КМДА Київська міська державна адміністрація


9 лютого 2015

Звіт про проведене громадське обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Про проведення ярмарків у місті Києві"

1. Орган виконавчої влади, який проводив обговорення :

Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);

 

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про проведення ярмарків у місті Києві»;

 

3. Інформація про осіб, що взяли участь у обговоренні:

Мешканці міста Києва - відвідувачі офіційного інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації, зокрема:

- Безбах Володимир

- Дубровка Кароліна

- Кобець Юрій

- Левицька Марина

- Майстренко Олена

- Морозова Ірина

- Самар Вадим

- Семенюк Валерій

 

4. Інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення:

з/п

Пропозиція

Результат

Підстава

неврахування

1

2

3

4

1

К примеру по улице Голосеевская, ГАИ перекрывает движение  непосредственно перед ярмаркой, а необходимо предупреждать участников дорожного движения заранее, в начале улици. Это вносит неудобства, так как приходиться   ехать долго в объезд, а зная перекрытии заранее, можно выбирать другой путь. Поэтому необходимо сделать так, чтобы или сотрудники ГАИ или временные дорожные знаки предупреждали об этом водителей заранее, а не ставили перед фактом, что дорога перекрыта, и вот он ярмарок.

Враховано, п.п. 4.7 пункту 4 проекту

 

2

Доповнити п 1:

1.1. у вихідні, щоп'ятниці, передсвяткові та святкові дні ярмарків із продажу  сільськогосподарської продукції,      її переробки, плодоовочевих товарів, борошна, круп, макаронних виробів тощо (далі -сільськогосподарські ярмарки). Далі за текстом: «Метою цього доповнення є збереження роботи ярмарку по вул. Ризька 1,       щоп'ятниці та у передсвяткові дні».

Не враховано

За інформацією Управління ДАІ ГУ

МВС України в м.Києві перекриття вулиць міста в будні дні (п'ятницю) створює незручності для водіїв

3

Досить з нас цих ярмарок вже! Скільки можна щомісяця робити           ярмарки в Деснянському районі, перекриваючи проїзну частину половини вул. Закревського?! Досить перекривати дороги!

Не враховано

Відсутні конкретні пропозиції

4

Доповнити п.4 або 6: не включати до переліку адрес для проведення ярмарків вулиці (частини вулиць), будинки на яких мають лише один під'їзд і проведення ярмарку перекриє цей    під'їзд для аварійних служб,     швидкої допомоги, тощо, та унеможливить користування автотранспортом мешканців даних будинків.

Враховано, буде враховуватись під час опрацювання адрес проведення ярмарків

 

5

Торгівельна активність зависока на площах і вулицях Києва. Пропоную організовувати періодичні ярмарки винятково за рахунок площ, що звільнені від МАФів, яток, кіосків, наметів тощо. Не біля станцій метрополітену чи інших    транспортних вузлів, враховуючи місця для парковки та     інтереси     людей, що проживають поруч.

Враховано, буде враховуватись під час опрацювання адрес проведення ярмарків

 

6

Хоч деколи, хоч інколи ми, жителі      мікрорайону, що пролягає       праворуч від пр.Бажана просимо робити ярмарки у Дарницькому районі на широкій тротуарній частині вздовж пр. Бажана, навпроти буд. 24/1 (там колись робились ярмарки, але дуже давно). Ми були би вдячні за організацію таких ярмарків хоч раз- два на рік - на початку на наприкінці осені.

Враховано, запропоновано Дарницький районній в

місті Києві державній адміністрації проводити сільськогосподарську ярмарку за цією адресою

 

7

викласти у наступній редакції:

9. Просити Головне управління ветеринарної медицини в місті Києві та Головне управління Держсанепідслужби у м. Києві організувати постійний контроль за якістю харчових продуктів,   напоїв, продукції рослинного     та тваринного походження,  яка реалізується під         час проведення сільськогосподарських, постійно діючих, сезонних та спеціалізованих    ярмарків у місті  Києві,  а  також інших товарів,          продаж та виготовлення яких регламентується чинним законодавством України.

Не враховано

Повноваження щодо здійснення контролю

за безпечністю та якістю всіх харчових продуктів не відносяться до компетенції Головного управління Держсанепідслужби у м. Києві


5. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення : 

1) Врахувати під час опрацювання адрес проведення ярмарків можливість під'їзних шляхів (для аварійних служб, швидкої допомоги, автомобілів мешканців прилеглих будинків тощо) та місця для парковки автотранспорту;

2) Запропонувати Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації опрацювати питання проведення сільськогосподарської ярмарки за адресою просп. Бажана, 24/1



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.