КМДА Київська міська державна адміністрація


4 липня 2018

Звіт про проведене громадське обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

 

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху».

 

3. Інформація про осіб, що взяли участь у обговоренні:

Мешканці міста Києва – відвідувачі офіційного порталу Києва. В обговоренні проекту розпорядження прийняли участь 1 289 користувачів, з яких підтримало проект розпорядження 294 користувачів, не підтримали проект розпорядження - 993, запропоновано пропозицій –153, в тому чилі у зв’язку з некоректною роботою офіційного порталу Києва 14 пропозицій продублювалися, тому до розгляду прийнято 139 пропозицій.

 

4. Інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення:

Під час обговорення проекту розпорядження надійшло 153 пропозиції. Окремі пропозиції, зміст яких дублюється або повторюється, об’єднані.

 

№ з/п

ПІБ, дата та час отримання зауваження або

пропозиції / Текст зауваження або пропозиції

Результат  враховано

/ не враховано

Підстава не врахування пропозиції

1

Вячеслав Мельник 17.05.2018:

Пересмотр стоимости необходим. Но! Анализ затрат на обслуживание комунального транспорта необходимо проводить только после запуска системы монетизации проезда льготных категорий граждан. Доход транспортных предприятий, после проведения монетизации, должен возрасти в полтора-два раза. И, скорее всего, стоимость проезда придется поднять только на 20-30% или на одну гривну.

Если процесс монетизации затягивается на неопределенный период, то предагаю - после проведения монетизации провести перерасчет стоимости проезда. Можно не менять стоимость одноразового проезда уже напечатанных билетов, а менять стоимость только для проездных месячных, декадных или расширить перечень проездных добавив - пенсионный, социальный, служебный (для соответствующих структур) и тп.

Не враховано

Порядки формування тарифів затверджені наказами Міністерства транспорту та зв’язку України від 05 березня 2007 № 191 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (метрополітену)», від 17 листопада 2009 року № 1175 «Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту» та наказу Міністерства інфраструктури України від 25 листопада 2013 року № 940 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (трамвай, тролейбус)» (далі – Порядки), відповідно до яких тарифи формуються виходячи із загального обсягу перевезених пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

2

Юлiя Сухович 17.05.2018:

Уверена, что если будет взят под контроль оборот черной бухгалтерии (поддельные билеты у кассиров, отсутствие билетов у водителей, которые ездят без кондуктора и тд), если прикроется черная лавочка маршрутчиков, которые вообще без контроля, то деньги (в том числе от налогов с реальных заработков маршрутчиков) потекут в бюджет рекой. Вот только их как всегда разворуют, ведь так?

А вслед за метро и маршрутки подражают (почему?? А почему бы и нет). А мы так и дальше будем ездить на разваливающихся на ходу маршрутках, троллейбусах и трамваях с ржавыми дверями, грязными сидениями и бухими хамами-водителями. И вот это всё.

А люди ж лохи, чё они сделают? Будут молча ездить. Выбора то у них нет. Монополия уничтожает экономику.

Вы сначала наведите порядок и оправдайте ту цену, которая установлена на данный момент.
А то каждый раз, садясь в маршрутку, ты как бы добровольно-

принудительно играешь в русскую рулетку: никто не знает трезвый ли, адекватный ли водитель и доедешь ли до своей остановки...

Не враховано

Питання не стосуються змісту проекту розпорядження.

Відповідно до рішення Київської міської ради від 08.10.2015 № 125/2028 виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) затверджує (встановлює) ціни (тарифи) на перевезення пасажирів автобусними маршрутами загального користування у звичайному режимі руху. З урахуванням цього, тарифи на перевезення пасажирів автобусними маршрутами, які працюють у режимі маршрутного таксі, відносяться до сфери вільних цін.

3

Ваня Клёво 18.05.2018:

Категорически против поднятия тарифов в предложенном виде.

В экономическом обосновании указано,что минималка поднялась на 16,3%, а средняя з/п на 26,8%.

Исходя из этого считаю, что цена проезда для пассажиров в транспорте должна быть поднята сразу на 500%, вместо 100%. 

А уголь для расчета стоимости электроэнергии

можно отправлять в Сидней и назад, а не в Роттердам.

Ребята, берите шире, чего мелочиться?

Каждый украинец скинулся на ПриватБанк, так почему бы не скинуться и на транспорт для Киевпастранса ?

"Планові матеріальні витрати у 2018 році зростуть на 603,2 млн грн в порівнянні з фактичними за 2017 рік і становитимуть 1266,2 млн грн" (цитата из обоснования)

При этом, ФАКТИЧЕСКИЕ материальные расходы в 2017 году были на 492 млн. грн. меньше плановых и составили 663 млн. грн.

В 2017 году по плану должен был быть убыток в 882 млн. грн, а год закончился с прибылью 206 млн. грн. На 2018 год в планах убыток в 1,2 млрд...

Так можно запланировать на операционную деятельность не 3 млрд, а 10 млрд, берите больше! Ведь надо же рядом с порше пана мера в гараж ферари поставить?

Особенно радует, что господа из Киевпастранса умудрились насчитать 394,5 млн. фактически перевезённых пассажиров! и из них оказалось 222 млн. льготников.

Как льготников считали, господа хорошие?

Не враховано

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи з річного плану надання послуг з перевезення пасажирів та економічно обґрунтованих планових витрат, розрахованих на підставі державних і галузевих нормативів використання матеріальних та паливно-енергетичних ресурсів, норм і розцінок з оплати праці, нормативів витрат з управління і обслуговування виробництва та планового прибутку.

У зв’язку з відсутністю   автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів у наземному пасажирському транспорті комунальне підприємство «Київпастранс» здійснює облік пасажирів, які користуються правом безоплатного та пільгового проїзду, на підставі коефіцієнту співвідношення    обсягів «безоплатних і платних пасажирів», що визначається на основі обстеження пасажиропотоківна маршрутах відповіднодороз'яснень Державної служби статистики України. Фактичні обсяги перевезень платних  пасажирів визначаються КП «Київпастранс» розрахунково відповідно роз'яснень Державної  служби статистики України: роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 51-авто (місячна) «Звіт про перевезення вантажів та пасажирів автомобільним транспортом» та роз'яснення  щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 2-етр (місячна) «Звіт про роботу міського електротранспорту»).

 Обстеження пасажиропотоків з метою дослідження фактичних пасажироперевезень категорій громадян, які користуються правом безоплатного та пільгового проїзду громадян на маршрутах тролейбусів, трамваїв і автобусів, що працюють у звичайному режимі руху, проводяться  спеціалістами районних та Київського міського територіальних центрів соціального обслуговування спільно із спеціалістами комунального підприємства «Київпастранс». За  результатами обстеження Департамент соціальної політики визначає коефіцієнт співвідношення безоплатних і платних пасажирів.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження.

4

Олексій Муравйов 18.05.2018:

Передусім не варто забувати, що в усьому світі громадський муніципальній транспорт сам по собі є збитковим і не рентабельним. Він ніде себе не окупає и існуе за рахунок дотацій з бюджетів різних рівнів

Громадський транспорт виконує соціально значиму роль и функцію фізичної комунікації для простих людей.І безпосередне завдання органів місцевого самоврядування забезпечити його доступність и виділяти необхідне и достатнье фінансування, дотації на його роботу і функціонування.

Тому не вартно перекладати фінансування на плечі тих, хто і так справно платить податки - це демонструє некомпетентнисть і непрофессіоналізм органів місцевого самоврядування и піднімае питання про відповідність займаним посадам

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів метрополітеном, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить 8,27 грн, на послуги з перевезення пасажирів наземними видами транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер), який працює у звичайному режимі руху, який покриває витрати  КП «Київпастранс» на надання цих послуг та забезпечує оновлення рухомого складу трамваїв, тролейбусів, становить 8,77 грн, на послуги з перевезення пасажирів міською електричкою 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Для зменшення витрат на оплату проїзду у міському транспорті пропонуємо скористатися проїзними квитками, які містять суттєві знижки.

5

Юрій Селін 18.05.2018:

Удивительно что подняли цены не до 10 грн за поездку, а еще лучше до 20 грн. Это ж можно не только з/п поднять водителям, но себе премии повыписывать. Ничего, в следующем году поднимут цену до 16 грн (каждый год -- удвоение), вот тогда заживем-м!!!

Городской коммунальный транспорт выполняет не только коммерческую задачу (приносить прибыль городу), но и социальную. С поднятием цен на проезд вторая задача явно уменьшится. 

А для увеличения прибыли городу можно позакрывать школы (от них сплошные расходы и никакой прибыли) и отдать их здания в аренду под торгово-развлекательные центры. Тоже самое и с больницами.

Короче, пока не наведут порядок с маршрутками, муницыпальный транспорт всегда будет убыточным.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів метрополітеном, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить 8,27 грн, на послуги з перевезення пасажирів наземними видами транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер), який працює у звичайному режимі руху, який покриває витрати  КП «Київпастранс» на надання цих послуг та забезпечує оновлення рухомого складу трамваїв, тролейбусів, становить 8,77 грн, на послуги з перевезення пасажирів міською електричкою 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Для зменшення витрат на оплату проїзду у міському транспорті пропонуємо скористатися проїзними квитками, які містять суттєві знижки.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

6

Дарина Васянович 18.05.2018:

Пропозиції підвищити тарифи (ЗНОВУ! за останні

2 роки все трохи задовбало) абсолютно антигуманні та недоцільні. 

По-перше, забезпечення фінансування транспорту - бюджетне питання. бюджет- це наші податки. ми сплачуємо їх, а отримуємо лише збільшення всіх видів комунальних та інших послуг, задля яких такий інститут як "влада" і був створений. тобто забезпечити максимальний комфорт для народу, якому служить, за ту "платню" яку оплачуємо сами ми. 

По-друге, підвищувати тарифи, не збільшуючи зарплатню - це вже занадто. спочатку, шановні службовці КМДА, домовтесь на зустрічі зі своїми колегами в ВРУ про збільшення середньої заробітної плати, а потім збільшуйте тарифи.

по-третє, пропозиція щодо способів фінансування транспортної гілки - шановний пане Кличко, перерахуйте преміальні своїм службовцям, та трохи заглядайте до їх декларацій.

дякую за увагу та бажаю вам невдачі в цій неблагородній справі.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів метрополітеном, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить 8,27 грн, на послуги з перевезення пасажирів наземними видами транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер), який працює у звичайному режимі руху, який покриває витрати  КП «Київпастранс» на надання цих послуг та забезпечує оновлення рухомого складу трамваїв, тролейбусів, становить 8,77 грн, на послуги з перевезення пасажирів міською електричкою 15,47 грн.

За даними Державної служби статистики України середня заробітна плата в м. Києві у січні 2015 року становила 5 385 грн, у квітні 2017 року - 10 558 грн, а у квітні 2018 року – 13 150 грн.

Для зменшення витрат на оплату проїзду у міському транспорті пропонуємо скористатися проїзними квитками, які містять суттєві знижки.

Інші пропозиції є слушними та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг

7

Олексій Токаревський 18.05.2018;

ДмитроПилипенко 18.05.2018,

Анастасія Шуренкова18.05.2018,

Борис Рудик 18.05.2018,

Сергій Оржеховський

19.05.2018,

Тетяна Козлова 19.05.2018,

Михайло Тацій 19.05.2018,

Ірина Деркач 20.05.2018,

АннаТкачова 21.05.2018:

Підвищення вартості разового квитка потрібно, але не в такому вигляді і лише після виконання наступних умов:

1) Запровадження єдиного електронного квитка на всі види транспорту;

2) Введення разового квитка на час поїздки (з точки А в точку В, незалежно від виду транспорту та кількості пересадок) з терміном дії 90 або 120 хвилин.

3) Запровадження адекватної системи проїзних квитків, при якій пасажирам буде вигідно їх купляти. Це можливо зробити наступним чином:
- запровадження проїзних, що діють в усьому транспорті, а не в конкретному його виді. Це загальноприйнята практика в усіх європейських країнах. Якщо людині підходить, скажімо, автобус та тролейбус, вона не повинна чекати саме тролейбуса - це нонсенс.
- запровадження квартальних та річних проїзних з вигідними цінами. Приклад - Відень, де річний проїзний коштує з розрахунку 1 євро на день (тоді як разовий проїзд - 2.40 євро).
- встановлення адекватних та вигідних пасажирам цін на проїзні. При ціні проїзду 8 гривень, місячний проїзний на весь транспорт повинен коштувати не більше 300 грн., квартальний - 800 грн., річний - 3000 грн. Це знову-таки загальноприйнята практика в європейських країнах, де влада дбає про пасажирів. (Приклад - Варшава. Разовий квиток - близько 1 євро. Місячний проїзний - менше 30 євро). В ідеалі, цей проїзний повинен діяти і в маршрутних таксі;
- проїзні не повинні обмежувати кількість поїздок. Пасажир повинен обирати, що йому вигідніше - картка на кількість поїздок або проїзний.
Наведена в додатку до розпорядження ціна на місячний проїзний - 1300 грн. - це повний нонсенс, абсолютно нічим і ніяк не обгрунтований. Це дорожче, ніж в багатьох європейських країнах (причому не тільки східноєвропейських).

4) Відміна пільг для всіх категорій пасажирів. Надання адресної допомоги пільговим категоріям, або введення пільгових тарифів - скажімо 3-4 грн. при вартості проїзду 8 грн (або 1.5 - 2 грн при нинішніх тарифах). Це знову-таки практикується в усіх європейських країнах.

5) Запровадження більш жорсткого контролю оплати проїзду. Скоротити витрати на величезну і при цьому малоефективну армію контролерів

Не враховано

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Порядками не визначений механізм формування вартості разового квитка на визначений час поїздки, а тарифи на перевезення пасажирівформуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію АСОП в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

Питання щодо посилення контролю за сплатою проїзду є слушним та буде направлено за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

8

Оксана Плоха 18.05.2018:

1. НЕТ Обоснования в цифрах : калькуляции+ количество сотрудников в разрезе в т.ч зарплата персонала на человека в разрезе груп содников

( АДМИ+ИТР+Рабочие) факт план за период 2008-2018 г. + прибыль на человека сегодня и после подтяни и прочее не видно из распоряжения и посему говорить , что надо только потому , что кто- говорит- НЕТ не надо, тк нет обоснования

2. Поднятие стоимости продукта это не единственное источник решения проблемы- не видим альтернативного обоснования ДОПОЛНИТЕЛЬНІХ источников доходов ( не бюджет) на транспортное направление города ( н-р реклама и прочее)

3. Не видим отчета об опитимизации расходов за периды с 2008 ( кризис) по сегодня- что оптимизировано в численности и стоимости в транспортном направлении города и прочее , где в цифрах ПЛАН факт расходов по годам в том числе в разрезе персонала ( адмнитрация, ИТР, водители )

4. Однозначно нужна программа уже ВМЕСТЕ с вашими обоснованиями о повышении о введении единого проездного документа как в Европе на 1, на день, на 3 дня и т.д. и ее этапы внедрения

5. Почему какакя- то карточка на метро с ограничением количества поездок ? Где обоснование что 50 - да, 100- да, а 25- нет ????
Т.е. иходя из одного поставления вытекает- это просто пока хотелка

Не враховано

З економічним обґрунтуванням підвищення тарифів можна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за посиланням .

9

Валерій Швець 18.05.2018:

Спочатку слід оновити рухомий склад комунального транспорту, а потім підвищювати ціни. Подивіться на трамваї 14 та 15 маршрутів, які курсують майже в центр міста. Це сараї на колесах. Це пасажирам мають доплачувати, щоб вони їздили в них!!!

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Протягом 2015 – 2017 років придбано 233 одиниці транспортних засобів, в тому числі 88 тролейбусів, 45 трамвайних вагонів, 100 автобусів. У 2018 році планується придбання ще 98 одиниць транспортних засобів, в тому числі 36 тролейбусів, 22 трамвайних вагонів, 40 автобусів.

10

Людмила Пустовіт 18.05.2018:

Кожен раз, коли підвищується плата за проїзд в транспорті, нам обіцяють що це для покращення обслуговування. Але нічого не міняється! Спочатку треба привести в належний стан весь наземний транспорт, особливо це стосується тролейбусів та трамваїв. Складається таке враження, що з моменту їх експлуатації і до теперішнього часу ніколи там не прибиралось. Взимку багато тролейбусів і трамваїв не опалюються взагалі, а літом в 30 градусну жару можна і свідомість втратити, а якщо в деякому транспорті (більш новіший) і є кондиціонери, то їх не включають. Якщо для проїзду в транспорті будуть кращі умови, потім і підвищуйте плату за проїзд. А на теперішній час 4 гривні для користування таким транспортом справедлива ціна.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів метрополітеном, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить 8,27 грн, на послуги з перевезення пасажирів наземними видами транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер), який працює у звичайному режимі руху, який покриває витрати  КП «Київпастранс» на надання цих послуг та забезпечує оновлення рухомого складу трамваїв, тролейбусів, становить 8,77 грн, на послуги з перевезення пасажирів міською електричкою 15,47 грн.

