КМДА Київська міська державна адміністрація


15 січня 2015

Звіт про проведене громадське обговорення розпорядження Київської міської державної адміністрації «Про затвердження Порядку розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі та об'єктів сезонної дрібнороздрібної торгівельної мережі в місті Києві»

1. Орган виконавчої влади, який проводив обговорення:

Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);

 

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про затвердження Порядку розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі та об'єктів сезонної дрібнороздрібної торгівельної мережі в місті Києві»;

 

3. Інформація про осіб, що взяли участь у обговоренні:

Мешканці міста Києва – відвідувачі офіційного інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації;

 

4. Інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення:

 

з/п

Пропозиція

Результат

Підстава неврахування

1.

Ті МАФи, які зараз понатикано по місту – це суцільна ганьба. Вони паплюжать вигляд міста, перешкоджають проходу та створюють інші незручності. Я би закрив 80%, залишивши квіти та пиріжкові. Все інше можна купити в супермаркетах.

Не враховано

Відсутні конкретні пропозиції, крім того питання розміщення МАФ і ТС не врегульовуються цим проектом розпорядження

2.

Затвердити Порядок розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі та об'єктів сезонної дрібнороздрібної торгівельної мережі в місті Києві, що додається, а також розробити та затвердити перелік товарів, торгівля якими може здійснюватися в таких об’єктах. Забезпечити розробку порядку перевірки якості продуктів харчування та напоїв, а також умов зберігання таких товарів у вищезазначених об’єктах.

Враховано – перелік товарів, торгівля якими може здійснюватися в таких об’єктах, а також вимоги до якості і умов зберігання продуктів харчування і напоїв в таких об’єктах вже визначено в проекті розпорядження

-

3

Вербицкого 30, привезли прицеп, поставили будку на кирпичи и прице стал МАФом. Неделю продавали хлеб, не пошло. Теперь сделали мини-кафе. Обращение 1551: «стенограма на № К-5205/1 від 13.03.2014 про законність встановлення ТС на вул. Вербицького, 30. Шановний… У Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації, в межах наданих повноважень, розглянуто Ваше звернення, яке надійшло до КБУ «Контактний центр міста Києва» щодо законності встановлення тимчасової споруди на вул. Вербицького, 30, про що повідомляємо наступне. Спеціалістами відділу контролю за благоустроєм Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації обстежено територію за зазначеною вище адресою. Зясовано, що власник тимчасової споруди здійснює підприємницьку діяльність без довідки про функцональне призначення. Власнику тимчасової споруди внесено припис від 25.03.2014 № 258 про надання дозвільної документації на встановлення тимчасової споруди на вул. Вербицького,30.» По сути, поставили очередной МАФ в период моратория на установку. Сейчас пропихивают эти го…но-грибы были по всему Киеву. Вместо этого считаю правильным во-первых разработать планировку, единый дизайн, сократить колличество МАФов, вместо этого развивая полноценные евро-формата рынки торговли, торговые павильоны. Во-вторых, перед тем как выдавать разрешения поубирать бардачно расставленные на улицах. На этом же адресе, по Вербицкого,30, прямо на остановке влепились 2 МАФА, которые мешают вообще находиться на остановке общественного транспорта, требование в 2 метра пространства вообще нивелировано, так как нету и 1,5 метров. И я в упор не замечаю эвакуаторов. Считаю данный проект обычным продолжением передела рынка МАФов.

Не враховано

Відсутні конкретні пропозиції, крім того питання розміщення МАФ і ТС не врегульовуються цим проектом розпорядження

4.

До тексту розпорядження до п. 5.1. «Відбір» суб'єктів господарювання – це встановлення прямої корупції! Що таке «відбір»?! Потрібно, щоб все відбувалося прозоро та на підставі простих та зрозумілих всім процедур, визначення виконавців. До п. 5.4. у разі виявлених порушень, вони (порушення) повинні бути зафіксовані у письмовому акті (чи іншому документі). А далі така особа, що порушила правила, повинна втратити права вести підприємницьку діяльність на території міста Києва, наприклад на 5 років. І все. До п. 6 «здійснювати контроль» - це пустий звук!!!!! Та поле для корупції !!!!! Необхідна система фіксації, можливо із залученням представників громадськості, і чіткий порядок – що з цим робити далі!!!! Кожен повинен займатися своєю роботою !!!!! До п. 8 так «рекомендувати» щоб всім було байдуже, чи може все ж таки зобов’яжемо?! Рекомендація – це не обов’язок, а отже і немає відповідальності!

