КМДА Київська міська державна адміністрація


21 травня 2018

Повідомлення про проведення громадського обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) «Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення міста Києва»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент житлово-комунальної інфраструктури.

 

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення міста Києва» розроблено відповідно до статті 13-1 Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення» та з урахуванням вимог правил приймання стічних вод та порядку визначення розміру  плати, що справляється за понаднормативні скиди стічних вод до систем централізованого водовідведення, затверджених центральним органом виконавчої влади.

Метою проекту розпорядження є виконання вимог Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення» шляхом затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення міста Києва та недопущення забруднення навколишнього природного середовища внаслідок неупорядкованого відведення стічних вод від промислових підприємств та об’єктів господарської діяльності. 

 

3. Альтернативні варіанти вирішення питання:

- схвалення громадськістю проекту акта без зауважень;

- схвалення громадськістю проекту акта із урахуванням отриманих пропозицій та зауважень

 

4. Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія прийнятого рішення:

- суб'єкти господарювання, які надають послуги з централізованого водовідведення (відведення та/або очищення стічних вод);

- юридичні особи незалежно від форм власності та відомчої належності, фізичні особи-підприємці,  на фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність і взяті на облік як самозайняті особи у контролюючих органах згідно з Податковим кодексом України, які мають у власності, на балансі або володіють, користуються чи розпоряджаються об'єктами, що скидають стічні води до систем централізованого водовідведення або безпосередньо на каналізаційні очисні споруди міста Києва.

 

5. Можливі наслідки приведення в життя кожного альтернативного рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін: 

- виконання зобов'язань та реалізації прав учасників правовідносин у сфері централізованого водовідведення, реалізація принципів державної політики щодо додержання єдиних правил, норм і стандартів усіма суб'єктами відносин у сфері питного водопостачання та водовідведення;

- встановлення споживачам нормативів скиду стічних вод, спрямовані на запобігання порушень у роботі мереж і споруд каналізації, підвищення ефективності роботи цих споруд і безпеки їх експлуатації та забезпечення охорони навколишнього природного середовища від забруднення скидами стічних вод споживачами;

 

6. Спосіб забезпечення участі в обговоренні представників визначених соціальних груп населення та заінтересованих сторін:  

- публікація проекту акта у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації www.kievcity.gov.ua у розділі «Е-МІСТО» - «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів».

 

7. Термін проведення громадського обговорення: 

З 25 травня 2018 року до 25 червня 2018 року.

 

8. Форма громадського обговорення:

Електронні консультації

 

9.Подання пропозицій і зауважень за формою: 

До 26 червня 2018 року прохання подати відповідні пропозиції або зауваження

Прізвище

_____________________________________________________________

Ім’я

_____________________________________________________________

По батькові

____________________________________________________________

Тел./факс/ e-mail

_____________________________________________________________

Пропозиції

_____________________________________________________________

 

10. Адреса подання пропозицій і зауважень, що винесене на громадське обговорення: 

У письмовому вигляді за адресою: 01001, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 15-а Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), тел. (044)279-29-21 або на електронну адресу [email protected] .ua;

 

11. Прізвище, ім'я, по батькові відповідальної особи: 

тел. (044) 278 43 05, Крилов Максим Сергійович, начальник відділу водопровідно-каналізаційного господарства управління з питань енергозбереження, паливно-енергетичного комплексу та у сфері питної води Департаменту житлово-комунальної інфраструктури.

 

12. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення: 

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації у розділі «Консультації з громадськістю» не пізніше, ніж за два тижні після закінчення обговорення.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.