Протягом 2015 – 2017 років придбано 233 одиниці транспортних засобів, в тому числі 88 тролейбусів, 45 трамвайних вагонів, 100 автобусів. У 2018 році планується придбання ще 98 одиниць транспортних засобів, в тому числі 36 тролейбусів, 22 трамвайних вагонів, 40 автобусів. Інші питання будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

11

Антон Салганік 18.05.2018:

Прошу провести презентацію розрахунку тарифів від керівництва КПТ та відповідального за транспортну політику департаменту КМДА. У рамках презентації прокоментувати рівень заробітних плат всередньому по спеціальності (приватні перевезення vs. комунальний транспорт) і кількість незаповнених вакансій по депо КПТ (бажано вказати окремо по кожному Депо) – окремо за напрямами наземного транспорту і виокремити метрополітен у окрему частину презентації. Надати орієнтовний рівень запланованого підняття заробітних плат для різних груп спеціалізацій та можливостей від вступу до транспортного проф. союзу для працівників – допомога на оздоровлення, відпочинок, спорт, тощо. Саме такий фінал презентації міг би зменшити соціальну напругу навколо необхідності підняття тарифу, задля утримання кадрів, які забезпечують нам зручне транспортування у м. Києві. Дякую за увагу.

Не враховано

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

Очікується, що підвищення тарифів дозволить збільшити заробітну плату працівників підприємств транспорту в середньому на 25% в порівнянні із середньою заробітною платою за 2017 рік.

Також обговорення питання перегляду тарифів, в т.ч виступи представників міської влади та керівників підприємств транспорту, відбулось на зустрічі з громадськістю 25.05.2018.

12

Васильт Петренко 18.05.2018:

Трамвай, тролейбус - 4 грн. Автобус - 5 грн.

Метро - 10 грн

Не враховано

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн. Оскільки різниця в тарифах повинна бути відшкодована за рахунок міського бюджету, збільшення тарифів до запропонованого рівня потребує додаткових бюджетних асигнувань, що на сьогодні не є доцільним.

13

Андрій Ставицький 18.05.2018:

Додати ще один пункт:

Рішення про підвищення тарифів вступає на наступний день після вступуп в дію монетазації проїзду для громадян.

Обгрунтування: На сьогодні люди неконтрольовано користуються картками киянина родичів, що створює несправедливі умови користування метрополітеном.

Не враховано

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, монетизація пільг не впливатиме на розміри тарифів на перевезення, за якими сплачуватиме платний пасажир.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

14

Олексій Нікіфоров 18.05.2018:

8 гривень повинен коштувати не квиток на разовий проїзд, а квиток на 90 хвилин. Дійсний в усьому транспорті, в тому числі і маршрутках, на будь-яку кількість пересадок.

Пасажира не повинно турбувати, автобус це чи тролейбус: має бути один проїзний на всі (хоча б наземні) види транспорту, в тому числі і маршрутки.

Також місячний проїзний повинен коштувати порівняно небагато, як 30-40 разових поїздок, щоб він був популярним.

Варто монетизувати всі пільги.

Також пора покращити систему збору грошей: часто в транспорті немає кому дати гроші. Або ж не видають квиток, чи видають вже закомпостований.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Формування тарифів на перевезення пасажирівздійснюється відповідно до Порядків, якими не визначений механізм формування вартості разового квитка на визначений час поїздки та передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Також, діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію АСОП в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

Інші пропозиції є слушними та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

15

Наталия Савицкая 18.05.2018:

Если Уменьшить количества льготников, то и остальным проезд поднимать не надо.

Почему я должна платить за поездку 8.00грн, а пенсионер, который как и я едит на работу, должен ехать безплатно?

Почему милиция ездит бесплатно, а доктора нет? Разве их работа менее важная.

Уберите частные маршршрутки с города, которые наводнили город и будет больше доход у общественного транспорта

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

На сьогодні перелік категорій громадян, які мають право пільгового проїзду, визначений нормативними актами на державному та місцевому рівнях.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими  визначено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Інші пропозиції є слушними та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

16

Олександр Хмелевський

18.05.2018:

Залишити тарифи на проїзд без змін

Не враховано

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн. Оскільки різниця в тарифах повинна бути відшкодована за рахунок міського бюджету, залишення тарифів  без змін потребує додаткових бюджетних асигнувань, що на сьогодні не є доцільним.

17

Андрій Косецький 18.05.2018:

З такими цінами річні та місячні проїзді дорожче ніж в містах Східної європи!

Таке підвищення було б виправдано, якщо б:

- квиток включав пересадку

- квиток діяв на маршрутах приватних перевізників і не було потреби платити окремо за маршутки

- була проведена оптимізація маршрутів

Не враховано

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими не визначений механізм формування вартості разового квитка на визначений час поїздки.

Також, діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію автоматизованої системи оплати проїзду в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

18

Євгеній  Чечель  18.05.2018:

Без оприлюднення детального аналізу та економічного обгрунтування підвищення ціни проїзду в громадському транспорті - проект не підтримую. Спочатку необхідно визначити фактичний пасажиропотік (в т.ч. проаналізувати кількість пільговиків в реальному обсягу пасажирів), потім проаналізувати реальне економічне становище підприємств громадського транспорту, а лише після цього замовити у міжнародно визнаній консалтинговій компанії (визначити таку компанію на конкурсній основі) провести розрахунок економічно обгрунтованих цін на проїзд.

Не враховано

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

Облік пасажирів в КП «Київський метрополітен» проводиться щодобово з відкриття і до закриття станцій за показниками лічильників автоматичних контрольних пунктів, контрольно-пропускних пунктів.

Фактичні обсяги перевезень платних  пасажирів визначаються КП «Київпастранс» розрахунково відповіднодороз'яснень Державної  служби статистики України: розділ 2 пункт 4,роз'яснень щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 51-авто (місячна) «Звіт про перевезення вантажів та пасажирів автомобільним транспортом» та розділ 1 пункт 1  роз'яснень  щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 2-етр (місячна) «Звіт про роботу міського електротранспорту».

Кількість пасажирів, які користуються правом безоплатного та пільгового проїзду, визначаються на підставі коефіцієнту співвідношення обсягів    «безоплатних і платних пасажирів», що передбачено вище вказаними роз'ясненнями.

Після введення в дію автоматизованої системи оплати проїзду в наземному комунальному пасажирському транспорті міста Києва визначення обсягів перевезення платних пасажирів та пасажирів, що користуються правом безоплатного та пільгового проїзду, визначатимуться відповідно до даних автоматизованої системи оплати проїзду.

19

Олександр Рак 18.05.2018:

Без вирішення вказаних нижче проблем подорожчання є абсолютно необгрунтованим кроком.‎

Алексадр Рак‎ в Транспорт Києва

Кратко подсуммирую тему подорожания проезда по статьям Vania Chernysh и Дмитрий Беспалов , а также собственным наблюдениям.

Если кратко, то это полный ПРОВАЛ по всем фронтам:

1. Траты на день зачастую будут выше, чем в европейских

городах из-за ориентации на разовый проезд

2. Разовая поездка будет дороже, чем в маршрутке (хотя последние подтянуться, зацените каков будет рост черного нала)

3. Не было проведено оптимизации маршуртной сети по сценариями Мирового Банка, что уменьшило бы количество пересадок и расходы на топливо

и э/э

4. Е-билет пока не предусмотрен, хотя это могло бы снизить себестоимость за счет отсуствия кондукторов и других расходов на сбор и учет выручки

5. Нет прозрачного расчета стоимости дотации из местного бюджета

6. Не было проведено общественных слушаний, как обещалось

7. Не будет монетизации льгот, опять льготники будут убивать ПС: ездить в час пик, а город не будет знать сколько льготников он перевез

8. Нет стратегии улучшения сервиса в коммунальном транспорте и его состояния, которое оставляет желать лучшего

9. Нет расчетов "целесообразности" повышения тарифов, хотя Кличко говорит, что они будут опубликованы (но ведь он уже решил поднимать проезд)

10. И КПТ и метро - де-факто монополии, они не с кем не конкурируют, им будет доплачивать город в любом случае. В связи с этим процессы внутри не могут быть эффективными, что подверждается аудитом за 2015 год того же КПТ с сайта kyivaudit.gov.ua (аудита метро там нет). К тому же отстутсвует наблюдательный орган - набсовет, который обязателен для осуществления нормального корпоративного управления.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

Порядками формування тарифів передбачено, що тарифи на перевезення пасажирівформуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Також, діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію АСОП в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

Обговорення питання перегляду тарифів відбулось на зустрічі з громадськістю 25.05.2018.

Інші питання не відносяться до змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

20

Світлана Матвєєнко 18.05.2018:  

Необоснованно большое количество льготных категорий - основная причина предполагаемого повышения, да еще такого резкого.

По большому счету льготный проезд стоит оставить людям с ограниченными возможностями, школьникам(ну не зарабатывают они!!!!) возможно - полиция, но сюда же и докторов(медсестер). работающих по вызовам просто необходимо добавить.

Пенсионеры - а не проще ли пенсии рассчитывать исходя из реально заработанного? По стажу? а то при 35 годах стажа - пенсия в пару тысяч,....

И - просто необходимо количество льготных поездок регулировать. Тот же проездной с определенным количеством в месяц.

А то учитель за з/п в 7000 и ребенка кормит, и на проезд 2-3 видами транспорта ежедневно деньги тратит - а пенсионер с тем же доходом(пенсия+зарплата) - и детей-школьником/дошкольников не имеет, и ездит бесплатно....

Не враховано

Формування тарифів на перевезення пасажирівздійснюється відповідно до Порядків, якими  визначено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Інші питання не відносяться до змісту проекту розпорядження.

21

Олександра Лагута 18.05.2018:

Проведіть монетизацію пільг.

Скоротіть кількість пільговиків і введіть ліміт на кількість безоплатних поїздок (я не розумію, чому людина, яка сплачує 100% вартості проїзду, повинна думати, як оптимізувати свій маршрут і скоротити кількість поїздок, потім їхати в переповненому і геть зношеному транспорті, натомість людина, яка взагалі нічого не сплачує, має можливість пересуватися по місту скільки завгодно: на будь-якому виді транспорту, в будь-який час). Ви цілеспрямовано проводите політику дискримінації соціально активної частини населення міста.

Чому замовкли про розвиток метро? Де початок будівництва метро на Виноградар, обіцяний на грудень 2017? Потім перенесений на березень 2018. А тепер геть забутий. Підвищення тарифів можна було б зрозуміти, якби люди бачили, що щось будується, змінюється на краще. Проведіть хоча б тендер, покажіть, що будівництво розпочато.

 

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення, за якими сплачуватиме платний пасажир.

Згідно вимог законодавства будівництво метрополітену здійснюється за бюджетні кошти.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, а вивільнені бюджетні кошти можуть бути спрямовані на розвиток транспортної інфраструктури, придбання рухомого складу тощо.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

22

Георгій Смірнов 18.05.2018:

Пропоную відкласти питання зміни вартості проїзду принаймі ДО КІНЦЯ РОКУ. Чому до кінця року? Бо за розповсюдженою інформацією ТЕСТУВАННЯ Єдиного (електронного) квитка почнеться лише 15 липня. І тільки в тролейбусах і трамваях. А повноцінний запуск разом з автобусами планується лише ближче до Нового року. Систему треба відтестувати, забезпечити 100% рухомого складу валідаторами, виявити всі можливі глюки і недопрацювання. Оцінити пасажиропотік. І тоді вже піднімати питання зміни вартості. Вже достеменно знаючи скільки, де і на чому їздять люди.

Елементарний приклад: Ви поповнили 16 липня Єдиний квиток (картку) на 50 поїздок задля отримання знижки. В автобусах її взагалі не приймуть, через відсутність валідатора. А в трамваї валідатор може не працювати. І на ваше зауваження буде відовідь : “поки йде налаштування і тестування, тому і не працює” . І Вам доведеться шукати спосіб сплатити проїзд по 8 гривень маючи діючий Єдиний квиток з немалим балансом.

Недоречно казати про знижки “для постійних мешканців” не запровадивши працездатну систему по реалізації цієї знижки.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків на наземні види транспорту може бути реалізована після введення в дію АСОП в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

23

Вікторія Григор"єва 18.05.2018:

Збільшення вартості проїзду НЕ ОБГРУНТОВАНЕ.

Не враховано

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

24

Вадим Ільєнко 18.05.2018:

Введите общий безлимитный проездной (месячный, квартальный, годовой) на все виды общественного транспорта Киева. Установите стоимость на такой проездной исходя из средней зарплаты по Киеву. После этого стоимость на 1 поездку можете повышать хоть в 10 раз - жетоны будут покупать только туристы, для которых трата на покупку нескольких жетонов не будет существенна, по сравнению с тратами на туристическую поездку (перелет, такси, отель) в Киев в целом - такая схема действует в большинстве стран мира.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію автоматизованої системи оплати проїзду в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

25

Андрій Гуралюк 18.05.2018:  

Складається враження, що нові тарифи взяті із довідника стелі. Нема ні економічних обгрунтувань, ні розуміння середніх статків людей, які щоб заробити копійку дуже часто добираються двома-трьома транспортами на роботу, а якщо ще й, як у мене, двоє дітей до школи їздять маршруткою (доречі київпастрансівською, проте 6 грн з кожного беруть не задумуючись)..

Ні, я розумію, що підписали високу мінімалку... Проте бюджети в багатьох місцях не повиростали і людей із ставки попереводили на 0,75... Або, як ставка вписується в мінімалку, то вже декілька років поспіль її ніхто не підвищує... Поцікавтесь зарплатами, наприклад, науковців - майбутнього країни.

Я розумію, що кошти вишукувати потрібно, що метро вкрай збиткове... Проте, необхідно якось враховувати і можливості тої більшості, що голосувала за нинішню владу... Повірте, ще трішки і народ прийде пішки, за вами...

Не врахован

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

За даними Державної служби статистики України середня заробітна плата в м. Києві у січні 2015 року становила 5 385 грн, у квітні 2017 року - 10 558 грн, а у квітні 2018 року – 13 150 грн.

Для зменшення витрат на оплату проїзду у міському транспорті пропонуємо скористатися проїзними квитками, які містять суттєві знижки.

26

Андрей Ратькин  18.05.2018:

Отменить льготы депутатам КМДА. Пенсионерам и др льготникам установить лимит на проезд и манетизировать льготы! Цены повышать не более чем на гривну раз в пол года и сделать единый проездной на все виды транспорта

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими  визначено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Запропонованим проектом розпорядження передбачено широку гаму проїзних квиктів із суттєвими знижками. Пропонуємо скористатися такими квитками.

27

Ігор Головко 18.05.2018:

Повністю підтримую позицію Олексій Токаревський

АСТАНАВІТЕСЬ!

Достатньо знущатися над народом!

Але від себе хочу додати ще - де гроші від реклами на транспорті?

Заберіть від підставних ТОВ через які йде реклама в метро та іншому громадському транспорті ці фінансові потоки.

Зробіть відділ маркетингу та реклами при КПТ, чи при КМДА в управлінні транспорту.

Посадіть менеджерів з продажу, продавайте місце, брендуйте транспорт, розміщуйте рекламу.

Це мільйони гривень в місяць

Підвищення вартості разового квитка потрібно, але не в такому вигляді і лише після виконання наступних умов:

1) Запровадження єдиного електронного квитка на всі види транспорту;

2) Введення разового квитка на час поїздки (з точки А в точку В, незалежно від виду транспорту та кількості пересадок) з терміном дії 90 або 120 хвилин.

3) Запровадження адекватної системи проїзних квитків, при якій пасажирам буде вигідно їх купляти. Це можливо зробити наступним чином:
- запровадження проїзних, що діють в усьому транспорті, а не в конкретному його виді. Це загальноприйнята практика в усіх європейських країнах. Якщо людині підходить, скажімо, автобус та тролейбус, вона не повинна чекати саме тролейбуса - це нонсенс.
- запровадження квартальних та річних проїзних з вигідними цінами. Приклад - Відень, де річний проїзний коштує з розрахунку 1 євро на день (тоді як разовий проїзд - 2.40 євро).
- встановлення адекватних та вигідних пасажирам цін на проїзні. При ціні проїзду 8 гривень, місячний проїзний на весь транспорт повинен коштувати не більше 300 грн., квартальний - 800 грн., річний - 3000 грн. Це знову-таки загальноприйнята практика в європейських країнах, де влада дбає про пасажирів. (Приклад - Варшава. Разовий квиток - близько 1 євро. Місячний проїзний - менше 30 євро). В ідеалі, цей проїзний повинен діяти і в маршрутних таксі;

- проїзні не повинні обмежувати кількість поїздок. Пасажир повинен обирати, що йому вигідніше - картка на кількість поїздок або проїзний.

Наведена в додатку до розпорядження ціна на місячний проїзний - 1300 грн. - це повний нонсенс, абсолютно нічим і ніяк не обгрунтований. Це дорожче, ніж в багатьох європейських країнах (причому не тільки східноєвропейських).

4) Відміна пільг для всіх категорій пасажирів. Надання адресної допомоги пільговим категоріям, або введення пільгових тарифів - скажімо 3-4 грн. при вартості проїзду 8 грн (або 1.5 - 2 грн при нинішніх тарифах). Це знову-таки практикується в усіх європейських країнах.

5) Запровадження більш жорсткого контролю оплати проїзду (але лише після виконання попередніх пунктів).

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими не визначений механізм формування вартості разового квитка на визначений час поїздки та передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Також, діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження  автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію АСОП в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

Відповідно до рішень Київської міської ради від 22.09.2011 № 37/6253 та від 22.12.2015 № 61/61, з 1 березня 2016 року і до сьогоднішнього часу кошти від розміщення реклами на транспорті комунальної власності до підприємств транспорту не надходять. 