Враховано – проектом розпорядження передбачено суб'єктів господарювання за результатами процедури відкритих торгів, що матиме прозорий характер, оскільки процедура проведення таких торгів буде визначена в документації торгів та оприлюднена на офіційному інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації.

Процедура фіксації порушень, в тому числі із складанням письмових документів, вже передбачена в розділі 6 проекту Порядку.

Слово «Рекомендувати» виключено з пункту 8 проекту Порядку.

 

5.

Заборонити антисанітарні фургончики та ларьки з шаурмою, невідомо з якого м'яса це, антисанітарний вигляд продавця та самого МАФа відлякує часто, та вонь з цих МАФів навкруги!

Не враховано

Відсутні конкретні пропозиції, крім того питання розміщення МАФ і ТС не врегульовуються цим проектом розпорядження.

Вимоги до якості і умов зберігання продуктів харчування і напоїв в засобах пересувної та об’єктах сезонної дрібнороздрібної торгівельної мережі вже визначено в проекті розпорядження.

6.

Добрий день! Написано все дуже докладно і юридично грамотно. А я хотів би від себе лише додати, що перевізні кофейні та «кебаб-кафе» це, в принципі, не погано для міста. Треба лише, щоб вони платили податки, не відлякували своїм технічним станом і не стояли в одному місці роками (з прикованими на колесах ціпками, усі в іржі або навіть без колес – перетворюючи, наприклад, Дарницький ринок на свалку металобрухту!) Треба змушувати торгівців поважати місто і жителів, для яких вони працюють і які приносять їм прибуток!

Враховано – процедурою проведення торгів передбачатимуться вимоги до зовнішнього вигляду (архетипів) засобів пересувної та об'єктів сезонної дрібнороздрібної торгівельної мережі

 

7.

Работал я в благоустройстве городском и попросили уйти за то, что очень много протоколов писал на это дело. Могу точно сказать, что можно урегулировать этот вопрос, только если КМДА захочет, а так, как решала милиция, так и будет решать. Мнение благоустройства не интересно, паевое участие дорого и нерентабельно. Администрация по согласованному генплану определяет зоны МАФов и Сезонной торговли. Ставит свои МАФы и сдает их в аренду предпринимателям, остальные демонтирует. А по сезонной торговле РМДА согласно того же генплана. Выдает районное разрешение (дозвіл). Только в черте согласованной с генпланом и КМДА. Контроль оставить за благоустройством. Полностью убрать в пределах города из этого Милицию!!!!! По-другому ничего не изменится. Как крышевала милиция, так и будет это делать. Сколько уже подобных распоряжений было, а все как было так и осталось. Спасибо.

Не враховано

Відсутні конкретні пропозиції, крім того питання розміщення МАФ і ТС не врегульовуються цим проектом розпорядження

9.

Потрібне більш чітке формулювання щодо усунення незаконних споруд. Потрібен ефективний та простий механізм реагування на незаконні МАФи.

Не враховано

Відсутні конкретні пропозиції, крім того питання розміщення МАФ і ТС не врегульовуються цим проектом розпорядження

 

5. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

- затвердити Порядок розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі та об'єктів сезонної дрібнороздрібної торгівельної мережі в місті Києві;

- передбачити в Порядку визначення суб'єктів господарювання за результатами процедури торгів, чітко виписати цю процедуру в документації торгів та оприлюднювати її перед торгами на офіційному інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації;

- виключити з пункту 8 проекту розпорядження слово «рекомендувати»;

- передбачити в документації торгів вимоги до зовнішнього вигляду (архетипів) засобів пересувної та об'єктів сезонної дрібнороздрібної торгівельної мережі.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.