КМДА Київська міська державна адміністрація


30 січня 2017

Звіт про проведене громадське обговорення проекту рішення Київської міської ради «Про затвердження міської цільової програми правової освіти населення міста Києва на 2017-2019 роки»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Управління з питань взаємодії з правоохоронними органами по забезпеченню правопорядку та муніципальної безпеки апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проект рішення Київської міської ради «Про затвердження міської цільової програми правової освіти населення міста Києва на 2017-2019 роки»

3. Інформація про осіб, що взяли участь у обговоренні:

Користувачі офіційного інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації. Володимир Селіваненко розмістив пропозицію на сторінці обговорення.

4. Інформація про пропозиції, що надійшли за результатами обговорення:

 

Пропозиція

Результат:

враховано/

не враховано

Підстава не врахування пропозиції

1.

Текст програми не повинен бути затвердженим у такому вигляді з декількох причин:
1. Програма не є конкретною, тобто не містить конкретних виконавців, не пропонує залученість громадських організацій (перш за все, правозахисних) до співпраці.
2. Не містить зазначення про намір Києва вразовувати реформу освіти, що розпочалася в Україні (програма "Нова українська школа").
3. Містить здебільшого пропозиції щодо проведення спорадичних заходів, а не постійних (наприклад, правовоихгурктів).
Програма потребує докорінної зміни та відходу від шаблонних кроків та намірів.

1. Враховано частково

2. Враховано частково

3. Не враховано

 

1. До розділу V«Напрями діяльності та заходи програми» буде включено пункт «Проведення конкурсів громадських проектів, спрямованих на підвищення рівня правових знань населення».

В розділі V«Напрями діяльності та заходи програми» по кожному із заходів визначено відповідальних виконавців.

2. Концепція «Нова українська школа», затверджена Колегією Міністерства освіти України та відповідна політична пропозиція щодо реформування загальної середньої освіти, затверджена Кабінетом Міністрів України, розподілена на три фази реалізації, що розраховані на 2016-2029 рр.

Перша фаза реалізації, зокрема, передбачає розроблення плану дій із запровадження «Нової української школи», впровадження компетентнісного підходу в системі початкової шкільної освіти та інші етапи.

Департамент освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), а також інші співвиконавці Програми - представники системи шкільної освіти при реалізації заходів, спрямованих на підвищення рівня правових знань населення, відповідно до доручень керівництва,  в межах своєї компетенції сприятимуть реалізації концепції «Нова українська школа».

3. Заходи, визначені Програмою, матимуть не спорадичний характер, а реалізовуватимуться регулярно протягом 2017-2019 років.

5. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

В обговоренні проекту взяли участь 18 осіб. З них 15 – підтримали проект Програми. За результатами обговорення прийнято рішення про часткове врахування пропозиції, поданої до проекту Програми.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.