Питання щодо посилення контролю за сплатою проїзду є слушним та буде направлено за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

28

Анастасія Волосевич 18.05.2018:

1) Потрібно монетизувати пільги. Тоді люди похилого віку перестануть кататися на інший бік міста за гречкою і це частково розвантажить транспорт.

2) Припинити наймати таку кільість контролерів, натомість збільшити платню водіям.

3)Збільшити кількість транспорту по проблемним шляхам. Інколи транспорт набитий настільки щільно, що навіть ті люди які хочуть сплатити за проїзд, не мають змоги цього зробити. (Стосується напрямку Виноградар)

4) Збільшити вартість проїзду до 6 грн.

Не враховно

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

29

Вадим Марищин 19.05.2018:

Зменшити тарифи на проїзд

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

30

Павло Косенко 19.05.2018:

уменьшить количество льгот (самым нуждающимся делать скидку 50% а не полностью бесплатный проезд), монетизировать, тарифы лучше более плавно повышать.

Начать программу отказа от маршруток кроме единичных маршрутов на короткие дистанции. Запретить маршруточникам стоять по 20 минут на транспортных узлах. Все узлы стоят в пробках изза этого.

Пересмотрите систему проездных, она неадекватна, посмотрите на размер скидки в европейских странах, где единый билет на все виды транспорта?

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Формування тарифів на перевезення пасажирівздійснюється відповідно до Порядків, якими передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію автоматизованої системи оплати проїзду в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

31

Борис  Чорний 19.05.2018:

1. объяснить каким образом при убыточности общественного транспорта Киева, нехватке денег на ремонты и обслуживание выросло благосостояние директора Киевпасстранса Левченко Дмитрий Валентиновича. 

2. обосновать - почему проезд повышается именно до такой суммы

3. в виду того что средства от рекламы в метрополитене не попадают в казну - запретить обклеивать пленкой станции метрополитена. каждая станция в Киеве - произведение искусства. потери от обклейки их пленкой больше чем поступления в бюджет города.

4. ввести недельные, месячные, квартальные проездные - сумму которых не выводить простым арифметическим сложение 30 поездок, а делать их меньше на 18%

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

Діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію автоматизованої системи оплати проїзду в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

32

Олег Самойленко 19.05.2018:

Пільговики повинні платити, держава повертатиме їм кошти.

Не враховано

Відповідно до Порядків тарифи формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів, за якими сплачуватиме платний пасажир.

На сьогодні в м. Києві проїзд пільгових категорій громадян залишається безоплатним.

33

Ольга Горелікова 19.05.2018:

Підтримую позицію Олексій Токаревський по пунктах 1-4

Підвищення вартості разового квитка потрібно, але не в такому вигляді і лише після виконання наступних умов:

1) Запровадження єдиного електронного квитка на всі види транспорту;

2) Введення разового квитка на час поїздки (з точки А в точку В, незалежно від виду транспорту та кількості пересадок) з терміном дії 90 або 120 хвилин.

3) Запровадження адекватної системи проїзних квитків, при якій пасажирам буде вигідно їх купляти. Це можливо зробити наступним чином:

- запровадження проїзних, що діють в усьому транспорті, а не в конкретному його виді. Це загальноприйнята практика в усіх європейських країнах. Якщо людині підходить, скажімо, автобус та тролейбус, вона не повинна чекати саме тролейбуса - це нонсенс.

- запровадження квартальних та річних проїзних з вигідними цінами. Приклад - Відень, де річний проїзний коштує з розрахунку 1 євро на день (тоді як разовий проїзд - 2.40 євро).

- встановлення адекватних та вигідних пасажирам цін на проїзні. При ціні проїзду 8 гривень, місячний проїзний на весь транспорт повинен коштувати не більше 300 грн., квартальний - 800 грн., річний - 3000 грн. Це знову-таки загальноприйнята практика в європейських країнах, де влада дбає про пасажирів. (Приклад - Варшава. Разовий квиток - близько 1 євро. Місячний проїзний - менше 30 євро). В ідеалі, цей проїзний повинен діяти і в маршрутних таксі;

- проїзні не повинні обмежувати кількість поїздок. Пасажир повинен обирати, що йому вигідніше - картка на кількість поїздок або проїзний.

Наведена в додатку до розпорядження ціна на місячний проїзний - 1300 грн. - це повний нонсенс, абсолютно нічим і ніяк не обгрунтований. Це дорожче, ніж в багатьох європейських країнах (причому не тільки східноєвропейських).

4) Відміна пільг для всіх категорій пасажирів. Надання адресної допомоги пільговим категоріям, або введення пільгових тарифів - скажімо 3-4 грн. при вартості проїзду 8 грн (або 1.5 - 2 грн при нинішніх тарифах).

Щодо пункту 5 - необхідно реорганізувати систему контролю, щоб скоротити витрати на величезну і при цьому малоефективну армію контролерів.

Не враховано

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Порядками не визначений механізм формування вартості разового квитка на визначений час поїздки, а тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Пророзиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію АСОП в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

Пропозиція щодо реорганізації системи контролю за сплатою проїзду буде направлена за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

34

Вадим Володченко 19.05.2018:

1) отменить все льготы 

2) льготникам выделять лимит поездок на месяц/год, а не безлимитные покатушки по городу 

3) отменить льготы депутатам и их родственникам

4) вывести из "тени" доходы метрополитена от рекламы

5) расследовать происхождение новых квартир машин у руководителей Киевпасстранса и Метрополитена 

6) привести транспорт в нормальное санитарное и техническое состояние Делать качественный ремонт а не как сейчас тяп-ляп внутри салонов

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Формування тарифів на перевезення пасажирівздійснюється відповідно до Порядків, якими  визначено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Відповідно до рішень Київської міської ради від 22.09.2011 № 37/6253 та від 22.12.2015 № 61/61, з 1 березня 2016 року і до сьогоднішнього часу кошти від розміщення реклами на транспорті комунальної власності до підприємств транспорту не надходять. 

Окремі питання не відносяться до змісту проекту розпорядження, а питання щодо покращення якості надання транспортних послуг будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

35

Максим Калніболотський 19.05.2018:

Залучити СБУ до перевірки КП Київпастранс, а саме закупівлі трамваїв можливого польсько-російського виробництва, з російської сторони - корпорація УралВагонЗавод, що випускає танки та інше озброєння. яким вбивають воїнів ЗСУ на Донбасі...Також перевірити тендери та відсторонити на момент перевірки все керівництво КП Київпастрансу...Ціни не підвищувати до проведення всебічного аудиту КП Київпастрансу та притягнення винних до кримінальної відповідальності за розкрадання та шпигунство на користь Росії. у разі підтвердження правопорушень...

Не враховано

З результатами незалежного аудита щодо фінансової звітності КП «Київпастранс» можна ознайомитись за посиланнями:

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження.

36

Любов Сільченкова 19.05.2018:

Спочатку необхідно підвищити розміри посадових окладів (тарифних ставок) працівникам бюджетніх організацій, а вже потім думати про підвищення вартості проїзду.

Не враховано

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів метрополітеном, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить 8,27 грн, на послуги з перевезення пасажирів наземними видами транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер), який працює у звичайному режимі руху, який покриває витрати  КП «Київпастранс» на надання цих послуг та забезпечує оновлення рухомого складу трамваїв, тролейбусів, становить 8,77 грн, на послуги з перевезення пасажирів міською електричкою -15,47 грн.

За даними Державної служби статистики України середня заробітна плата в м. Києві у січні 2015 року становила 5 385 грн, у квітні 2017 року - 10 558 грн, а у квітні 2018 року – 13 150 грн.

Для зменшення витрат на оплату проїзду у міському транспорті пропонуємо скористатися проїзними квитками, які містять суттєві знижки.

37

Олександр Томазов 19.05.2018:

Я считаю, что 8 гривен это мало. Нужно чтобы разовый проезд стоил 1.5-2€, чтобы пассажир дорожил своим временем, деньгами и подвижным составом

Враховано

За розрахунками підприємств транспорту економічно обґрунтовані тарифи на 2018 рік на перевезення пасажирів становлять: 8,27 грн - на проїзд метрополітеном, 8,77 грн – на проїзд наземними видами транспорту (трамвай, тролейбус, автобус, фунікулер), 15,47 грн – на проїзд міською електричкою.

38

Іван Вавілін 19.05.2018:

Пропоную спершу ввести електронний квиток на всіх видах транспорту,тим самим, побачити об'єктивну кількість пасажирів.Виходячи з цих данних,можна буде повністю розрахувати реальну вартість проїзду

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволитьзменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

39

Олександр Неговський  19.05.2018:

На мою думку, київська міська держадміністрація підтримує загальну тенденцію держвлади України, зробити своїм громадянам якнайгірше (як хоче МВФ, наші та не наші олігархи). Не досить зрозуміло навіщо. Ми ж у наступні вибори вас точно не оберемо. Може ви забули на чиї кошти ви існуєте? Ви повинні розуміти, що ви не можете і не повинні керуватись чиїми-то бізнес інтересами, якщо хочете і далі бути у керівництві нашого міста. Ви на службі у нас - населення міста Києва, і повинні відстоювати саме наші інтереси, а не чиїсь інші. Підняття цін на паливо та інші складові тарифів на десять чи трохи більше процентів, якщо розуму достатньо, ніяк не може стати причиною підняття транспортних тарифів в 2 рази. Може ви погано вчилися і забули про арифметику? Будьте на стільки ласкаві, якщо у вас насправді з цим проблеми, зверніться до ваших дітей - вони вам допоможуть. І ще одне зауваження. Щоб не бути посміховиськом у киян, виконуйте закон, як він написаний. Спочатку проведіть обговорення з населенням, а потім публікуйте свої постанови. Я впевнений, що мою думку поділяє кожний киянин. Будь ласка, перевірте, якщо у вас є в цьому сумніви. І зрозумійте головне - як населенню дуже не хочеться мати "ворожу" владу. Але скільки ми її не обираємо, вона рано, чи пізно все одне стає ворожою до нас - до громадян, які її обрали і фінансують. Досить дивний парадокс. Але так воно і є.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Одночасно повідомляємо, що зустріч з громадськістю відбулась 25.05.2018 (повідомлення про проведення зустрічі розміщено на офіційному порталі Києва та надруковано у газетах «Вечірній Київ» № 21 (19306) від 24.05.2018 і «Хрещатик» № 56 (5107) від 25.05.2018).

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження.

40

Оксана Суліма 19.05.2018:

В умовах, коли більшість населення перебуває на межі виживання, коли в магазинах люди купують найдешевші продовольчі товари, економлячи кожну гривню, вважаю неприпустимим підвищення оплати за проїзд у громадському транспорті. Вартість проїзду у маршрутках на рівні 6-7 гривень вважаю в правданою на довгих маршрутах, оскільки, якби не було цих маршруток, доводилося б робити багато пересадок на комунальному транспорті, чекати його по півгодини, а це набагато гірше.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Для зменшення витрат на оплату проїзду у міському транспорті пропонуємо скористатися проїзними квитками, які містять суттєві знижки.

Питання підвищення якості надання послуг з перевезення, є слушним та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

41

Ярослав Халаїм 20.05.2018:

Врахувати досвід провідних країн Европи та зробити для киян проїзд у міському транспорті безкоштовним, а для гостей нашого міста встановити символічну плату у розмірі 1 гривні. Требе ж не тільки брати в Европі розміри зарплат чиновників, а й робити позитивні рухи для пересічних громадян нашої рідної України.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Для зменшення витрат на оплату проїзду у міському транспорті пропонуємо скористатися проїзними квитками, які містять суттєві знижки.

42

Дмитро Кальной 20.05.2018:

Увести нові типи проїзних квитків у метрополітені з обмеженням кількості поїздок: 

- на РІК 750 поїздок, вартістю 3900 грн;

- на 6 місяців 375 поїздок, вартістю 2000 грн.

Не враховано

Досвід запровадження квартальних та річних проїзних квитків без суттєвих знижок свідчить про відсутність попиту на ці види квиктів.

Діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та суттєве зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства.

43

Виталька Кличьков 20.05.2018:

Меньше воровать надо! Тогда на все будет хватать денег и на дороги и на транспорт!

Не враховано

Не стосується змісту проекту розпорядження.

44

Михайло Коляденко 20.05.2018:

ПРИБЕРІТЬ ЗЛОДІЇВ ВІД КОРИТА:
1. Строим за бюджетные: Непоп и Голица ударно опустошают столичную казну.
2. Вячеслав Непоп выгодно освоит еще 330 миллионов бюджетных гривен.
2. Антинародный ДПТ Отрадного поможет компании Непопа стать богаче.
3. Забывчивость проектировщиков "подарит" фирме Непопа и Голицы 445 млн гривен. Это при том, что на возведение Подольского перехода уже потратили 6,1 млрд гривен.
4. Непоп реконструирует университет на Березняках по цене строительства восьми детсадов.

5. Обещанного 12 лет ждут: Вячеслав Непоп обманул надежды инвесторов ЖК "Новодарницкий".  Деньги из столичной казны на завершение долгостроя были давно выделены и, вероятно, уже "успешно" освоены.
6. Заробити на дітях: Топ-3 найдорожчих шкіл за сотні мільйонів гривень.

О школе, которую строит в Дарницком районе КП "Житлоинвестбуд-УКБ", писала "Украинская правда". В публикации отмечалось, что в ООО "Подолжилстрой , которое выиграло тендер на строительство школы в Дарницком районе, работает сын директора "Житлоинвестбуд-УКБ" Вячеслава Непопа.
В той же статье говорится, что еще один тендер на 400 млн гривен на реконструкцию школы №42 (Днепровский район) выиграло ЧАО "Фундамент" , где работает дочь Вячеслава Непопа.

7. Вячеслав Непоп готовится судиться с киевлянами.

КРИМІНАЛЬНІ СПРАВИ:
1. Стройка Непопа на Утином озере нарушает законодательство

2. Нацполиция расследует уничтожение Киевского зоопарка тандемом Непоп-Свистунов.

3. Прокуратура Киева расследует махинации КП "Житлобудинвест-УКБ" на 40 миллионов гривен
4. Прокуратура Киева подозревает КП "Житлоинвестбуд-УКБ" в махинациях на 3,6 миллионов гривен.
5. Руководство КП "Житлоинвестбуд-УКБ" подозревают в крупной растрате бюджетных средств на ремонте школы.
6. Прокуратура подозревает КП "Житлоинвестбуд-УКБ" в разворовывании денег на ремонте детского садика на Оболони.

7. НАБУ готовится разоблачить "строительные махинации" Вячеслава Непопа 

8. Полиция расследует криминальное производство по строительству дома по пер. Платоновский 6.

9. Прокуратура ведет расследование относительно ГАСК (ДАБІ), которая в период 2014-2017 гг. выдавала разрешения на строительство (в том числе "Житлоинвестбуд УКБ") которые не отвечали требованиям ДБН.

Не враховано

Не стосується змісту проекту розпорядження.

45

Михайло Сайко 20.05.2018:

ЗМЕНШИТИ, а не збільшити вартість за проїзд!!!
Досить дурити народ!!! Досить відмивати гроші!!! 
НАРОДЕ, повстань!

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

46

Ян Петровський 20.05.2018:

Неповернення залишку оплачених поїздок - неправомірна вигода перевізника

Не враховано

Не стосується змісту проекту розпорядження.

Звертаємо увагу, що пасажири, які користуються системою поповнення безконтактних карток, матимуть можливість сплачувати за 1 поїздку в метрополітені від 6,50 грн (у разі одноразового придбання 50 поїздок) до 8,00 грн (у разі одноразового придбання 9 поїздок). При цьому, термін дії безконтактної картки збільшується з 6 до 12 місяців, який обчислюватиметься не з дати останнього поповнення, а з дати останнього використання.

До того ж, у разі якщо пасажир не скористався транспортними послугами до моменту закінчення терміну дії безконтактної картки, то ці послугине надані не з вини перевізника. Відповідно до національних стандартів бухгалтерського обліку та Податкового кодексу такі кошти мають бути визнані як доходи перевізника.

З метою економії власних коштів, пропонуємо придбавати на пластикову картку таку кількість поїздок, яка може бути використана протягом року.

47

Валентина Андрійко

20.05.2018:

Залишити вартість проїзду у всьому підземному та наземному транспорті на теперішньому рівні.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

48

Світлана Князік 20.05.2018:

Текст такий самий.В додатку до тексту-тарифи інші.Якщо раніше тарифи на разовий проїзд у автобусі,тролейбусі,трамваї тощо були 4 грн.,то піднятися вони можуть максимум на 1 грн.,а не здорожчати у 2 рази!!!Тому вони можуть становити (якщо дійсно необхідне здорожчання проїзду,в чому я особисто сумніваюся) 5 грн. після здорожчання,щодо метро-то 6 грн. Але я не бачу сенсу у здорожчанні,оскільки належних умов перевезення пасажирів не забезпечено,транспорта на зупинках чекаємо досить довго,не вирішені питання розв'язання проблем з пробками у місті,щоб своєчасно підвозити громадян у те місце,куди вони розраховують потрапити у певний час,погане обслуговування громадського транспорту-влітку спекотно,взимку холодно,немає ні достатнього підігріву,ні достатнього провітрювання,не вирішено питання з перевезенням бомжів та їх висадкою з громадського транспорту,адже вони і транспорт забруднюють,і повітря у транспорті,що дихати нічим і це призводить до дискомфорту перевезення,кількість громадського транспорту у місті є недостатньою для перевезення дуже великого (особливо в час-пік) потоку пасажирів,тощо.І це тільки поверхневі проблеми.Хотілося б побачити розрахунки доцільності підвищення тарифів,побачити скільки коштів щоденно потрапляє до бюджету міста внаслідок перевезення пасажирів,скільки пасажирів щоденно користуються громадським транспортом,а також скільки приблизно необхідно коштів для вирішення перелічених проблем перевезення з прив'язкою до конкретного переліку і сум.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

Оскільки різниця в тарифах повинна бути відшкодована за рахунок міського бюджету, збільшення тарифів до запропонованого рівня потребує додаткових бюджетних асигнувань, що на сьогодні не є доцільним.

