КМДА Київська міська державна адміністрація


21 серпня 2018

Звіт про проведене громадське обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) «Про внесення змін до Тарифів на платні послуги з медичного обслуговування, які надає Комунальне некомерційне підприємство «Консультативно-діагностичний центр» Оболонського району м. Києва»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

 

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про внесення змін до Тарифів на платні послуги з медичного обслуговування, які надає Комунальне некомерційне підприємство «Консультативно-діагностичний центр» Оболонського району м. Києва»

 

3. Інформація про осіб, що взяли участь у обговоренні:

Мешканці міста Києва – відвідувачі офіційного Інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації. В обговоренні проекту прийняли участь 16 користувачів, з яких підтримало проект розпорядження 13 користувачів, не підтримали проект розпорядження -3, запропоновано пропозицій - 2.

 

4.  Інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення:

№ п/п

Пропозиції

Результат:

враховано/

не враховано

Підстава не врахування пропозиції

1.

Мені важко зрозуміти позитивне рішення людей які, мабудь, не бачили тарифи на виконання медичних послуг. Самі послуги можуть бути дорожче-дешевше, але при цьому повинні бути  приведені розрахунки собівартості. Якщо рентабельність таких послуг складе більше 3-5%, то це продовження грабунку населення не тільки Києва але і України. Якщо практично всю медицину намагаються перевести на самоокупність, тоді перегляньте або виходите з пропозиціями на кабінет міністрів, о перегляді відрахувань пропорційно відрахувань на медицину із загальних податків

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не враховано

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Не стосується проекту розпорядження. Статтею 49 Конституції України кожному гарантовано право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування.

    Відповідно до статті 8 Основ законодавства про охорону здоров’я кожен громадянин має право на безоплатне отримання в закладах охорони здоров’я медичної допомоги, до якої належать: екстрена медична допомога; первинна медична допомога; вторинна (спеціалізована), третинна (високоспеціалізована), паліативна медична допомога, що надається за медичними показаннями. При цьому перелік видів та обсягів безоплатної медичної допомоги визначено Програмою подання громадянам гарантованої державою безоплатної медичної допомоги, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2002 № 955. Разом з тим, постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.96 р. № 1138 затверджено Перелік платних послуг, які можуть надавати заклади охорони здоров’я фізичним та юридичними особам, з урахуванням обмежень, встановлених законодавством щодо надання громадянам гарантованої безоплатної медичної допомоги.

З урахуванням зазначеного, проектом розпорядження встановлюються тарифи на платні медичні послуги на економічно обґрунтованому рівні, на підставі поданих закладом розрахункових матеріалів, із застосуванням нормативно-витратного методу з   урахуванням державних і галузевих норм використання матеріальних ресурсів, норм часу, норм оплати часу, цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення та  інших нормативно-правових актів.

2.

 

 

 

 

 

 

 

Пропоную додати до списку маніпуляцій, котрі виконуються вдома елементарні аналізи, таку як аналіз крові на 5 стандартних показників..

Не враховано

Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) встановлює Тарифи на платні медичні послуги за пропозиціями закладу охорони здоров’я, які визначають Перелік платних послуг з урахуванням їх подальшого застосування. Комунальне некомерційне підприємство «Консультативно-діагностичний центр» Оболонського району м. Києва не надало пропозиції щодо встановлення тарифу на послугу: «Взяття біопроб крові з пальця на загальний аналіз крові 5 показників», яка буде надаватись хворим на дому. Разом з тим, Ваша пропозиція буде направлена для опрацювання до закладу охорони здоров’я.

5.  Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

Вказані пропозиції опрацьовані. З урахуванням зазначеного проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про внесення змін до Тарифів на платні послуги з медичного обслуговування, які надає Комунальне некомерційне підприємство «Консультативно-діагностичний центр» Оболонського району м. Києва» буде видано в редакції, яка запропонована для громадського обговорення. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.