КМДА Київська міська державна адміністрація


26 липня 2017

Звіт про проведене громадське обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації «Про внесення змін до Тарифів на платні послуги зі стоматологічної допомоги, які надає Національний медичний університет імені О. О. Богомольця»

Звіт про проведене громадське обговорення

проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації «Про внесення змін до Тарифів на платні послуги зі стоматологічної допомоги, які надає Національний медичний університет імені О. О. Богомольця»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

 

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про внесення змін до Тарифів на платні послуги зі стоматологічної допомоги, які надає Національний медичний університет імені О. О. Богомольця».

 

3. Інформація про осіб, що взяли участь у обговоренні:

Мешканці міста Києва – відвідувачі офіційного Інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації. В обговоренні проекту прийняли участь 34 користувачі, з яких підтримало проект розпорядження 32 користувача, не підтримали проект розпорядження -2, запропоновано пропозицій - 1.

 

4.  Інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення:

№ п/п

Пропозиції

Результат:

враховано/

не враховано

Підстава не врахування пропозиції

1.

Скільки триватиме це все безглуздя та самоправство?! Медичні виші підпорядковані відповідному підрозділу МОЗ та за певними питаннями МОН, а місцеві органи влади не є їх власниками чи контролюючими органами. Тому такі «рішення», як і їхня розробка є безпідставними та протизаконними. КМДА та Київрада може тільки замовляти послуги у НМУ ім. Богомольця, які оплачує зі свого бюджет, а також вимагати сплати ним лише комунальних платежів за тарифом для вишів чи медичних установ МОЗ. Ректори медичних вузів обираються вченими радами та затверджуються МОЗ, а КМДА чи Київрада навіть рекомендувати чи заперечувати щось щодо кандидатури ректора не має повноважень.

Не враховано

Постановою Кабінету міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» Київській міській державній адміністрації надані повноваження щодо встановлення тарифів на платні послуги, що надають лікувально-профілактичні державні і комунальні заклади охорони здоров’я.

Також, відповідно до листа Міністерства охорони здоров’я України від 31.10.2013 № 10.03.67/3446/33724 підтверджені повноваження надані Київській міській державній адміністрації згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 щодо встановлення тарифів на платні послуги для Національного медичного університету імені О.О.Богомольця.

 

5.  Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

Вказані пропозиції опрацьовані. З урахуванням зазначеного проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про внесення змін до Тарифів на платні послуги зі стоматологічної допомоги, які надає Національний медичний університет імені О. О. Богомольця» буде видано в редакції, яка запропонована для громадського обговорення.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.