Питання щодо підвищення якості надання послуг з перевезення є слушними та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

49

Олександр Туник 20.05.2018:

1. Підвищення цін можливо здійснювати лише тоді, коли є повний облік пасажирів та відсутність готівкових розрахунків (впроваджено е-квиток). У тому числі частково імплементовано е-квиток приватними перевізниками. Інакше - за ідентичних цін приватних і комунальних перевізників, пасажири будуть обирати транспорт, який прийде швидше (як відомо, маршрутки часто забирають пасажирів за кілька хвилин до приїзду комунального транспорту), що призведе до фінансових збитків наземного комунального транспорту. Не можна наводити економічне обґрунтування тарифів для наземного транспорту поки в ньому немає повного обліку пасажирів (справжні показники можуть сильно відрізнятися від наведених в тексті обґрунтування)

Реклама в комунальному транспорті (яка так набридає пасажирам, особливо на вікнах), згідно відповідей представників комунальних транспортних підприємств йде в КП «Київреклама», а не в доходи транспортних підприємств. Це питання є не прозорим і не наведено його врахування в економічному обґрунтуванні та проекті рішення.
2. Текст проекту не передбачає жодних стимулів використання PayPass, payWave, NFC, Android Pay, Apple Pay. Судячи із проекту ціна на них буде 8 грн.

3. В проекті немає електронного проїзного квитка, який можна було б поповнювати онлайн (у т.ч. такого електронного проїзного для студентів ВНЗ). Цей пункт можна виконати ще до появи е-квитка (наземний транспорт - показуючи екран смартфону контролеру, там де є турнікети - через NFC).

4. Не закладено механізмів поширення MetroPass на весь транспорт (використання будь-якої безконтактної банківської картки в якості проїзного, який можна поповнювати).

5. Доцільно опрацювати із українськими банками (які емітують безконтактні картки і механізм NFC в мобільних додатках) механізм при якому 1 числа місяця наступного за місяцем користування карткою/NFC в транспорті відбувався б кешбек коштів на картку в залежності від кількості поїздок, що зробила людина в попередньому місяці.

  Суть - наприклад, відразу списується сума 8 грн, але якщо було багато поїздок пасажира в цьому місяці, то 1 числа наступного місяця йому повертається частина коштів (за тарифами проїзних квитків). Пропозиція цілком відповідає ідеї згідно із якою кияни, які регулярно користуються транспортом мають платити менше та фактично робить всі безконтактні картки та пристрої проїзними (цей механізм або MetroPass на вибір особи). Це набагато зручніше ніж купувати безконтактні картки і їх поповнювати. І це дуже сучасно й позитивно сприймалося б усіма.

Наведу простий приклад - Житомир, після впровадження е-квитка (у т.ч. в приватних перевізників) виручка за рік виросла на 80% і навпаки тариф за проїзд був навіть знижений.

Я навів конкретні механізми, що дозволили б зробити більш м'які і обґрунтовані механізми регулювання цін. Без їх врахування (особливо пунктів 1, 3 та 5) виступаю проти проекту розпорядження.

Не враховано

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Відповідно до рішень Київської міської ради від 22.09.2011 № 37/6253 та від 22.12.2015 № 61/61, з 1 березня 2016 року і до сьогоднішнього часу кошти від розміщення реклами на транспорті комунальної власності до підприємств транспорта не надходять.

Окремі пропозиції є слушними і можуть бути реалізовані в майбутньому.

50

Наталія Шукшина 20.05.2018:

Для початку вимагаємо оприлюднити аудит коштів після підвищення вартості проїзду з минулого року!

Не враховано

З фінансовою звітністю комунальних підприємств транспорту, в т.ч. з результатами незалежного аудита фінансової звітності, можна ознайомитися на офіційних сайтах підприємств транспорту.

51

Андрей Макаревич 20.05.2018:

Данным повышением - вы пытаетесь покрыть убытки которые возникли из за льготников : за счет пассажиров платящих за проезд, тем более в два раза его повышая - это ужасная дискриминация.
   Вижу три варианта решений:
1) Монетизация льгот (выдать на руки деньги за льготный проезд). Здесь нужно считать - как выгоднее для бюджета, потому что не все льготники пользуются ежедневно транспортом. (наверное это не подходит).!!

2) Убрать для всех льготы, и для льготных категорий пасажиров, проезд сделать в два раза меньше. (Как по мне это самое оптимальное решение)

3) Весь наземный транспорт, кроме метро и городской электрички - повысить максимум до 5.5 грн (и это с условием внедрения варианта номер 2) По поводу метро: Стоимость проезда в метро, безусловно должна быть высокой- на уровне маршрутных такси (то есть 7 грн) - потому что за 5 грн, проехать от одного конца города до другого - это даже жирновато. В Киеве нету ни одной маршрутки с подобными возможностями (сам лично плачу за маршрутку 7 грн, и многие ездят, и считаю что метро никак не может стоить 5 грн с учетом того что можно от метро "лесной" до "академ городка" доехать за 5 грн). Поэтому метро однозначно должно стоить 7 грн (на уровне цен частных маршруток). 

Вывод.

С точки зрения базовых законов экономики - проезд не может быть бесплатным или очень маленьким. Потому что есть грань, когда льготник не заплатив за проезд придет на остановку - а к нему не приедет трамвай, потому что водитель, не получив зарплату будет просто напросто бастовать или не исполнять свои обязанности по причине невыплаченой ЗП. Так что повышайте проезд, умерено а не в 2 раза! - но решите проблему с черной дырой льготниками (за которых приходиться всем платить из общего бюджета в итоге, который не резиновый). А не решайте проблему за счет пассажиров которые платят - тем более в два раза повышая проезд.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів. Формування тарифів на перевезення пасжирів здійснюється відповідно до Порядків, якими  визначено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

52

Валерий Иванов 20.05.2018:

Монетизируйте льготы и доходы сразу вырастут.

Катаете миллионы одних за счет десятков тысяч других.

Пенсионеры из автобусов, трамваев и троллейьусов не вылазят. За простой водой из бювета на троллейбумах ездят.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими  визначено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

53

Андрій Коваленко 20.05.2018:

Однозначно: спочатку -- монетизація пільг і впровадження єдиного електронного квитка, і лише опісля -- перегляд цін. Скоріше за все, тоді навіть не підвищувати ціни на проїзд доведеться, а знижувати їх.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими  визначено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

54

Станислав Стефанович 20.05.2018:

Единая транспортная компания. Проездной на все виды транспорта по времени.Выделенные полосы для общественного транспорта.Движение по расписанию как в Варшаве. Только под такую программу можно подымать цены, она существует?

Не враховано

 Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці -15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів. Питання щодо підвищення якості надання послуг з перевезення, є слушними та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

55

Валентин Семко 20.05.2018:

Директор «Київпастрансу» за час роботиу підприємстві купив дві квартири та нову BMW: 

Судячи з цієї новини, здається, перш ніж впроваджувати якісь зміни, для початку треба нарешті розібратися у собі. Хоча сенсу чекати, що державні службовці України нарешті почнуть поводитися як люди, а не як скоти, практично немає. Принаймні за нинішньої ситуації в країні.

Не враховано

Питання не стосуються змісту проекту розпорядження.

56

Андрій Кулько 20.05.2018:

Отказаться от повышения, убрать бесчисленных льготников, перестать красть деньги от рекламы в метро! И никаких повышений не потребуется

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими  визначено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Відповідно до рішень Київської міської ради від 22.09.2011 № 37/6253 та від 22.12.2015 № 61/61, з 1 березня 2016 року і до сьогоднішнього часу кошти від розміщення реклами на транспорті комунальної власності до підприємств транспорту не надходять. 

57

Світлана Лесик 21.05.2018:

Я, взагалі, проти підвищення цін на перевезення в громадському транспорті, оскільки зарплати не підвищуються, ціни на весь ростуть, взагалі не живеш, а виживаєш.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Для зменшення витрат на оплату проїзду у міському транспорті пропонуємо скористатися проїзними квитками, які містять суттєві знижки.

58

Дмитро Лещев 21.05.2018:

Полностью поддерживаю инициативу увеличения стоимости проезда. Только систему проездных надо сделать более адекватной что бы их было выгодно покупать людям которые используют ОТ по рабочему графику. а также ввести проездной на день/несколько дней/неделю.

Враховано частково

Діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету. Пропозиції стосовно розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію автоматизованої системи оплати проїзду  в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

59

Андрій Луйк 21.05.2018:

Зараз проїзний квиток на один вид наземного транспорту коштує 170 грн. Чому буде 390???

Зробіть не більше 340 грн.!!!

Не враховано

Діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

Формування вартості проїзного квитка на 1 вид транспорту здійснено виходячи із 60 поїздок (що відповідає вимогам діючих нормативних документів) та вартості однієї поїздки в розмірі 6,50 грн, а при використанні такого квитка кількість поїздок залишається необмеженою.

60

Марина Лисак 21.05.2018:

Я б згодна платити більше, але не за таких умов, як зараз. Чому замість відміненої маршрутки 597 не було введено маршрут громадського транспорту? Чому з Троєщини на роботу я повинна добиратися 2 видами переповненого транспорту з пересадкою, а якщо хочу сидіти назад з роботи, то чекати на 598 маршрутку по 30-50 хвилин в черзі у спеку? А чому на Оболонь, де є метрополітен, є ще й декілька маршруток із Південного вокзалу, зокрема 500, яка завжди їздить напівпорожня? Відповідь КМДА на моє звернення - бо так рекомендував Світовий банк. Так от, наведіть лад з маршрутами, бо з Троєщини на Лук'янівку їздить одна маршрутка. Багатьох це не влаштовує: і мам з дітьми, які добирались до ОХМАТДИТа, і пасажирів, яким треба до Південного вокзалу, і усі, кому пощастить втиснутися у 598 маршрутку, але все-одно треба під'їжджати ще 2 зупинки. Поки доїдеш на роботу, уже втомлений, а ввечері стояти в черзі і їхати 2 години - це не комфортні умови, за які можна було б платити. Прошу відновити 597 маршрутку або ввести такий же маршрут громадського транспорту.

Не враховано

Питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

61

Людмила Макаренко 21.05.2018:

Спочатку треба ввести жорсткий контроль за обігом готівки в громадському транспорті і в маршлрутках. Може тоді буде непотрібно вартість проїзду піднімати. А поки що міська влада повинна взяти на себе витрати на підняття цін на проїзд в громадському транспорті, також необхідно виділити кошти на закупівлю рухомого складу, щоб скоріше відбулась заміна маршруток.

Не  враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Протягом 2015 – 2017 років придбано 233 одиниці транспортних засобів, в тому числі 88 тролейбусів, 45 трамвайних вагонів, 100 автобусів, а також модернізовано 135 вагонів метрополітену. У 2018 році планується придбання ще 98 одиниць транспортних засобів, в тому числі 36 тролейбусів, 22 трамвайних вагонів, 40 автобусів.

Питання щодо посилення контролю за сплатою проїзду та поступовою заміною автобусів, що працюють в режимі маршрутного таксі, є слушними та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

62

Дмитро Мартинов 21.05.2018:

Почему проездной на автобус будет стоить 390 грн., где обещанная стоимость проезда в 6 грн. 30 коп. Ведь по самым простым подсчётам в месяце в среднем 20 рабочих дней, если взять стоимость проезда 8 грн. в день туда и обратно будет 16 грн., следовательно, в месяц выходит 320 грн. Так что цена на проездной не адекватная и явно завышенная!

Не враховано

Формування вартості проїзного квитка на 1 вид наземного транспорту в розмірі 390 грн здійснено виходячи із 60 поїздок (що відповідає вимогам діючих нормативних документів) та вартості однієї поїздки в розмірі 6,50 грн. При цьому, при використанні такого квитка кількістьпоїздокзалишається необмеженою.

Довідково: 6,29 та 6,30 грн за одну поїздку враховано при формуванні вартості місячного проїзного квитка на проїзд у метрополітені на 62 та 46 поїздок відповідно.

63

Надія Садовська 21.05.2018:

Йдемо у Європу? Германія. зарплата 1500 євро, проїзний 80 євро, тобто, витрати на транспорт - 5% Україна: зарплата 7000 грн, проїзний 710 грн (24 грн в день, метро+маршрутка), тобто, витрати на транспорт - 12% про яке підвищення мова

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

За даними Державної служби статистики України середня заробітна плата в м. Києві у січні 2015 року становила 5 385 грн, у квітні 2017 року - 10 558 грн, а у квітні 2018 року – 13 150 грн.

Для зменшення витрат на оплату проїзду у міському транспорті пропонуємо скористатися проїзними квитками, які містять суттєві знижки.

Відповідно до рішення Київської міської ради від 08.10.2015 № 125/2028 виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) затверджує (встановлює) ціни (тарифи) на перевезення пасажирів автобусними маршрутами загального користування в звичайному режимі руху. З урахуванням цього, тарифи на перевезення пасажирів автобусними маршрутами, які працюють у режимі маршрутного таксі, відносяться до сфери вільних цін.

64

Ольга Лисяк 21.05.2018:

Повністю підтримую

1) Запровадження єдиного електронного квитка на всі види транспорту;

2) Введення разового квитка на час поїздки (з точки А в точку В, незалежно від виду транспорту та кількості пересадок) з терміном дії 90 або 120 хвилин.

3) Запровадження адекватної системи проїзних квитків, при якій пасажирам буде вигідно їх купляти. Це можливо зробити наступним чином:

- запровадження проїзних, що діють в усьому транспорті, а не в конкретному його виді. Це загальноприйнята практика в усіх європейських країнах. Якщо людині підходить, скажімо, автобус та тролейбус, вона не повинна чекати саме тролейбуса - це нонсенс.

- запровадження квартальних та річних проїзних з вигідними цінами. Приклад - Відень, де річний проїзний коштує з розрахунку 1 євро на день (тоді як разовий проїзд - 2.40 євро).

- встановлення адекватних та вигідних пасажирам цін на проїзні. При ціні проїзду 8 гривень, місячний проїзний на весь транспорт повинен коштувати не більше 300 грн., квартальний - 800 грн., річний - 3000 грн. Це знову-таки загальноприйнята практика в європейських країнах, де влада дбає про пасажирів. (Приклад - Варшава. Разовий квиток - близько 1 євро. Місячний проїзний - менше 30 євро). В ідеалі, цей проїзний повинен діяти і в маршрутних таксі;

- проїзні не повинні обмежувати кількість поїздок. Пасажир повинен обирати, що йому вигідніше - картка на кількість поїздок або проїзний.

Наведена в додатку до розпорядження ціна на місячний проїзний - 1300 грн. - це повний нонсенс, абсолютно нічим і ніяк не обгрунтований. Це дорожче, ніж в багатьох європейських країнах (причому не тільки східноєвропейських).

4) Відміна пільг для всіх категорій пасажирів. Надання адресної допомоги пільговим категоріям, або введення пільгових тарифів - скажімо 3-4 грн. при вартості проїзду 8 грн (або 1.5 - 2 грн при нинішніх тарифах). Це знову-таки практикується в усіх європейських країнах.

5) Запровадження більш жорсткого контролю оплати проїзду (але лише після виконання попередніх пунктів).

Цей вид розрахунку дійсний в переважній кількості стран Европи і це розумно обгрунтовано.

Не враховано

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Порядками не визначений механізм формування вартості разового квитка на визначений час поїздки, а тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію АСОП в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

Питання щодо посилення контролю за сплатою проїзду є слушним та буде направлено за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

 

65

Надія Каращук 21.05.2018:

Олена Павлик 18.05.2018:

Я считаю, что недопустимо перекладывать финансирование коммунального транспорта на плечи работающих людей. Схема: «Раз работаешь, тогда и заплатишь за себя, и того парня» - очень плохой вариант для нашей страны и приводит к тому, что все кто могут из неё уехать либо уже уехал, либо планирует, а это приведет к сокращению населения.

Социальный транспорт не может быть прибыльным предприятием, а такое количество льготников только усугубляет ситуацию.

Я считаю, что необходимо для начала провести реальный учет пассажиропотока, а сделать это можно только введя единый билет на все виды транспорта, который будет доступен каждому и выгоден работающей категории людей. Так же, необходимо убрать такое количество льготников, тут необходимо провести монетизацию льгот и, возможно, сократить количество категорий льготников.

