КМДА Київська міська державна адміністрація


15 жовтня 2015

Звіт про проведене громадське обговорення проекту звіту щодо виконання Плану дій з реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2014 − 2015 роках в місті Києві за січень - вересень 2015 року

1. Орган виконавчої влади, який проводив обговорення:

Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

 

2. Питанняабоназва проекту акта, винесеного на обговорення:

Звіт щодо виконання Плану дій з реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2014 − 2015 роках в місті Києві  за січень - вересень 2015 року

 

3. Інформація про осіб, що взяли участь у обговоренні:

Мешканці міста Києва (Володимир Безбах та ін.), члени Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації)

 

4. Інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення:

№ з/п

Пропозиція

Результат

Підстава не врахування пропозиції

1.

Володимира Безбаха до  документу:

Слід запровадити можливість не тільки через Урядовий контакт-центр пересилати звернення громадян до КМДА, а й КП "Контакт-центр Києва" надати зобов'язання відправляти копії документів з додатками в електронному вигляді до Уряду та Центральних органів влади; створення системи електронних петицій Президентові теж має бути продубльоване в КМДА та містяни мають мати вихід безпосередньо до петицій від киян чи про Київ. В цілому проект досить добротний, але координація дій у системі центр-періферія системи виконавчої влади має бути обопільна, що розуміє кожен професіонал наче і так, але з документа видно й те, що він потребує доопрацювання та уточнення позицій.

Не враховано

До першої частини пропозиції інформуємо, що наразі програмою запровадженою для роботи КП «Контакт-центр Києва» не передбачено зворотнього зв’язку з Кабінетом Міністрів України та Адміністрацією Президента України, тобто Київська міська державна адміністрація розглядає звернення, які належать виключно до її компетенції. Для впровадження вказаної пропозиції необхідні відповідні кошти та технічні можливості, але процес вдосконалення програми весь час триває, і можливо Ваша пропозиція буде в подальшому врахована.

До другої частини пропозиції інформуємо, що    Верховною Радою України 2 липня 2015 року прийнято Закон України “Про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" щодо електронного звернення та електронної петиції, яким передбачено запровадження з 28 серпня 2015 року особливої форми колективного звернення громадян до органу місцевого самоврядування — електронну петицію. Згідно зі статтею 23-1 Закону України "Про звернення громадян" громадяни можуть звернутися до органу місцевого самоврядування з електронними петиціями через офіційний веб-сайт органу, якому вона адресована, або веб-сайт громадського об'єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції. Порядок розгляду електронної петиції органу місцевого самоврядування визначається місцевою радою. У разі визнання за доцільне викладені в електронній петиції пропозиції можуть реалізовуватися органом, якому вона адресована, шляхом прийняття з питань, віднесених до його компетенції, відповідного рішення. Законом також вносяться доповнення до статті 46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" згідно з якими сесія ради скликається для розгляду електронної петиції, що набрала необхідну кількість підписів, протягом строку, встановленого для її розгляду (наберуть чинності з 28 жовтня 2015 року). Таким чином, на сьогодні потребує розробки проекту порядку розгляду електронних петицій адресованих Київській міській раді; внесення змін до Статуту територіальної громади міста Києва; розробки відповідних форм електронних петицій, а також вирішення питань технічного забезпечення можливості оприлюднення на офіційному веб-сайті Київської міської ради інформації, передбаченої Законом.

 

 

5. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

         За результатами обговорення вирішено погодити Звіт щодо виконання Плану дій з реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2014 − 2015 роках в місті Києві  за січень - вересень 2015 року.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.