КМДА Київська міська державна адміністрація


20 серпня 2019

Повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) «Про внесення змін до Тарифів на ритуальні послуги, що надає ритуальна служба спеціалізоване комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат підприємств комунального побутового обслуговування» виконавчого органу Київської міської ради (КМДА)»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:  

Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

 

2. Питання або назва проєкту акта, винесеного на обговорення: 

Проєкт розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про внесення змін до Тарифів на ритуальні послуги, що надає ритуальна  служба спеціалізоване комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат підприємств комунального побутового обслуговування» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Діючі тарифи на ритуальні послуги для ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) встановлені розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради  (Київської міської державної адміністрації) від 24 квітня 2012 року № 665 «Про встановлення тарифів на ритуальні послуги, які включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг», зареєстрованим в Головному територіальному управлінні юстиції у місті Києві 18 травня 2012 року за № 32/949 (у редакції розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 14 травня 2019 року № 852).

 

3. Альтернативні варіанти вирішення питання: 

а) не вносити зміни до діючого розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);

б) унести зміни до діючого розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

 

4. Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюються дія прийняття розпорядження: 

  • ритуальна служба спеціалізоване комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)»;
  • виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація)

 

5. Можливі наслідки проведення в життя кожного альтернативного рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін: 

а) залишення Тарифів встановлених діючим розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), є:

-  неприйнятною альтернативою для ритуальної служби, оскільки статтею 197.1.10 податкового кодексу України  послуги оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання та оформлення свідоцтва про поховання не звільняються від  оподаткування податком на додану вартість.

- неприйнятною альтернативою для органів виконавчої влади, так як встановлені діючим розпорядженням тарифи на послуги оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання та оформлення свідоцтва про поховання, відповідно до статті 197.1.10 Податкового кодексу України не звільняються від  оподаткування податком на додану вартість.

б) встановлення тарифів на  послуги оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання та оформлення свідоцтва про поховання з урахуванням ПДВ є:

- прийнятним для суб’єкта господарювання, оскільки статтею 197.1.10 зазначенні послуги не звільняються в оподаткування ПДВ;

- прийнятною альтернативою для  органів виконавчої влади оскільки діючий нормативно-правовий акт буде приведений у відповідність до вимог чинного законодавства України.

 

6. Спосіб забезпечення участі в обговоренні представників визначених соціальних груп населення та заінтересованих сторін: 

Надання пропозицій та зауважень до оприлюдненого на офіційному Інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації проєкту розпорядження.

 

7. Терміни проведення публічного громадського обговорення: 

з 20 серпня 2019 року по 03 вересня 2019 року

 

8. Форма громадського обговорення: 

електронні консультації

 

9. Подання пропозицій і зауважень за формою: 

До 03 вересня 2019 року прохання подавати відповідні пропозиції або зауваження.

Прізвище ________________________________________________________ 

Ім’я _____________________________________________________________

По батькові _______________________________________________________

Організація (установа) _____________________________________________

Посада ___________________________________________________________

Тел./факс/e-mail ___________________________________________________

 

10. Адреса подання  пропозицій і зауважень, що винесені на громадське обговорення: 

Управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій, 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, cinpolit@ kievcity.gov.ua

 

11. Прізвище, ім’я, по батькові відповідальної особи: 

  • Шевцова Віта Єгорівна, тел. (044) 202 60 70, начальник відділу ціноутворення на соціально значущі товари та послуги управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій;
  • Попелянська Тетяна Олександрівна, тел. (044) 202 60 85, старший інспектор відділу ціноутворення на соціально значущі товари та послуги управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій

 

12. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення: 

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному Інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації не пізніше, ніж за два тижні після закінчення обговорення.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.