Только после выполнения этого будут видны настоящие цифры, и можно будет говорить о пересчёте тарифа. Если сейчас необоснованно (а это именно так), второй год подряд поднимут цены вдвое для работающих граждан, это ничем хорошим не закончится. Люди просто пересядут на альтернативные виды транспорта, такие как: велосипеды, скутеры, старые б/у авто на газу, «бляхи» и т.д.; а льготники так дальше и будут кататься на коммунальном транспорте как на «карусели» делая его ещё более убыточным.
Очень понравилось предложение Олексея, к нему стоит прислушаться: «Підвищення вартості разового квитка потрібно, але не в такому вигляді і лише після виконання наступних умов:

1) Запровадження єдиного електронного квитка на всі види транспорту;

2) Введення разового квитка на час поїздки (з точки А в точку В, незалежно від виду транспорту та кількості пересадок) з терміном дії 90 або 120 хвилин.

3) Запровадження адекватної системи проїзних квитків, при якій пасажирам буде вигідно їх купляти. Це можливо зробити наступним чином:
- запровадження проїзних, що діють в усьому транспорті, а не в конкретному його виді. Це загальноприйнята практика в усіх європейських країнах. Якщо людині підходить, скажімо, автобус та тролейбус, вона не повинна чекати саме тролейбуса - це нонсенс. 
- запровадження квартальних та річних проїзних з вигідними цінами. Приклад - Відень, де річний проїзний коштує з розрахунку 1 євро на день (тоді як разовий проїзд - 2.40 євро).
- встановлення адекватних та вигідних пасажирам цін на проїзні. При ціні проїзду 8 гривень, місячний проїзний на весь транспорт повинен коштувати не більше 300 грн., квартальний - 800 грн., річний - 3000 грн. Це знову-таки загальноприйнята практика в європейських країнах, де влада дбає про пасажирів. (Приклад - Варшава. Разовий квиток - близько 1 євро. Місячний проїзний - менше 30 євро). В ідеалі, цей проїзний повинен діяти і в маршрутних таксі;

- проїзні не повинні обмежувати кількість поїздок. Пасажир повинен обирати, що йому вигідніше - картка на кількість поїздок або проїзний. 

Наведена в додатку до розпорядження ціна на місячний проїзний - 1300 грн. - це повний нонсенс, абсолютно нічим і ніяк не обгрунтований. Це дорожче, ніж в багатьох європейських країнах (причому не тільки східноєвропейських).

4) Відміна пільг для всіх категорій пасажирів. Надання адресної допомоги пільговим категоріям, або введення пільгових тарифів - скажімо 3-4 грн. при вартості проїзду 8 грн (або 1.5 - 2 грн при нинішніх тарифах). Це знову-таки практикується в усіх європейських країнах. 

5) Запровадження більш жорсткого контролю оплати проїзду (але лише після виконання попередніх пунктів).»

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими не визначений механізм формування вартості разового квитка на визначений час поїздки та передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Також, діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію АСОП в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

Інші пропозиції є слушними та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

66

Наталія Вознюк 21.05.2018:

Оганес Мартиросян 22.05.2018:

Згодна з пропозицією

Перед збільшенням тарифів на проїзд:

1. Запровадити єдиний електронний квиток для всього комунального транспорту.

2. Підприємства комунального транспорту повинні представити детальний звіт щодо витрат та доходів у минулому році.

3. Для збільшення тарифів необхідні більше об'єктивна аргументація ніж та що зараз (пільговики та мала середня заробітна плата у працівників, 10000?)

Не враховано

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

З фінансовою звітністю комунальних підприємств транспорту, в т.ч. з результатами незалежного аудита фінансової звітності, можна ознайомитися на офіційних сайтах підприємств транспорту.

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

67

Олександр Ничипорчук

21.05.2018:

1. Відсторонення генерального директора Д.Левченко віж займаної посади.

2.Тимчасова слідча комісія та повна верефікація діяльності Д. Левченко.та перевірка цільового використання коштів КП "Київпастранс".

3. Замороження тарифу з подальшим зниженням до 3 грн у автобусі, тролейбусі, фунікульорі, та 4 грн в метро.

4. Зоборона В. Кличко підвищувати тариф в подальшому в зв,язку з неспроможністю населення та невідповідності рівня заробітних плат існуючим цінам та тарифам.

5. Детальний звіт ТСК ща використання коштів після першого та другного підвищення тарифу на проїзд та відкриття кримінальних справ щолдо діяльності керівництва КП "Київпастранс".

6. Забезпечення рівного графіку роботи міського транспорту похвилинно КП "Київпастранс" та відповідної кількості кондукторів.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

За даними Державної служби статистики України середня заробітна плата в м. Києві у січні 2015 року становила 5 385 грн, у квітні 2017 року - 10 558 грн, а у квітні 2018 року – 13 150 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

З фінансовою звітністю комунальних підприємств транспорту, в т.ч. з результатами незалежного аудита фінансової звітності, можна ознайомитися на офіційних сайтах підприємств транспорту.

Питання підвищення якості надання послуг з перевезення є слушними та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо  організації транспортного обслуговування.

68

Станіслав Здоренко22.05.2018:

У п.7 передбачити повернення вартості невикористаних поїздок, що залишилися на безконтактній картці з відновлюваним ресурсом, термін дії якої закінчився.

Не враховано

У разі якщо пасажир не скористався транспортною послугою до моменту закінчення терміну дії безконтактної картки, то ці послугине надані не з вини перевізника. Відповідно до національних стандартів бухгалтерського обліку та Податкового кодексу такі кошти мають бути визнані як доходи перевізника. До того ж протягом року після останнього поповненняпасажиру надаватиметься можливість використати придбані поїздки.

69

Ольга Петрова 22.05.2018:

Не удивительно что в нашей стране, предлагают повышение цен именно люди имеющие огромные зарплаты, бизнес и ЛЬГОТЫ которыми не пользуются. Так вот. я заплачу 8 грн за поездку, вот только сперва уберите например машины которые паркуются на рельсах или в ряду транспорта, сделайте единый билет, проведите ремонт всех составов, а не части. Ниже люди негодуют изза пенссионеров которые бесплатно в бювет катаются, а ты до старости доживи и сам пешком сходи. В городе миллион приезжих из зоны ато так скажем, "бедные несчастные", вот почему у этих людей льготы? Почему никого бомжи скажум не "беспокоят" которые бесплатно ездят, пенсионеры возмущают...Обосновывая рост цены не все доводы учитываются. А лишь малая часть, ибо мы все прекрасно знаем куда текут денежные реки.

Не враховано

Питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

 

70

Наталiя Макогон 22.05.2018:

передбачити частину коштів від зміни тарифів на 1) підвищення заробітної плати робочим професіям на підприємствах, 2) впровадженню програм з енергоефективності, особливо в контексті економії електроенергії.

Враховано

За розрахунками підприємств транспорту планові кошти, окрім іншого, спрямовуватимуться на зазначені цілі.

71

Євген Мироненко 22.05.2018:

В розпорядженні необхідно зазначити забезпечити рух транспорту по спеціальним полосам і не можливості руху всіх інших авто; забезпечити чіткий графік руху громадського наземного транспорту; розвиток трамвайних шляхів в місті.

Не враховано

Питання не стосується змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подільшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

72

Вікторія Шмідт 22.05.2018:

Категорически против повышения стоимости проезда в коммунальном транспорте. Предприятия городского коммунального транспорта являются планово-убыточными. Это объекты социальной сферы (наряду со школами, детскими садами) и должны дотироваться из средств городского бюджета, как это делается в цивилизованных европейских странах. По информации Киеврады городской бюджет имел профицит, поэтому с дотированием не должно быть проблем.
Кроме этого, повышение стоимости проезда коснется всех слоев населения и особенно негативно скажется на малоимущих и пенсионерах,т.е. самых уязвимых категориях. В частности, возрастет прежде всего стоимость продуктов, привозимых мелкими фермерами на городские базары, поскольку в цену товара будет закладываться и значительно выросшая цена проезда как в коммунальном транспорте, так и в маршрутках. Т.е. и так скудный рацион упомянутых граждан будет снова урезан
Инфляция никак не покрывается тем мизерным повышением доходов, которое прошло в начале года, произойдет лишь ускорение инфляционного процесса.
Прежде, чем принимать решения о повышении тарифов на что-либо, Киевраде необходимо запросить из городского пенсионного фонда данные о количестве пенсионеров, имеющих пенсию ниже 1,5-2 тысяч грн., а также из налоговой инспекции взять данные о количестве трудоспособного населения, получающего зарплаты ниже 4.5 грн. и принимать решения с учетом полученных сведений о платежеспособности горожан. 
Что касается качества перевозок граждан, то это совершенно иная тема, заслуживающая отдельного обсуждения, и повышение стоимости проезда ситуацию в этой области изменить не может. 

МОЁ ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДОТИРОВАТЬ расходы на городской коммунальный транспорт ИЗ СРЕДСТВ ГОРОДСКОГО БЮДЖЕТА и ввести мораторий на два года на повышение стоимости проезда.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

73

Дмитро Бойчук 22.05.2018:

Соглашусь с подобным поднятием тарифов только в при выполнении следующих условий:
1) Единый билет на все виды наземного транспорта (в том числе маршрутки - весь транспорт должен быть муниципальным).
2) Полосы для движения общественного транспорта (только для него, а не для парковки или других участников дорожного движения)
3) График - интервал 3-5 мин. в часы пик, 8-12 мин. в остальное время для всех маршрутов наземного транспорта.
4) Увеличение количества составов метрополитена НЕ в часы пик и вечернее время.

Не враховано

Питання не стосуються змісту проекту розпорядження.

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Питання підвищення якості надання послуг з перевезення є слушними та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

74

Ольга  Яковлева  22.05.2018:

Залишити вартість проїзду у всьому підземному та наземному транспорті на теперішньому рівні.

 

 

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

75

Вадим Пугачов 22.05.2018:

Поточний тариф ВЖЕ збільшено у 100 разів у порівнянні з тарифом радянських часів (3-4-5 коп.). А ще тоді багато людей намагалися проїхати "зайцем".

Чи у всіх громадян або у працівників Київпастрансу зарплата збільшилась у 100 разів? Зарплата керівництва Київпастрансу, судячи з їх видатків, збільшилась у 1000 разів (Директор «Київпастрансу» за час роботи у підприємстві купив дві квартири та нову BMW. Тобто, за рахунок підвищення тарифу кожного разу зарплата працівників збільшується незначно, а зарплата керівництва - у десятки разів. І нікого не цікавлять такі диспропорції. Керівництво повинно отримувати зарплату, середню по підприємству, з коефіцієнтом підвищення, припустимо, 2, але не безрозмірно гумову, не прив"язану до результатів роботи.

Не бачу жодного смислу продовжувати відгодовувати жирних котів. 

Не вірю узагальненим цифрам, наданим в економічному обгрунтуванні підняття тарифів - там не видно, звідки ці суми пораховані. Без незалежного аудиту первинної звітності це фількіна грамота.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток. Порядки формування тарифів затверджені на державному рівні.

З результатами незалежного аудита фінансової звітності комунальних підприємств транспорту можна ознайомитись за посиланнями:

КП «Київпастранс» -

КП «Київський метрополітен» -.

76

Наталія Землянська 22.05.2018:

Приведу некоторые расценки: брендирование перехода 122 000 грн в месяц, брендирование станции  320 000 в месяц, брендирование вагона 94 000 грн в месяц, листовки на окне 310 000 грн в месяц, баннер в конце вагона 110 000 грн в месяц, листовка на форточке вагона 77 000 грн в месяц, двери вагона 115 000 грн в месяц, листовки на дверях станций 218 000 грн в месяц, путевые стены и прочее уже так по мелочи. Итого на круг: 1 миллион 366 тысяч гривен!!! И это не весь охват, а только часть. Поэтому плач Ярославны об отсутствии денег - наглая ЛОЖЬ 

Не враховано

Відповідно до рішень Київської міської ради від 22.09.2011 № 37/6253 та від 22.12.2015 № 61/61, з 1 березня 2016 року і до сьогоднішнього часу кошти від розміщення реклами на транспорті комунальної власності до підприємств транспорта не надходять.

77

Геннадій Сторожик 22.05.2018:

Підвищити ціни на 1 грн. за 1 поїздку,проїздні квитки на 25%

Не враховано

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

78

Олена Сергійко 22.05.2018:

З огляду на велику кількість (тільки в метро 27!! пільгових груп, що мають безоплатний проїзд) в тарифах на міський транспорт на мою думку доцільно було б запровадити, як у багатьох країнах Європи, для різних категорій груп пасажирів диферинційні тарифи (наприклад, 100% тарифу - базовий, 70% або 50% пенсіонерам, ветеранам праці тощо, школярам, студентам) або другий вариант - монетизація тарифних послуг на міський транспорт шляхом запровадження дотаційних виплат пенсіонерам та іншим пільговим категоріям населення. 
Вартість службоихі проїздних квитків на всі види

транспорту для опративних працівників правоохоронних органів слід передбачити у відповідних видатках, які передбачаються у державному бюджеті на поточний рік цим структурам.
Моя позиція - Я згодна платити за проїзд у міському тарнспорті 8 грн, якщо це буде муніципальний сучасний транспорт, який має чіткий розклад руху, достатню кількість транспортних засобів і переконаня, що може перевозити значно більшу кількість пасажирів навіть у часи ПІК. Маршрутні таксі, як у всіх странах Європи, не можуть курсувати центром міста. Вони некомфотні, зазвичай небезпечні та спотворюють лице столиці та мого рідного міста Київ.

Частково  враховано

Діючим законодавством не визначений механізм формування запропонованих тарифів, а також вартості проїзних квитків зі знижками. У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

Але, не зважаючи на зазначене, в проекті розпорядження пропонуються проїзні квитки для студентів із знижкою в розмірі  50%, школярам – 75%.

При цьому, на сьогодні учні загальноосвітних навчальних закладів користуються безоплатним проїздом відповідно до рішення Київради від 03.03.2016 № 116/116.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

 

 

 

79

Олексій Крикунов 22.05.2018:

А давайте запретим депутатам и мэру Киева пользоваться своими машинами, бойлерами, и будем контролировать поступление их доходов, чтобы они ничем не отличались

от среднестатистического киевлянина. И чтобы они попытались прожить за свои честно заработанные деньги по тем тарифам, что они же сами и установили.

Будет круто наблюдать, как депутаты и мэр Киева начнут выживать в условиях созданных ими же. Хватит терпеть беззаконие со стороны городской власти. Хватит им потакать и молчать! Сколько они могут нас изживать? Сколько терпеть низкое качество предоставляемых услуг, будь то коммунальные или транспортные, и повышение тарифов, которые экономически не обоснованы!

Ганьба Мэру Киева пану Кличку и всем депутатам, что за счет других решают свои личные вопросы. Это несправедливость. Это преступает человеческие

границы и Права Человека на свободную жизнь!

Не враховано

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за посиланням .

Інші питання не стосуютьсязмісту проекту розпорядження.

80

Наталя Жук 23.05.2018:

Передбачити встановлення тарифів на проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту в розмірі 6,00 грн, збереження диференціації тарифів на проїзд у метрополітені у разі одноразового придбання кількох поїздок на безконтактну картку.

Не враховано

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Оскільки різниця в тарифах повинна бути відшкодована за рахунок міського бюджету, збільшення тарифів лише до 6,00 грн. потребує додаткових бюджетних асигнувань, що на сьогодні не є доцільним.

81

Роман Бандура 23.05.2018:

Куди саме йдуть шалені гроші з реклами в метро?? Якої стає все більше, що навіть позаклеювали дороцінний мармур??
Хто власник рекламних компаній яки мають монополію на розміщення реклами в метрополітені?
Хто встановив такі мізерні тарифи на рекламу для метополітену? Хто заключив договора на рекламу аж до 2045-55рр???
Де реальне обгрунтування підняття цін???

Не враховано

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

Відповідно до рішень Київської міської ради від 22.09.2011 № 37/6253 та від 22.12.2015 № 61/61, з 1 березня 2016 року і до сьогоднішнього часу кошти від розміщення реклами на транспорті комунальної власності до підприємств транспорта не надходять. 

82

Сергій Досенко 23.05.2018:

Погоджуюсь при умові виконання наступних вимог:
1. Обов'язкове підвищення заробітної плати, як мінімум на 50%, працівникам підприємств за рахунок коштів від збільшення тарифів;

2. Зменшення пільгових категорій пасажирів;
3. Проведення перевірки власників пільг та введення монетизації пільг.

4. Запровадити єдиний електронний квиток для всього комунального транспорту

Не враховано

Відповідно до Порядків формування тарифів витрати на оплату праці підприємств транспорту сформовані на підставі нормативної чисельності працівників та розмірів посадових окладів, відрядних розцінок, тарифних ставок тощо, розмір яких визначено відповідно до законодавства та умов оплати праці, передбачених генеральною, галузевою, регіональною угодами та колективними договорами. З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів, які враховують підвищення заробітної плати працівників підприємств транспорту,  можна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

Очікується, що підвищення тарифів дозволить збільшити заробітну плату працівників підприємств транспорту в середньому на 25% в порівнянні із середньою заробітною платою за 2017 рік.

При формуванні тарифів врахувається загальний обсяг перевезених пасажирів, тобто скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження.

83

Olena Levchik  23.05.2018:

Залишити вартість проїзду 4 грн, але щоб сплачували всі пасажири (пільговики мають отримувати відшкодування так звану монетизацію.

Не враховано

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозолить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення, за якими сплачуватиме платний пасажир.

