васильєв

28.11.2019 21:09

Вважаю що плата КМДА за доступ операторам або провайдерам телекомунікацій буде включена у разрахунок абонплати і сплата цих витрат буде перекладена на споживача телекомунікаційних послуг. Послуга з доступу телекомунікаційних мереж у будинки повинна бути безкоштовною, як це зроблено для електричних, водопровідних, теплопостачання, охоронних та інших мереж. Розумніше ввести щорічну плату за дозвіл на здійснення підприємницької діяльності, щодо надання телекомунікаційних послуг на території міста Києва.
З ПОВАГОЮ ВОЛОДИМИР ВАСИЛЬЄВ.
У ВАШОМУ ПРОЕКТІ Є РИЗИК, ЯКИЙ У СВІЙ ЧАС БУВ У ЧЕХІЇ, А САМЕ: КОМУТАЦІЙНА ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНА ШАФА БУДЕ ВИНЕСЕНА ЗА МЕЖІ БУДИНКУ, А СПОЖИВАЧІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНИХ ПОСЛУГ ПОВИННІ БУДУТЬ СВОЇ АБОНЕНТСЬКІ ЛІНІЇ ПРОКЛАДАТИ АЖ ДО ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНОЇ ШАФИ. Я НЕ ПІДТРИМУЮ ЦЕЙ ПРОЕКТ!

Не враховано

Відповідно до ст.19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Проєкт рішення Київської міської ради «Про встановлення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, енергетики, кабельної каналізації електрозв’язку, будинкової розподільної мережі комунальної власності територіальної громади міста Києва» підготовлено в межах повноважень визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та відповідно до положень Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж».

Законом України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» не передбачено надання доступу до елементів інфраструктури об’єктів доступу на безоплатній основі або запровадження щорічної плати за дозвіл на здійснення підприємницької діяльності.

До набрання чинності Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» зазначені питання в місті Києві були врегульовані рішенням Київської міської ради від 14.07.2011 № 378/5765 «Про питання впорядкування діяльності суб’єктів господарювання в галузі зв’язку та інформаційних технологій».

5. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

Вказана пропозиція опрацьована. З урахуванням зазначеного проєкт рішення Київської міської ради «Про встановлення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, енергетики, кабельної каналізації електрозв’язку, будинкової розподільної мережі комунальної власності територіальної громади міста Києва»буде видано в редакції, яка запропонована для громадського обговорення.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.