84

Олексій Верхолат 23.05.2018:

1. Встановити тарифи на перевезення пасажирів у

 міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері, який працює у звичайному режимі руху, що додаються.
2. Перевезення пасажирів автобусом, трамваєм, тролейбусом, фунікулером, метрополітеном (без безконтактної картки з відновлюваним ресурсом):
Тариф на 1 поїздку становить 6,00 грн.

Не враховано

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Оскільки різниця в тарифах повинна бути відшкодована за рахунок міського бюджету, збільшення тарифів лише до 6,00 грн потребує додаткових бюджетних асигнувань, що на сьогодні не є доцільним.

85

Денис Решетняк 23.05.2018:

Цитируя предыдущего автора - 
Понравилось предложение Олексея, к нему стоит прислушаться: 
«Підвищення вартості разового квитка потрібно, але не в такому вигляді і лише після виконання наступних умов:
1) Запровадження єдиного електронного квитка на всі види транспорту;

2) Введення разового квитка на час поїздки (з точки А в точку В, незалежно від виду транспорту та кількості пересадок) з терміном дії 90 або 120 хвилин.
3) Запровадження адекватної системи проїзних квитків, при якій пасажирам буде вигідно їх купляти. Це можливо зробити наступним чином:
- запровадження проїзних, що діють в усьому транспорті, а не в конкретному його виді. Це загальноприйнята практика в усіх європейських країнах. Якщо людині підходить, скажімо, автобус та тролейбус, вона не повинна чекати саме тролейбуса - це нонсенс. 
- запровадження квартальних та річних проїзних з вигідними цінами. Приклад - Відень, де річний проїзний коштує з розрахунку 1 євро на день (тоді як разовий проїзд - 2.40 євро).
- встановлення адекватних та вигідних пасажирам цін на проїзні. При ціні проїзду 8 гривень, місячний проїзний на весь транспорт повинен коштувати не більше 300 грн., квартальний - 800 грн., річний - 3000 грн. Це знову-таки загальноприйнята практика в європейських країнах, де влада дбає про пасажирів. (Приклад - Варшава. Разовий квиток - близько 1 євро. Місячний проїзний - менше 30 євро). В ідеалі, цей проїзний повинен діяти і в маршрутних таксі;
- проїзні не повинні обмежувати кількість поїздок. Пасажир повинен обирати, що йому вигідніше - картка на кількість поїздок або проїзний. 
Наведена в додатку до розпорядження ціна на місячний проїзний - 1300 грн. - це повний нонсенс, абсолютно нічим і ніяк не обгрунтований. Це дорожче, ніж в багатьох європейських країнах (причому не тільки східноєвропейських).
4) Відміна пільг для всіх категорій пасажирів. Надання адресної допомоги пільговим категоріям, або введення пільгових тарифів - скажімо 3-4 грн. при вартості проїзду 8 грн (або 1.5 - 2 грн при нинішніх тарифах). Це знову-таки практикується в усіх європейських країнах. 
5) Запровадження більш жорсткого контролю оплати проїзду (але лише після виконання попередніх пунктів).»

НО Считаю важным СНАЧАЛА отменить все льготные категории проезда (можно например путем монетизации таких льгот на проезд для льготников - киевлян), ТОЛЬКО после чего, посчитав сколько ТОЧНО льготников ездит (насколько изменилась продажа билетов - жетонов в транспорте), и уже после получения наконец-то реальных цифр о том, сколько денег город получает в качестве компенсации проезда и сравнив с кол-вом реальных поездок таких льготных категорий - возможно инициировать (а не принимать) решения про смену тарифа.
ОСОБЕННО странным считаю якобы обоснование повышением "потребительских цен" на 183 % с какого-то там года. Маршрутки ездят при таком же "повышении" и подняли за последний год цену на проезд примерно на ОДНУ гривну. В том числе и маршрутки не коммунальные, которые работают на получение прибыли.
Также ОСОБО важным считаю ДО любых замыслов поднятия тарифов введение реальных механизмов контроля количества пассажиров в маршрутках, в т.ч. коммунальных (сейчас - продажа талонов маршрутками смешна, как и контроль за этим). Возможно за счет этого удастся пополнить бюджет Киевпастранса или Городского бюджета в целом за счет как платы за проезд так и за счет налогов от реальных доходов перевозчиков (а не от виртуальных - с продажи билетов в маршрутках, которые НИКТО не считает и не контролирует по настоящему), что также может повлиять на снижение потребности в повышении тарифов. 

В случае повышения тарифов без выполнения вышеизложенных предложений буду голосовать на следующих выборах ПРОТИВ такого мера (на смотря на все его успехи, часть из которых я признаю) и против всех лично причастных к этому депутатов Киевсовета (делегировавших такие полномочия по установлению тарифов на проезд Горадминистрации) , как и против чиновников - исполнителей, которые лоббируют такое повышение (добиваясь их отставки после момента смены мера и горсовета).

С уважением!

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими не визначений механізм формування вартості разового квитка на визначений час поїздки та передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Також, діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками. У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію АСОП в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

В місті Києві останнє підвищення тарифів до економічно обґрунтованого розміру відбулось у лютому 2015 року. Індекс споживчих цін за період дії економічно обгрунтованих тарифів (2015 – 2017 роки) становив 183%. Слід зазначити, що індекс споживчих цін відзеркалює загальні тенденції в економіці країни.

Анкентуємо увагу, що майже всі пасажири, що користуються автобусами, які працюють у режимі маршрутного таксі, сплачують за проїзд. До того ж, в таких автобусах відсутня система знижок, яка тривалий час діє у громадськомутранспорті, що працює у звичайному режимі руху – в проїзних квитках та дисконтна система поповнення безконтакних карток в метрополітені, що суттєво знижує дохід від перевзення одного платного пасажира.

Згідно з проектом розпорядження пасажири, які користуватимуться місячними проїзними квитками сплачуватимуть за 1 поїздку від 6,14 грн (у місячному проїзному квитку на 4 види транспорту) до 6,50 грн (у місячному проїзному квитку на 1 вид наземного транспорту). Пасажири, які користуються системою поповнення безконтактних карток в метрополітені, матимуть можливість сплачувати за 1 поїздку від 6,50 грн (у разі одноразового придбання 50 поїздок) до 8,00 грн (у разі одноразового придбання 9 поїздок). При цьому, у місячних проїзних квитках на наземні види транспорту та міську електричку кількість поїздок залишатиметься необмеженою.

86

Віталій Уханов 23.05.2018:

Повністю підтримую позицію Олексій Токаревський:
1) Запровадження єдиного електронного квитка на всі види транспорту;
2) Введення разового квитка на час поїздки (з точки А в точку В, незалежно від виду транспорту та кількості пересадок) з терміном дії 90 або 120 хвилин.
3) Запровадження адекватної системи проїзних квитків,

при якій пасажирам буде вигідно їх використовувати. Це можливо зробити наступним чином:
- запровадження проїзних, що діють в усьому транспорті, а не в конкретному його виді. Це загальноприйнята

практика в усіх європейських країнах. Якщо людині підходить, скажімо, автобус та тролейбус, вона не повинна чекати саме тролейбуса - це нонсенс. 
- запровадження квартальних та річних проїзних з вигідними цінами. Приклад - Відень, де річний проїзний коштує з розрахунку 1 євро на день (тоді як разовий проїзд - 2.40 євро).
- встановлення адекватних та вигідних пасажирам цін на проїзні. При ціні проїзду 8 гривень, місячний проїзний на весь транспорт повинен коштувати не більше 300 грн., квартальний - 800 грн., річний - 3000 грн. Це знову-таки загальноприйнята практика в європейських країнах, де влада дбає про пасажирів. (Приклад - Варшава. Разовий квиток - близько 1 євро. Місячний проїзний - менше 30 євро). В ідеалі, цей проїзний повинен діяти і в маршрутних таксі;
- проїзні не повинні обмежувати кількість поїздок. Пасажир повинен обирати, що йому вигідніше - картка на кількість поїздок або проїзний. 
Наведена в додатку до розпорядження ціна на місячний проїзний - 1300 грн. - це повний нонсенс, абсолютно нічим і ніяк не обгрунтований. Це дорожче, ніж в багатьох європейських країнах (причому не тільки східноєвропейських).

4) Відміна пільг для всіх категорій пасажирів. Надання адресної допомоги пільговим категоріям, або введення пільгових тарифів - скажімо 3-4 грн. при вартості проїзду 8 грн (або 1.5 - 2 грн при нинішніх тарифах). Це знову-таки практикується в усіх європейських країнах. 

5) Запровадження більш жорсткого контролю оплати проїзду (але лише після виконання попередніх пунктів).

Особливо звертаю увагу:

1) однозначно спочатку -- монетизація пільг і

впровадження єдиного електронного квитка, і лише опісля - перегляд цін (не варто перекладати фінансування на плечі тих, хто і так справно платить податки - це демонструє некомпетентнисть і непрофессіоналізм органів місцевого самоврядування).

2) зараз маршрутки їздять з ціною від 3 до 7 грн., і це є рентабельним, так чому ж «нерентабельними» є громадський транспорт (трамвай-тролейбус-автобус) з ціною 4 грн. при неспівставній з маршрутками кількості пасажирів???!!! Відповідь одна – сплачують за проїзд в громадському транспорті максимум 10% пасажирів (інші 90% - це пільговики та зайці). Не повинно бути жодних бескоштовних пільговиків – ТІЛЬКИ МОНЕТИЗАЦІЯ

(в т.ч. пенсіонерам, АТОшникам) або пільгові електронні проїзні (для студентів, школярів).
3) Спочатку необхідно визначити фактичний пасажиропотік (в т.ч. проаналізувати кількість пільговиків в реальному обсягу пасажирів), а лише після цього замовити у міжнародно визнаній консалтинговій компанії (визначити таку компанію на конкурсній основі) провести розрахунок економічно обгрунтованих цін на проїзд. Підвищення тарифів - тільки після повного обліку пасажирів та відсутності готівкових розрахунків (впровадження е-квитка).
4) Ввести загальний безлімітний проїздний (місячний, квартальний, річний). Чим більший термін – тим менша ціна однієї поїздки. Пасажира не повинно турбувати, автобус це чи тролейбус: має бути один проїзний на всі (хоча б наземні) види транспорту, в тому числі і маршрутки. 
5) Забезпечити належні умови перевезення пасажирів - взимку багато тролейбусів і трамваїв не опалюються взагалі, а літом в 30 градусну жару можна і свідомість втратити, а якщо в деякому транспорті (більш новіший) і є кондиціонери, то їх не включають

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими не визначений механізм формування вартості разового квитка на визначений час поїздки та передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Також, діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію АСОП в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

Питання підвищення якості надання послуг з перевезення, посилення контролю за сплатою проїзду тощо є слушними та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

87

Наталія Коваленко 23.05.2018:

Добрый день! Я, как вдова ветерана военной службы хотела бы получить льготы на бесплатный проезд в городском транспорте и льготу 50% на проезд в поезде по территории Украины. Буду очень благодарна!

Не враховано

Питання не стосується змісту проекту розпорядження.

88

Надія Чорна 23.05.2018:

Підтримую пропозиції Олексія Токаревського!

Крім того:

1.Комунальний транспорт має курсувати чітко за графіками. Досягайте цього як хочте: робіть виділені смуги, ліквідуйте незаконні парковки на перших смугах, нехай постійно працює поліція і евакуатори й прибирають геть авто, що паркуються на перших смугах. І тільки так – так само чинять і за кордоном, а інакше порядку не буде й сотні людей чекатимуть на тролейбуси, що не можуть рухатись через одного припаркованого «крутого» ідіота

2. Оновити рухомий склад, здійснювати постійний контроль за його технічним і санітарним станом.

3. Повернути комунальний транспорт у центр міста. Причому це мають бути екологічно чисті трамвай та тролейбус, а не автобуси. Хрещатик, Бульварно-

Кудрявська, Володимирська, Толстого – тут раніше ходили тролейбуси №№2, 11, 12, 20, трамваї №№ 2, 8, 15, 16. А тепер - постійно переповнений автобус 114 на Троєщину, 24-й, якого не дочекатися, й одіозний 7-й, який курсує раз на півгодини (один автобус на маршруті) й то тільки по робочих днях.

4. Оптимізувати управління метрополітеном, впровадити відеонагляд, як це зроблено скрізь у світі, навіть у московському метро. Перш за все – вигнати геть зайвий персонал. Навіщо всі ці тьоті, що походжають

платформами чи сидять у будках і тупо дивлять на ескалатор? А їхню підвищену зарплату за «підземні шкідливі умови роботи» мають оплачувати пасажири. 

5. Прибрати геть з Києва ВСІ МАРШРУТКИ. Напіврозвалені брудні автобуси із водіями-хамами, що кладуть виручку собі у кишеню – це СОРОМ для європейського міста! А якщо приватний перевізник хоче обслуговувати якийсь маршрут – будь ласка: новий і чистий автобус, кваліфікований водій, талони й проїзні діють, пільги – теж. 

6. Ми не хочемо більше чути слів «економічно обгрунтовано», «нерентабельно», «недостатній пасажиропотік» тощо. Як робляться розрахунки, коли елементарно немає ніякого обліку? Крім того, у європейських країнах комунальний транспорт ДОТАЦІЙНИЙ, і мери європейських столиць пишаються

тим, що підтримують його на належному рівні, а не постійно залазять у кишеню до людей, щоб мати «економічно обгрунтовані» тарифи.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими не визначений механізм формування вартості разового квитка на визначений час поїздки та передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Також, діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію АСОП в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

Інші пропозиції є слушними та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

89

Тетяна Маєр 23.05.2018:

Снизить тарифы до вменяемого уровня (до 2013 года). Сохранить льготы всем категориям льготников

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці -  15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозолить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів. Проїзд пільгових категорій громадян залишається безоплатним.

90

Иван Сакун 23.05.2018:

Не согласен с текущей редакцией на все 100% - нет необходимых пунктов в самом проекте, стоимость

проезда в текущем виде не утсраивает ни на одном из видов транспорта.
Критикуешь - предлагай, вот мои предложения:
1. Обеспечение движения транспорта СТРОГО в соответствии с объявленными интервалами. Каждая единица транспорта оборудована GPS-трекером, достаточно просто следить за перемещением омтеток на карте и корректировать время простоя на конечной.

ОЧЕНЬ ЧАСТО вижу как подряд едет две или иногда даже три машины по одному маршруту, а с противоположной стороны дороги люди ждут троллейбус уже 20 минут... Введение ответственности за нарушение интервала для диспетчеров и водителей (различить нарушение вследствие пробки на дороге или вследствие простоя на конечной несложно).
2. Корректировка маршрутной сетки общественного транспорта. ВООБЩЕ НИКАК не учитывается новая застройка, изменение пассажиропотока (за основу, наверное, взята статистика начала 90х) - например, в зоне охвата интернациональной площади (пересечение Стеценко и Щербаковского) строится огромный ЖК. Уже сейчас, когда сдана 1 из 4 очередей, на остановке в сторону м.Сырец по утрам сесть или хотя бы дождаться заполненного троллейбуса невозможно. Писал по этому поводу год назад письмо в киувпастранс, в ответе мне сообщили о пересмотре маршрутной сетки - год прошел, троллейбуса всё ещё ждём по 15 минут толпой по 100-150 человек.
3. Обеспечение нормального качества подвижного состава. О чём речь - полтора компостера на салон, выломанные с корнем ручки на форточках, которые никто не восстанавливает (об этом также в п.4), водители, не открывающие первую дверь просто потому что им некомфортно когда люди стоят на передней площадке

(это же касается маршруток киевпастранса, особенно по маршруту 23 троллейбуса).
4. Открытая отчетность по закупкам и контроль этих закупок. Огромное количество вопросов возникает когда видишь троллейбусы с заведомо хлипкими ручками форточек или с недешёвыми кондиционерами на крыше, которые потом НИ РАЗУ не включаются с целью экономии электроэнергии или диз.топлива.
5. Бесконтактная система оплаты - как в маршрутных такси, так и в троллейбусах-автобусах-трамвая. Во-первых это даст возможность покупать количество поездок наперёд (по дифференциированому тарифу, как в метрополитене), во-вторых это раз и навсегда решает проблему "я заплатил, талон не получил, сын начальника автопарка учится во Франции, а я жду троллейбус уже 20 лет". Ни один человек без этого не согласится с повышением цен. Из основных замечаний у меня на этом всё. Спасибо.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозолить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Звертаємо увагу, що підвищення якості надання послуг неможливо без наявності достатніх обігових коштів.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

91

Євгеній Редчиць 23.05.2018:

На даний час позиція КМДА: вирішити всі проблеми метрополітену та Київпастрансу за кошти Киян. Це найпростіше рішення для влади.

Але де Киянам брати кошти в умовах постійної кризи при постійному росту цін на все.
Подолайте корупцію - не прийдеться підвищувати тарифи і на все інше вистачить.
З таким підходом навіть вартість в 100 грн. не вирішить цих питань!

Мої пропозиції залишити вартість без змін або понизити до рівня 2013р

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозолить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Для зменшення витрат на оплату проїзду у міському транспорті пропонуємо скористатися проїзними квитками, які містять суттєві знижкию

92

Аліса Мокрогуз 23.05.2018:

Вважаю що спочатку треба розібратися з рівнем обслуговування в транспорті(салони брудні, кондуктори

не рідко хамлять, їдеш як у консервній банці і т.д. - за що питається такі гроші сплачуватимуть громадяни та й

взагалі рівень життя треба налагодити а потім вже

говорити про подорожчання проїзду. Скажете що це необхідно для розвитку та оновлення транспортної інфраструктури столиці, так я вам скажу де гроші взяти: скоротити всім "жируючим" депутатам в тому числі

нашому меру ті зарплати які вони отримують і буде вам щастя. А то за все виходить розплачується народ. Ні, так не піде панове!

Куди нам до Європи, якщо ми у власному бардаку

розібратися не можемо!

З повагою Аліса Яновська!

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозолить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

93

Микола Шило 23.05.2018:

Підвищувати тарифи можна тільки попередньо підвищивши рівень обслуговування до цивілізованого.
Сьогодні, 23.05.18, близько 18-15 на зупинці швидкісного трамвая "Площа перемоги" контролер-касир,котрий стояв на турнікеті зі сторони площі Перемоги ,дуже грубо і по-московськи спілкувався з пасажирами. Так, одну з пасажирок, котра мала пільговий проїзд, він обізвав "жлобіха" та повідомив, що саме завдяки таким як вона підвищується ціна на проїзд. Спілкувався він виключно іноземною мовою незважаючи на те,що мав желетку Київпастранса і нагрудний знак, котрий прикривав його посвідчення, з №455. Судячи з того, що пасажирка все ж таки пройшла через турнікет для пільговиків,роблю висновок,що вона мала право на безкоштовний проїзд.

Вимагаю перед підвищенням навчити працівників Київпастрансу шанобливого поводження до пасажирів і української мови!

Не враховано

Питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

94

Олександр Танасійчук24.05.2018:

У пояснювальній записці Київпастрансу написано що в день з 1,1 млн пасажирів платять лише 0,5 млн. У жодному документу, включаючи розпорядження, не описано кількись окремих пільгових категорій і що робити з вказаним вище неподобством.Вважаю недоречним збільшення тарифів без, як мінімум, чіткого і зрозумілого плану з підвищення проценту оплачених поїздок. З чітким графіком і санкціями щодо відповідалоьних осіб за його невиконання.Плюс, вважаю абсолютно доречним чітко прописати в докуметах пастрансу: - на скільки підвищиться зарплатня робітників; - на скільки збільшиться фінансування обслуговування рухомого складу

Не враховано

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій за посиланням .

Пропозиція щодо посилення контролю за сплатою проїзду є слушною та буде направлена за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

95

Василь Гелетуха 24.05.2018:

Керівництву громадського транспорту треба менше красти.

Не враховано

Питання не стосується змісту розпорядження.

96

Володимир Домашенко 24.05.2018:

Оприлюднити кошториси всіх організацій громадського транспорту. Виявити шляхи розкрадання і не цільового використання громадських коштів. 

Розглянути питання переходу до фінансування громадського транспорту коштом міського бюджету. Не одноразово посадовцями Київпастрансу було озвучено цифру понад 60% перевезень пільговики. 

Зробити ревізію витрат на обладнання турнікетів на лініях швидкісного трамваю, які в зимовий період здебільшого не працюють. Для їх роботи виготовлено спеціальні талони і без будь, якого повідомлення обмежено використання разових квитків Київпастрансу.
Якщо витрати перевищують доходи, то за то має бути відповідальність.
Регулярне збільшення вартості послуг каже лише про неефективне використання громадських ресурсів. За то має бути відповідальність.
Не зайве питання куди йде чорний потік готівки від потоків пасажирів на так званих маршрутках і де громадський транспорт?

Не враховано

З результаттами незалежного аудита щодо фінансової звітності комунальних підприємств транспорту можна ознайомитись за посиланнями:

КП «Київпастранс» 

КП «Київський метрополітен» 

Питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

97

Олег Івашко 25.05.2018:

Обмежетись вартістю проїзду 6 грн за разову поїздку.

Не враховано

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Оскільки різниця в тарифах повинна бути відшкодована за рахунок міського бюджету, збільшення тарифів лише до 6,00 грн. потребує додаткових бюджетних асигнувань, що на сьогодні не є доцільним.

98

Андрій Романченко 25.05.2018:  

Коли вже всім стане зрозуміло що щоб транспорт не був збитковим потрібно щоб за проїзд сплачували всі пасажири. А пільги треба давати у грошах. Заходиш у комунальній транспорт платять тільки 5 % а всі інші пільговіки. З таким підходом скоро будемо сплачувати як у таксі. Якщо будуть сплачувати всі то вважаю і ціна може бути достатньо низькою.

Не враховано

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Пропозиція щодо посилення контролю за сплатою проїзду є слушною та буде направлена за належністю для врахування в подальшій роботі щодо надання транспортних послуг.

99

Григорій Янченко 25.05.2018:

Провести незалежний аудит доходів та видатків.

Не враховано

Питання не стосується змісту проекту розпорядження.

З результатами незалежного аудитущодо фінансової звітності комунальних підприємств транспорту можна ознайомитись за посиланнями:

КП «Київпастранс» 

КП «Київський метрополітен» .

Також, в установленому порядку на підприємствах транспорту періодично проводяться перевірки Державною аудиторською службою України та Департаментом внутрішнього фінансового контролю та аудиту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

100

Світлана Мельник 25.05.2018:

Забезпечити повну монетизацію пільг, після чого через рік провести незалежний аудит діяльності міських перевізників, на основі якого сформувати рекомендації!

Не враховано

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

З результатами незалежного аудиту щодо фінансової звітності комунальних підприємств транспорту можна ознайомитись за посиланнями:

КП «Київпастранс» 

КП «Київський метрополітен» 

101

Yriy Kravets 26.05.2018:

Проїзд для школярів і студентів безкоштовний для інших громадян 1 гривня

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.1999 № 541 вартість проїзних квитків для студентів встановлюється на рівні 50% вартості квитка для громадян. Право на безоплатний проїзд учнів загальноосвітних навчальних закладів визначено  рішенням Київради від 03.03.2016 № 116/116.

102

Михайло Терницький 26.05.2018:

Затвердити тарифи як у європєйських крїнах - проїздні для постійних користувачів - з меншою вартістю поїздки а для тих кому потрібний разовий/денний/тижневий квиток зробити проїзд дорожче.
В Празі наприклад можна придбати картку на рік безлімітних поїздок лише за 3650 крон (1 крона=1гривня) тобто виходить, що для таких пасажирів день БЕЗЛІМІТНИХ поїздок (навіть нічних) коштує лише 10 крон!
Друга моя примітка після якої можна подавати документ на обговорення - це повна чи себто тотальна відмова від маршруток!!!!
Повністю підтримую позицію Олексій Токаревський:
1) Запровадження єдиного електронного квитка на всі види транспорту;
2) Введення разового квитка на час поїздки (з точки А в точку В, незалежно від виду транспорту та кількості пересадок) з терміном дії 90 або 120 хвилин.
3) Запровадження адекватної системи проїзних квитків, при якій пасажирам буде вигідно їх використовувати. Це можливо зробити наступним чином:
- запровадження проїзних, що діють в усьому транспорті, а не в конкретному його виді. Це загальноприйнята практика в усіх європейських країнах. Якщо людині підходить, скажімо, автобус та тролейбус, вона не повинна чекати саме тролейбуса - це нонсенс. - запровадження квартальних та річних проїзних з вигідними цінами. Приклад - Відень, де річний проїзний коштує з розрахунку 1 євро на день (тоді як разовий проїзд - 2.40 євро). - встановлення адекватних та вигідних пасажирам цін на проїзні. При ціні проїзду 8 гривень, місячний проїзний на весь транспорт повинен коштувати не більше 300 грн., квартальний - 800 грн., річний - 3000 грн. Це знову-таки загальноприйнята практика в європейських країнах, де влада дбає про пасажирів. (Приклад - Варшава. Разовий квиток - близько 1 євро. Місячний проїзний - менше 30 євро). В ідеалі, цей проїзний повинен діяти і в маршрутних таксі;
- проїзні не повинні обмежувати кількість поїздок. Пасажир повинен обирати, що йому вигідніше - картка на кількість поїздок або проїзний. 

Наведена в додатку до розпорядження ціна на місячний проїзний - 1300 грн. - це повний нонсенс, абсолютно нічим і ніяк не обгрунтований. Це дорожче, ніж в багатьох європейських країнах (причому не тільки східноєвропейських).

4) Відміна пільг для всіх категорій пасажирів. Надання адресної допомоги пільговим категоріям, або введення пільгових тарифів - скажімо 3-4 грн. при вартості проїзду 8 грн (або 1.5 - 2 грн при нинішніх тарифах). Це знову-таки практикується в усіх європейських країнах.

5) Запровадження більш жорсткого контролю оплати проїзду (але лише після виконання попередніх пунктів).

Особливо звертаю увагу:

1) однозначно спочатку -- монетизація пільг і

впровадження єдиного електронного квитка, і лише опісля - перегляд цін (не варто перекладати фінансування на плечі тих, хто і так справно платить податки - це демонструє некомпетентнисть і непрофессіоналізм органів місцевого самоврядування).

2) зараз маршрутки їздять з ціною від 3 до 7 грн., і це є рентабельним, так чому ж «нерентабельними» є громадський транспорт (трамвай-тролейбус-автобус) з ціною 4 грн. при неспівставній з маршрутками кількості пасажирів???!!! Відповідь одна – сплачують за проїзд в громадському транспорті максимум 10% пасажирів (інші 90% - це пільговики та зайці). Не повинно бути жодних бескоштовних пільговиків – ТІЛЬКИ МОНЕТИЗАЦІЯ (в т.ч. пенсіонерам, АТОшникам) або пільгові електронні проїзні (для студентів, школярів).
3) Спочатку необхідно визначити фактичний пасажиропотік (в т.ч. проаналізувати кількість пільговиків в реальному обсягу пасажирів), а лише після цього замовити у міжнародно визнаній консалтинговій компанії (визначити таку компанію на конкурсній основі) провести розрахунок економічно обгрунтованих цін на проїзд. Підвищення тарифів - тільки після повного обліку пасажирів та відсутності готівкових розрахунків (впровадження е-квитка).

4) Ввести загальний безлімітний проїздний (місячний, квартальний, річний). Чим більший термін – тим менша ціна однієї поїздки. Пасажира не повинно турбувати, автобус це чи тролейбус: має бути один проїзний на всі (хоча б наземні) види транспорту, в тому числі і маршрутки.

5) Забезпечити належні умови перевезення пасажирів - взимку багато тролейбусів і трамваїв не опалюються взагалі, а літом в 30 градусну жару можна і свідомість втратити, а якщо в деякому транспорті (більш новіший) і є кондиціонери, то їх не включають

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці  - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів. Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими не визначений механізм формування вартості разового квитка на визначений час поїздки та передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

Також, діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками.  У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету.

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Враховуючи це, пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості є слушними і можуть бути реалізовані після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію АСОП в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва в робочому режимі.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

103

Анатолий Степневский 

26.05.2018:

Предложение - когда в Киеве заменят бесплатный проезд для пенсионеров монетизацией, просьба для пенсионеров в этом случае на сумму монетизации выпустить проездной на все виды транспорта , т.к приходится 3 видами транспорта ездить нянчить внуков , маршрутки не по карману уже сейчас

Не враховано

На сьогодні проїзд пільгових категорій громадян залишається безоплатним.

Пропозиції щодо розширення гами проїзних квитків та зменшення їх вартості для пенсіонерів можуть бути реалізовані лише після запровадження монетизації пільгового проїзду.

104

Ігор Шрамко 26.05.2018:

Соглашаюсь, но с условием реализации проекта

 монетизации льгот.

Льготные средства должен давать льготникам город. Все это наполнит бюджеты предприятий-перевозчиков и даст возможность реализовать то, что было указано в проекте распоряжения (повышение з/п работникам, обновление парка, ремонты эскалаторов, вагонов и тп.)

Не враховано

На сьогодні проїзд пільгових категорій громадян залишається безоплатним.

Відповідно до Порядків тарифи на перевезення пасажирів формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

105

Людмила  Дубінська 

26.05.2018:

Я пропоную нарешті залишити містян у спокої і перестати їх грабувати. НЕ закупайте вагони "по схємі", закупайте вагони по справжній ціні в Україні. Припинить кожен рік робити окозамилюваний ремонт доріг, коли весною асфальт сходить разом зі снігом - зробіть один раз ремонт на 7-8 років за ті ж гроші, що й окозамилюваний. І дайте вже нарешті жити, їздити і дихати повітрям парків, а не спеченого бетону. Дістали.

Не враховано

Питання не стосуються змісту проекту розпорядження.

106

Володимир Степаненко

 27.05.2018:

Вважаю, що заплановане підвищення тарифів в громадському транспорті до 8 грн свідчить не про економічну доцільність, а чималу долю корупційної складової. Пропоную прив’язати розмір тарифів до мінімальної зарплати.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Для зменшення витрат на оплату проїзду у міському транспорті пропонуємо скористатися проїзними квитками, які містять суттєві знижки.

107

Евген Ремонтников 27.05.2018:

 для початку потрібно почути відповідь мера щодо схем з Фуксом, а тоді детальне обгрунтування тарифів побачити. наразі підвищення необгрунтоване.

Не враховано

 

З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифів на перевезення пасажирів можна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за посиланням 

108

Марина Кураса 27.05.2018:

максимум можете поднять на 15 процентов а не на 100

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці  - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

109

Валерий Вербицкий 27.05.2018:

Мне интересно, кто Кличка так подставляет. Неужели он думает,что после таких манипуляций он переизберётся еще куда-то хоть раз.До каких пор будет это издевательство над людьми?!! Где отчёт о потраченных деньгах с прошлого повышения?! С чего взялась цифра 8,а не 80?! Почему не говорится о том,что метрополитен,из-за бездарного управления должен 1.8 миллиардов гривен долга,по решению суда,за 100 вагонов метро.И не является ли этот долг истинной причиной очередного хотения киевских властей повысить плату за проезд?!!!!! А что бы это все замаскировать,то повышение происходит на всем транспорте столицы.Как говорилось в новостях ранее,Кличко и К даже к президенту и правительству обращались за помощью в решении вопроса с долгом,на что им дали понять что это их проблема.И вот эти упыри решили свои проблемы переложить на жителей и гостей столицы путём повышения платы за проезд.Почему не сделать БЕСПЛАТНЫЙ проезд как в Таллине,почему у них не перенять опыт управления городом и коммунальным транспортом?!!!!! И самое интересное,что зависит от этих общественных слушаний о и обсуждений.Как показывает статистика на этом сайте народ ПРОТИВ!!!! Я присоединяюсь ко всем,кто против повышения цен на проезд!!!!!

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Формування тарифів на перевезення пасажирівздійснюється відповідно до Порядків, затверджених на державному рівні, згідно з якими витрати по договору на фінансові лізингові послуги не враховуються при формуванні тарифів. З детальним економічним обґрунтуванням підвищення тарифівна перевезення пасажирівможна ознайомитись на офіційному сайті Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за посиланням .

110

Олена Татуріна 28.05.2018:

Залишити тариф на існуючому рівні

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозолить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

111

Walera Rud 29.05.2018:

Громадський транспорт повинен бути дотаційним.Пільговики їздять безкоштовно,а платити за це пропонують всім іншим.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Формування тарифів на перевезення пасажирівздійснюється відповідно до Порядків, якими передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

112

Олег Филонич 29.05.2018:

Установить тариф на проезд в общественном транспорте-2 грн.И ПРЕКРАТИТЕ ВОРОВАТЬ!

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни  і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

113

Олексій Майоренко 29.05.2018:

Пропоную встановити вартість місячного проїздного квитка на один вид транспорта в розмірі 350 грн. Так як вартість однієї поїздки збільшується з 4 грн до 8 грн. то вартість місячного прїздного квитка мала-б складади близько 340 грн. В іншому разі місячні проїздні квитки по 390 грн вважаю недоцільними (вигідніше купувати пачку разових проїздних квитків)

Не враховано

Діючим законодавством не визначений механізм формування вартості проїзних квитків зі знижками. У зв’язку з цим збитки підприємств транспорту, що виникають внаслідок надання знижок при встановленні вартості проїзних квитків, компенсуються за рахунок місцевого бюджету. До того ж кількість поїздок в проїзних квитках на наземні види транспорту залишається необмеженою.

114

Ірина Хибник 29.05.2018:

Доки не буде підвищена зарплатня, тарифи не можна підвищувати.

Не враховано

За даними Державної служби статистики України середня заробітна плата в м. Києві у січні 2015 року становила 5 385 грн, у квітні 2017 року - 10 558 грн, а у квітні 2018 року – 13 150 грн.

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці –

 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

115

Руслан Лихацький 29.05.2018:

Я згоден,за умови що всі повинні сплачувати за проїзд, включаючи пільговиків. Пільговикам виділяти кошти на проїзд (ну скажімо на 30 поїздок на місяць - 240 грн), тобто монетизувати всі пільги, а не перерозподілювати державну компенсацію в кишені. Хто знає скьльки пільговиків їздить в транспорті. Ніхто. Я заходжу в автобус чи тролейбус, при цьому за проїзд сплачують людей 20 з всього салону, я в тому числі. Всі інші пільговики. Так хоч до 50 гривень підвищуйте ціну - ніколи не вистачить покрити видатки.

Необхідно монетизувати пільги і ввести нормальний сервіс по сплаті за проїзд. Чому я повинен бігти через весь салон до водія купувати талон на проїзд. Де єдиний квиток?

Не враховано

Відповідно до Порядків тарифи на перевезення пасажирів формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, в столиці триває робота з впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП) в комунальному транспорті, зокрема, здійснюються заходи з модернізації існуючих в КП «Київпастранс» елементів АСОП у швидкісному трамваї, міській електричці, фунікулері, встановлення нових технічних засобів АСОП у рухомому складі наземного комунального транспорту, продовжується процес модернізації існуючої системи оплати проїзду КП «Київський метрополітен» з метою інтеграції з новою АСОП. Тестовий запуск АСОП на вибіркових маршрутах наземного транспорту планується до кінця 2018 року.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

116

Ірина Супрун 30.05.2018:

Подвысить цены за проезд - это логично и актуально. Но есть один вопрос. Вы видели в каком состоянии находится та же Городская Электричка! За, что мы будем платить 8 грн за проезд? Так же она постоянно опаздывает или приезжает ранее по времени, не придерживается графика!

А в каком состоянии Маршрутки! Иногда думаешь, доедешь домой или нет, а то мало ли колесо отвалится или просто сломается среди дороги.

Скоростной трамвай на Борщаговке - да, молодцы сделали, и то до сих пор остановки не все отремонтированы, и не заменены все вагоны. Вы можете повышать тариф за проезд, но и соответственно сервис должен быть. 
А то получается, Вы говорите у нас самые низкие цены на проезд в Европе, но при этом не учитываете состояние транспорта и уровень дохода граждан, а так же самой страны. 
Есть же люди которые пользуются несколькими видами транспорта. Даже я пользуюсь двумя транспортами, потому что А - это быстрее, и Б - удобнее. Но теперь это будет обходится мне в месяц в хорошую сумму , и я начну думать над тем как бы сэкономить. 
так вот уважаемые КМДА, перед тем как повышать тариф, ты обновите транспорт, сделайте остановки, а потом уж говорите о повышении тарифов.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Довідково: протягом 2015 – 2017 років придбано 233 одиниці транспортних засобів, в тому числі 88 тролейбусів, 45 трамвайних вагонів, 100 автобусів. У 2018 році планується придбання ще 98 одиниць транспортних засобів, в тому числі 36 тролейбусів, 22 трамвайних вагонів, 40 автобусів.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

117

Дарья Макарчук 30.05.2018:

Сделать проезд для киевлян бесплатным. Предложить Петру Порошенко оплатить проезд киевлянами на весь срок его будущего президентства, если он хочет чтобы заинего хоть какой-то идиот проголосовал.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

118

Світлана Бойко 30.05.2018:

Провести міжнародний аудит господарчої діяльності Київпастрансу та Київського метрополітену і тільки потім пропонувати зміни до вартості проїзду у міському пасажирському транспорті. В бюджеті міста запланувати статтю видатків на покриття перевезень пільговиків з відповідною монетизацією кожній особі.

Не враховано

З результатами незалежного аудиту щодо фінансової звітності комунальних підприємств транспорту можна ознайомитись за посиланнями:

КП «Київпастранс» 

КП «Київський метрополітен» .

Відповідно до Порядків тарифи на перевезення пасажирів формуються виходячи із планових економічно обґрунтованих витрат та загального обсягу перевезення пасажирів (платних і безоплатних). Таким чином, скасування пільгового проїзду або його монетизація не впливатиме на розміри тарифів на перевезення за якими сплачуватиме платний пасажир.

119

Ірина Акименко 31.05.2018:

Категорически не согласна с проектом. Стоимость проезда 8 грн не соответствует предоставляемому сервису. Каждое утро превращается в лотерею (доедешь вовремя на работу или нет) в попытках влезть в уже забитый битком транспорт, которые больше напоминают взятие вражеской крепости. 
1) Необходимо увеличить количество транспорта на маршрутах, 
2) в часы-пик пускать длинные троллейбусы, следить за соблюдением интервала движения (часто едет два троллейбуса по одному маршруту с интервалом 2 минуты, а третьего приходится ждать 20-30 минут),
3) ввести единый электронный билет на весь транспорт (наземный и подземный, в том числе маршрутные такси), который будет действовать в течение часа,
4) улучшить качество и комфорт перевозки (в троллейбусах часто закрыты окна, ручки выломаны, а водитель отказывается включать кондиционер, при этом в салоне +30).

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

120

Михайло Бучак 31.05.2018:

1. Керівництву КП "Київпастранс" та КП "Київський метрополітен" - припинити КРАСТИ!
2. Голові КМДА - дослідити досвід управління містом в містах, де проїзд безкоштовний.
3. Зробити проїзд в міському транспорті БЕЗКОШТОВНИМ для всіх громадян, внести відповідні зміни в законодавчу базу. 
4. Лише при дотриманні цих вимог В. В. Кличко може хоча б СПОДІВАТИСЬ на своє повторне обрання!

ВИКОНАВЧИЙ ОРГАН КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ  (КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ) РОЗПОРЯДЖЕННЯ проект Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху Відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про ціни і ціноутворення», статей 8, 14 Закону України «Про міський електричний транспорт», статей 5, 10 та 11Закону України «Про автомобільний транспорт», постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року № 731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів влади»,наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 05 березня 2007 року № 191 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (метрополітену)», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 березня 2007 року за № 276/13543, наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 17 листопада 2009 року № 1175 «Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 листопада 2009 року за № 1146/17162,наказу Міністерства інфраструктури України від 25 листопада 2013 року № 940 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (трамвай, тролейбус)»,зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 листопада 2013 року за № 2035/24567, рішення Київської міської ради від 08 жовтня 2015 року № 125/2028 «Про встановлення повноважень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо регулювання цін (тарифів) на соціально значущі послуги автомобільного транспорту»:
1. Встановити тарифи на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері, який працює у звичайному режимі руху, що додаються.
2. Встановити вартість разового квитка на перевезення міською електричкою, яка працює у звичайному режимі руху, в розмірі 4,00 грн.
3. Встановити вартість проїзних квитків у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці, який працює у звичайному режимі руху,що додаються.
4. Встановити вартість проїзних квитків уміському пасажирському транспорті – метрополітені, що використовуються змоменту активації, що додаються.
5. Встановити заставну вартість безконтактної картки з відновлюваним ресурсом в розмірі 8,00 грн.

6. Кількість поїздок, яку може бути одноразово придбано на безконтактну картку з відновлюваним ресурсом, не може перевищувати 50 одиниць. Загальна кількість поїздок, яку може бути придбано на безконтактну картку з відновлюваним ресурсом, не може перевищувати 100 одиниць.
7. Термін дії безконтактної картки з відновлюваним ресурсом становить 12 місяців з дати останнього використання. Вартість невикористаних поїздок, що залишилися на безконтактній картціз відновлюваним ресурсом, термін дії якої закінчився, не повертається.
8. Проїзд пільгових категорій громадян здійснюється відповідно до вимог законодавства України.
9. Запровадити мораторій на підвищення вартості проїзду в громадському транспорті м. Києва строком на 5 років. 
10. Провести відкритий аудит результатів фінансово-господарської діяльності КП "Київпастранс" та КП "Київський метрополітен" із залученням незалежних зовнішніх аудиторів, представників правоохоронних органів, представників ЗМІ та громадськості. В процесі аудиту проаналізувати витрати коштів, отриманих КП "Київпастранс" та КП "Київський метрополітен" від розміщення реклами на території станцій, зупинок та всередині та ззовні рухомого складу, і обгрунтувати нарахування премій керівництву КП "Київпастранс" та КП "Київський метрополітен" за останні 5 років, враховуючи постійну "збитковість" даних підприємств. Проаналізувати відповідність матеріального становища керівництва КП "Київпастранс" та КП "Київський метрополітен" їхнім офіційним доходам, у випадку виявлення невідповідностей ініціювати процедуру звільнення із займаних посад та відкриття кримінальних справ. 
11. Це розпорядження набирає чинності з 14 липня 2018 року.

12. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов’язків.
Голова В. Кличко

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробнитцво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Відповідно до чинного договору, укладеного КП "Київський метрополітен" за процедурою відкритих торгів, вартість придбання безконтактної картки становить 15,06 грн. У разі, якщо споживач бажає повернути картку, КП "Київський метрополітен" повинен виплатити її заставну вартість.

Відповідно до рішень Київської міської ради від 22.09.2011 № 37/6253 та від 22.12.2015 № 61/61, з 1 березня 2016 року і до сьогоднішнього часу кошти від розміщення реклами на транспорті комунальної власності до підприємств транспорта не надходять.

 

121

Юлія Туз 31.05.2018:

Добрий день! Якщо вже й підіймати плату за проїзд, то люди мають бачити за що вони платять. Відремонтуйте трамваї, щоб в них можна було їздити і не хвилюватися за своє здоров‘я (якщо під час ходу триваю двері самі відчиняються). Ще не створені ті умови, за які можна було б платити 8 гривень.Також, чому не зробити щоб вартість проїзду залежала від кількості зупинок, адже деякі люди за дві проїхані зупинки мають платити так само, як людина яка їде від початкової до кінцевої зупинки.Дякую

Не враховано

Підвищення якості надання послуг неможливе без наявності достатніх обігових коштів. Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, якими не визначений механізм формування вартості разового квитка на визначену відстань поїздки.

Таким чином, пропозиція щодо встанавлення розмірів тарифів в залежності від дальності поїздки  може бути реалізована після внесення відповідних змін до діючого законодавства та після введення в дію автоматизованої системи оплати проїзду  в міському комунальному пасажирському транспорті міста Києва.

122

Дар'я Нікуліна 01.06.2018:

Це моя друга спроба. Під час збереження першої несподівано перестав працювати сайт.
Так от про що я: нехай перед підняттям тарифів порівняють (у % співвідношенні) рівень доходу людини у Європі та її витрати на громадський транспорт. Ціни там дійсно високі, у порівнянні з нашими, АЛЕ НІХТО НІЧОГО НЕ КАЖЕ ПРО ЇХНІ ЗП, ЯКІ НАБАГАТО ВИЩІ. 
Також у Німеччині планують за кілька років зробити ВЕСЬ громадський транспорт АБСОЛЮТНО безкоштовним!!! Перед підняттям ціни на проїзд треба враховувати фінансове становище громадян. Це підняття ціни призведе лише до того, що люди просто перестануть (а більшість навіть не зможе) оплачувати проїзд.

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

Для зменшення витрат на оплату проїзду у міському транспорті пропонуємо скористатися проїзними квитками, які містять суттєві знижки.

123

Наталия Максимова 01.06.2018:

Умови перевезення повинні бути людські, навіть у годину пік транспорт не повинен бути переповнений. А для цього необхідно розвантажити транспортну систему міста - коли буде запропоновано такий проект, деталізований, тоді можливо буде обговорювання варіантів ціноутворення.З повагою

Не враховано

Підвищення якості надання послуг неможливе без наявності достатніх обігових коштів.

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці - 15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів. 

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

124

Лариса Карпова 01.06.2018:

переобрати мера

Не враховано

Пропозиція не стосується змісту  проекту розпорядження.

125

Ирина Кордан 01.06.2018:

отвратительно загонять людей в нищету, а теперь, чтоб даже и не ездить перестали вообще Постройте за 4 года правления что-то в Киеве, а не только цены повышаете и мафы рушите , озера и парки уничтожать и делать вид, что от вас ничего не зависит Зачем вы тогда нужны????

Не враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обгрунтованими.

Економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів, який покриває витрати з надання цих послуг та забезпечує технічний розвиток підприємства, становить: у метрополітені - 8,27 грн, у наземних видах транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер) - 8,77 грн, у міській електричці -  15,47 грн.

Підвищення тарифів до запропонованого рівня дозволить зменшити дотації з міського бюджету, оскільки відповідно до законодавства уповноважений орган, який встановлює тарифи на рівні, який не покриває витрат, пов’язаних з наданням послуг, зобов’язаний відшкодувати суб’єктам господарювання збитки за рахунок бюджетних коштів.

 Для зменшення витрат на оплату проїзду у міському транспорті пропонуємо скористатися проїзними квитками, які містять суттєві знижки

Інші питання не стосуютсья змісту проекту розпорядження.

126

Яна Ч 02.06.2018:

Потрібно нарешті перестати красти гроші і боротися з тими, хто їздіть "зайцем"! Тому що на скільки б проїзд не дорожчав, ми все одно їздимо в старих трамваях і тролейбусах, в автобусах, в яких холодно взимку та жарко влітку. Кто не платив 4 гривні, тому що "йому одну зупинку", той не буде платити і 8 грн. Чому ті, хто оплачують проїзд, мають платити за тих, хто платити не хоче і хто краде? Чому у вихідний день транспорту не дочекатись??? Чому ці напіврозвалені маршрутки досі їздять по місту і порушують правила дорожнього руху?

Не враховано

Протягом 2015 – 2017 років придбано 233 одиниці транспортних засобів, в тому числі 88 тролейбусів, 45 трамвайних вагонів, 100 автобусів. У 2018 році планується придбання ще 98 одиниць транспортних засобів, в тому числі 36 тролейбусів, 22 трамвайних вагонів, 40 автобусів.

Інші питання не стосуються змісту проекту розпорядження та будуть направлені за належністю для врахування в подальшій роботі щодо організації транспортного обслуговування.

 

127

Анатолій Гавриш 03.06.2018:

1. перестати красти.

2. відрізати хвоста по саму шию тим, хте не перестав.

p.s. у 90-х я досить довго їздив зайцем. потім моє фінансове становище стало дозволяти купувати проїздні квитки на всі види транспорту. поки ще також дозволяє - але вже тільки на 2, щоб до роботи й назад, - іншими намагаюсь не користуватись. і вже подумую, що пора знову ставати зайцем. і серед моїх знайомих таких багато.

Не враховано

Пропозиції не стосуються змісту проекту розпорядження.

128

Віктор Хотемський 03.06.2018:

прекратить инфляцрннре бешенство и провести радикальное соеращение упраяющего персонала и комплексную проверку силами нацполиции и проекратуры финансово хоздеятельности киевпастранса ив других монопольных образований жкх в том числе!!!

Не враховано

Пропозиції не стосуються змісту проекту розпорядження.

129

Олександр Кашевський 03.06.2018:

1.НЕ ВСТАНОВЛЮВАТИ нові тарифи на проїзд у наземному транспорті та міській електричці.

Причина:

"Київпастранс" НЕ НАДАВ РОЗРАХУНКІВ ні наявного ні прогнозного ТАРИФУ.

Також в економічних обгрунтуваннях "Київпастранс" продемонстрував патологічну схильність до завищення прогнозних витрат та заниження доходів (2017р.)

В 2018 "Київпастранс" завищенними плановими витратами обгрунтовує необхідність підвищення тарифу на загальному рівні.

Якщо вилікуватися від патології і врахувати фактичні цифри, то підвищення витрат у 109.6% (2018 план відносно 2017 план) ніяк не обгрунтовує підвищення тарифу у 200%.

ЦІЛКОМ ВПЕВНЕНО -НІ!

2.ВСТАНОВИТИ нові тарифи на проїзд у метрополітені.

Тут у наданому документі більш-менш усе зрозуміло.

Частково враховано

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими, тобто відшкодовувати витрати на виробництво товару або надання послуги та забезпечувати прибуток.

Формування тарифів на перевезення пасажирів здійснюється відповідно до Порядків, що затверджені на державному рівні, якими передбачено, що тарифи на перевезення формуються виходячи з річного плану надання послуг з перевезення пасажирів та економічно обґрунтованих планових витрат, розрахованих на підставі державних і галузевих нормативів використання матеріальних та паливно-енергетичних ресурсів, норм і розцінок з оплати праці, нормативів витрат з управління і обслуговування виробництва та планового прибутку.

В місті Києві останнє підвищення тарифів на послуги з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом, який працює у звичайному режимі руху до економічно обґрунтованого розміру відбулось у лютому 2015 року.

У зв’язку з суттєвим зростанням окремих складових тарифів внаслідок причин незалежних від підприємств транспорту, а саме - підвищення мінімальної заробітної плати та тарифів на електроенергію, у липні 2017 року тарифи на перевезення були підвищенні лише на 1 грн, що забезпечило покриття витрат підприємств транспорту на заробітну плату та частково - на електроенергію. Інші складові тарифів не переглядалися та залишилися на рівні 2015 року.

Економічно обґрунтований тарифна послуги з перевезення пасажирів наземними видами транспорту (автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер), який працює у звичайному режимі руху, який у 2018 році покриває витрати  КП «Київпастранс» на надання цих послуг та забезпечує оновлення рухомого складу трамваїв, тролейбусів, становить 8,77 грн, на послуги з перевезення пасажирів міською електричкою 15,47 грн.

 


Усі пропозиції та зауваження, що надійшли під час обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) і не стосуються його змісту, направлені за належністю до Департаменту транспортної інфраструктури, Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, Департаменту соціальної політики, КП «Київський метрополітен» та КП «Київпастранс» для відповідного реагування та врахування в роботі в межах повноважень.  

5. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

За результатами проведеного громадського обговорення та з урахуванням показників, що склалися в економіці країни, з метою забезпечення беззбиткової діяльності підприємств транспортупо наданнюпослуг з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом, який працює у звичайному режиму руху,проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху» буде видано в редакції, яку запропоновано для обговорення.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.